• Rianna. Atgriešanās uz lielās skatuves

    Slavenības
    Kristīne Kažociņa
    1. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia Commons
    Popmūzikas zvaigzne Rianna ir otrā mazuļa gaidībās, bet tas viņai netraucē pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezties uz skatuves. Turklāt tikko dziedātāja uzstājās Oskara balvu pasniegšanas ceremonijā, kur arī pati bija nominēta labākās dziesmas kategorijā par dziesmu Lift Me Up no filmas Melnā Pantera: Vakanda mūžam.

    Rianna, kuras pilnais vārds ir Robina Rianna Fentija, ir dzimusi 1988. gada 20. februārī Barbadosā. Nez vai viņas bērnību var saukt par laimīgu – tēvs aizrāvies ar alkohola un narkotiku lietošanu, nereti mēdzis iekaustīt Riannas mammu Moniku. Viņi izšķīrās, kad Riannai bija 14 gadu.

    Drīz pēc tam meitenes muzikālo talantu pamanīja amerikāņu mūzikas producents, kurš piedāvāja Riannai pārcelties uz ASV, te viņa ierakstīja pirmo albumu. Tālākais jau ir popmūzikas vēsture, jo viņa kļuvusi par pasaules mēroga zvaigzni ar daudziem hitiem, piemēram, Umbrella, Diamonds un Don’t Stop The Music.

    Rianna nav aizmirsusi savu dzimto Barbadosu, kur viņa pasludināta par nacionālo varoni. Pirms pāris gadiem Barbadosa kļuva par republiku, un pat izskanēja ierosinājums, ka Lielbritānijas karalienes Elizabetes II vietā par Barbadosas valsts galvu vajadzētu iecelt Riannu.

    Atkal topošā māmiņa

    Februārī plašu ievērību izpelnījās Riannas uzstāšanās amerikāņu futbola Superkausa (Super Bowl) finālspēles puslaika pārtraukumā, kas ir gada notikums ASV izklaides industrijā, jo šovam ir daudzmiljonu auditorija ne tikai ASV, bet arī visā pasaulē.

    Rianna atzīst, ka pirms šova bija ļoti uztraukusies, jo vairākus gadus nebija kāpusi uz lielās skatuves. Turklāt viņa pašlaik ir otrā mazuļa gaidībās.

    Rianna gan stāsta, ka pagājušogad tieši kļūšana par māti viņai palīdzēja saņemties, lai atsāktu karjeru: «Kā mātei man bija sajūta, ka varu iekarot pasauli, ka man viss būs pa spēkam.»

    Pagājušā gada maijā Rianna paziņoja, ka laidusi pasaulē savu pirmdzimto. Puisēna vārds gan joprojām netiek publiski izpausts. Rianna nesen pajokoja: dēls esot apvainojies, ka uz Oskara ceremoniju viņa dosies ar otro mazuli puncī, bet pirmdzimtais netiek ņemts līdzi.

    Dziedātāja vēsta, ka vēlas kuplu ģimeni, vismaz trīs vai četrus bērnus.

    Mūža mīla

    Riannas dzīvesbiedrs un bērna tēvs ir amerikāņu reperis A$AP Rocky, kurš pagājušogad uzstājās Positivus mūzikas festivālā Rīgā.

    Riannai agrāk bijušas ilgākas un īsākas attiecības ar vairākiem slaveniem vīriešiem: mūziķiem Krisu Braunu un Drake, sacīkšu braucēju Lūisu Hamiltonu, Saūda Arābijas bagātnieku Hasanu Džamīlu, bet nu jau pāris gadus viņa ir kopā ar A$AP Rocky, kurš raksturojis Riannu kā savu mūža mīlu.

    34 gadus vecais A$AP Rocky nav nekāds paipuisītis, savulaik viņam nācies pasēdēt arī cietumā. 2019. gada vasarā viņš tika arestēts Stokholmā par uzbrukumu kādam vīrietim. Reperis gandrīz mēnesi pavadīja Zviedrijas cietumā; viņa atbrīvošanā iesaistījās arī toreizējais ASV prezidents Donalds Tramps, kurš esot draudējis Zviedrijai ar sankcijām.

    Uzņēmēja un balvu laureāte

    Rianna ir ne tikai talantīga mūziķe, bet arī prasmīga uzņēmēja. Viņas bagātība tiek lēsta ar 1,4 miljardiem dolāru. Lielu peļņu viņai nodrošina modes zīmols Fenty, kosmētikas līnija Fenty Beauty, kā arī apakšveļas zīmols Savage X Fenty.

    Dziedātāja ir pārdevusi vairāk nekā 250 miljonus ierakstu, un sieviešu konkurencē tas viņu padara par otro populārāko dziedātāju pēc Madonnas. Bērnībā tieši Madonna bijusi viņas elks.

    Riannas kolekcijā ir neskaitāmas balvas, kuru vidū īpaši izceļas deviņas Grammy balvas, kas ir prestižākais apbalvojums ASV mūzikas industrijā.

    Mūziķes sociālajā tīklā Instagram ir 145 miljoni sekotāju, tādējādi viņa ir viena no populārākajām šovbiznesa personībām pasaulē.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē