• Ramonas Salmiņas tievēšanas stāsts: Iztieku bez galējībām

    Uzturs un diētas
    Lauma Lūse-Kreicberga
    23. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ramona Salmiņa.
    Foto: no privātā arhīva
    Ramona Salmiņa.
    Ramona Salmiņa, kādreizējā LTV laika ziņu redaktore dalās ar savu tievēšanas stāstu. Agrāk svērusi 80 kilogramus, bet pirms vairāk nekā desmit gadiem piecu mēnešu laikā zaudējusi 19 kg. Tagad sver 63 kg un uzskata, ka tas ir svars, kurā jūtas vislabāk.

    Kā notievēju?

    Tievēšanu uzsāku, konsultējoties ar fitnesa treneri, kurš man izveidoja īpašu ēdienkarti, ko ļoti stingri ievēroju, turklāt paralēli sportoju trīs reizes nedēļā. Tā izrādījās īstā formula uz panākumiem. Jā, tas nozīmē uz kādu laiku sevi ierobežot un disciplinēt, bet, ja vēlies sasniegt mērķi, tas ir jādara.

    Kā izdodas noturēt svaru?

    Ikdienā sevi īpaši neierobežoju, kalorijas neskaitu un gramus nesveru. Vienīgais – tā kā nevaru ēst glutēnu un laktozi saturošus produktus, jo mans organisms tos nepārstrādā tik labi, kā vajadzētu, manā ēdienkartē nav maizes, bulciņu, kūciņu un daudzu citu produktu.

    Mans noslēpums, kas īstenībā nav nekāds noslēpums, ir – sekot līdzi tam, ko ēdu, tomēr neierobežot sevi un, ja vēlos kādu našķi, neatteikt sev to.

    Iztieku bez galējībām, taču disciplīnai nedaudz ir jābūt. Nav tādas burvju tabletītes vai eliksīra, kas palīdzētu notievēt un pēc tam saglabāt formu. Tas ir nemitīgs darbs pašai ar sevi, bet man tas nav grūti, jo gan laiku, gan enerģiju taču ieguldu sevī, lai labi justos. Pašlaik sportoju trīs vai četras reizes nedēļā. Siltākam laikam sākoties, braucu ar riteni, skrituļslidām, ziemā slēpoju, un arī tas, ka ikdienā esmu ļoti aktīva, ir viena no atslēgām, lai būtu labā formā, turklāt sportošana ne tikai fiziski palīdz, bet arī nāk par labu mentālajai veselībai.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē