• Respiratori, higiēnas un vairākkārt lietojamās maskas maksā no 0,17 eiro līdz 15 eiro

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    23. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) oktobra sejas masku monitoringa rezultāti liecina par plašu dažāda veida sejas masku pieejamību, gan vērtējot iespējamību iegādāties, gan cenas.

    Lai noskaidrotu sejas masku pieejamību tirgū un to cenu līmeni, PTAC apsekojis 71 tirdzniecības vietu, apsekojumā fiksēti 22 respiratoru, 33 higiēniskās masku un 12 medicīniskās masku modeļi.

    Salīdzinot ar cenu monitoringa uzsākšanu pavasarī, ir novērojams cenu neliels samazinājums, savukārt stipri ir pieaudzis sejas masku piedāvājums, gan vienreiz lietojamajām, gan vairākkārt lietojamajām sejas maskām. Piemēram, respiratori monitoringa veikšanas sākumā praktiski bija nepieejami, bet pašlaik to piedāvājums paplašinās.

    Arī cenu diapazons ir ļoti plašs -  sākot no 17 centiem, pārsvarā vienreiz lietojamām maskām, līdz pat 15 eiro par vairākkārt lietojamajām maskām.   

    Respiratori pārsvarā pieejami FFP2 klases (17 no 22), savukārt no 33 higiēniskajam sejas maskām 19 ir vairākkārt lietojamās sejas maskas, pārsvarā Latvijas ražotāju izgatavotas, bet pārējās 14 ir vienreiz lietojamās higiēniskās sejas maskas, kas ir līdzīgas medicīniskajām maskām. 

    Cenu diapazons: respiratoriem – no 2.00 – 8.90 eiro/gab., vienreiz lietojamām higiēniskajām maskām no 0.18 – 0.90 eiro, vairākkārt lietojamām sejas maskām no 0.50 – 10.00 eiro/gab. (tomēr pārsvarā līdz 4.00 eiro/gab.), medicīniskajām maskām – no 0.43 – 0.90 eiro/gab.

    PTAC direktore Baiba Vītoliņa norāda: “Cenu monitoringā iegūtā informācija liecina, ka ir plaši pieejamas dažāda veida sejas maskas par dažādām cenām, tomēr ir svarīgi arī mainīt sabiedrības ieradumus masku lietošanā. Tāpat kā, dodoties ārpus mājas, somā līdzi ņemam maku un iepirkumu maisiņu, tagad obligāta ir arī tīra un lietošanai gatava sejas maska. Aicinu būt videi draudzīgiem un lietot vairākkārt lietojamās higiēniskās sejas maskas.”

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē