• Retro šarms un aviatoru jakas jeb ziemas mode 2020

    Stils
    Santa.lv
    Santa.lv
    30. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Arta Uma Upmale
    Tā kā mūsu platuma grādos lietus un sniegs mēdz pārsteigt, pareizā ziemas un rudens apģērba izvēle ir ļoti svarīga; ieteikumi stilīgam un modernam rudenim un ziemai.

    Šīs sezonas virsjaku mode ir ļoti dažāda, retro šarms un oversized silueti, ko iedvesmojušas Holivudas filmas.

    Ādas imitācija

    Ādas un to imitācijas jakas noteikti nav jaunums mūsu garderobē. Skatoties vēsturē, ādas jakas piedzīvo popularitātes renesansi gandrīz katru desmitgadi. 20. gadsimta piecdesmitajos to popularitāte pieauga pēc tam, kad ekrānos to nēsāja tādas kino zvaigznes kā Džeims Dīns. Tālākajā desmitgadē to adaptēja mūzikas grupas – īpaši Beatles, savukārt septiņdesmitajos un astoņdesmitajos, līdz ar rokenrola ziedu laikiem ādas jakas kļuva par neatņemamu garderobes sastāvdaļu gan sievietēm, gan vīriešiem.

    Mainoties dizainiem, piegriezumiem, garumiem un izmantotajiem materiāliem, ādas un to imitāciju drēbes ir modē gandrīz visu laiku. Tieši ādas imitācija, ko sākotnēji biežāk izvēlējās tās lētāku izmaksu dēļ, tagad arvien vairāk un vairāk tiek dizaineru un cilvēku atzīta, kas liecina par tās ilgtspēju modes pasaulē. Šobrīd aktuālas ir žaketes stila ādas jakas gan midi, gan īsā versijā, kā arī biker stila jakas.

    Šosezon nenošausi greizi, ja nopirksi jebkura silueta ādas imitācijas jaku.

    Klasiskais trencis

    Trencis ir virsdrēbju klasika, kas ir aktuāls gandrīz vienmēr. Laikam ejot, mainās apkakles augstums, mēteļu piegriezums, garums un pogu izvietojums, kas konkrētajā brīdī ir vairāk aktuāls. Taču pats mētelis paliek klasika, un tas noteikti ir apģērba gabals, kurā vērts ieguldīt vairāk līdzekļu, pārliecinoties, ka mētelis ir labas kvalitātes. 

    Tradicionāli trencim ir divas pogu rindas, taču mūsdienās pieejamie mēteļi mēdz atšķirties dizainā, un šobrīd visiem dzimumiem īpaši aktuāls ir oversized stila mētelis, kas garumā ir maxi vai midi garumā.

    Lietus mētelis

    Latvijā nokrišņi ir vidēji 186 dienas gadā, tāpēc mūsu platuma grādos lietus mētelis ir apģērba gabals, ko var izmantot visu cauru gadu. Mums ir paveicies, ka lietus mētelis netiek uzskatīts tikai par aizsargu pret nokrišņiem, bet tas var būt arī modes apģērbs. Sākot no lateksa materiāla trenča stila mēteļiem, pilnībā caurspīdīgiem mēteļiem līdz klasiska piegriezuma zvejnieku vai pārgājienu jeb aktīvā dzīvesveida stilu jakām.

    Daļa no pārdošanā esošajiem lietusmēteļiem var būt ļoti lietišķi un skata ziņa neatgādināt lietu mēteli, taču tie ir no mitrumizturīga materiāla. Nebaidies no krāsām un toņiem, galvenais, lai tas izceļ tavu tēlu!

    Puffer jakas

    Puffer jakas ir must have ne vien stilīgākajiem un jauneklīgas modes cienītājiem, bet arī tiem, kuri mīl siltumu un komfortu. Šobrīd ļoti aktuālas jauniešiem ir īsas jakas, taču daudz praktiskākas un joprojām ļoti aktuālas ir midi un pat maxi garuma puffīgās jakas gan kungiem, gan dāmām. Īpašu efektu radīs šāda veida jakas ar spīdīga materiāla pārklājumu. Tās var sakombinēt ar spilgtu krāsu beanie cepurēm, šallēm un cimdiem.

    Aviatoru jakas

    Aitādas tipa jakas bija populāras jau pagājušajā sezonā, un jaku modeļi dažādos toņos bija arvien biežāk redzami Rīgas ielās. Šogad paredzams, ka trends būs vēl aktuālāks.

    Visbiežāk šodien pieejamās aviatoru stila jakas ir izstrādātas no mākslīgās ādās un ir siltas un ērtas gan rudenīgam drēgnumam, gan pirmajiem ziemas sniegiem. Šīs jakas var saskaņot ar skaistām cepurēm, cimdiem vai apakšā uzvilktu džemperi ar augsto apkakli.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē