• Rajeckas meita atklāj toksisko attiecību pieredzi: Šķita, ka man nav nekādas vērtības

    Intervijas
    Lolita Lūse
    Lolita Lūse
    24. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Marija Migliniece-Lapāne
    Foto: Ieva Andersone
    Marija Migliniece-Lapāne
    Tikko laimīga atgriezusies no medusmēneša, Marija Migliniece-Lapāne, dziedātājas Olgas Rajeckas un basketbolista Igora Miglinieka meita, atklāj, ka pirms sava vīra ienākšanas dzīvē, viņai bijusi ļoti, ļoti toksisku attiecību pieredze.

    Zinu, ka arī tava iepazīšanās ar Raiti savā ziņā bija joks.

    – Pie manis bija atbraukusi draudzene no Filipīnām un prasīja, lai parādu, kas ir Tinderis. Nebiju šo lietotni izmantojusi, bet izlēmām – pamēģināsim tā, lai ir smieklīgi. Izvēlējos tādas bildes, kādas nekad neliktu meitene, kas grib iepazīties. Es malkas šķūnītī ar pagalēm. Es ar kazām. Rakstījām čaļiem visādas muļķības. Prasījām, vai viņiem malkas ziemai pietiks? Kaut kādus murgus! Bijām izsmējušās līdz asarām.

    Raitis man atrakstīja kaut ko tādu, ka gribējās atbildēt, turklāt viņam bija ļoti mākslinieciskas bildes. Pēc tam stāstīja, ka esot rādījis manu profilu brālim, un viņš teicis: «Nu tāda meitene – no dziļiem laukiem, bet ir okei.» Tikai vēlāk izrādījās, ka strādājam vienā jomā – Raiti interesē kino un filmēšana. Tobrīd mani neinteresēja nekādi randiņi, bet viņš bija viltīgs: uzaicināja mani kopīgam projektam – es kā režisore, viņš kā operators.

    Visu vasaru manā izpratnē bijām draugi, bet Raitis centās būt mans puisis… Tobrīd biju tikko izkāpusi no toksiskām attiecībām un nesapratu pati sevi, tāpēc izlēmu Raitim pateikt, ka starp mums nekā nebūs – lai pat necenšas. Pateicu, turpinājām runāties, bet tad sapratu – bāc, ko es izdarīju!

    Šajā puisī taču ir pilnīgi viss, ko cilvēkos meklēju, bet tikko viņam pateicu, ka nekas nebūs.

    Teicu sev – muļķe! Un… te nu mēs esam.

    Ko tu ar to domā – tikko izkāpusi no toksiskām attiecībām?

    – Traka tēma, bet par to ir jārunā. Ir puiši, ar kuriem nekas nav sanācis, bet pēc šķiršanās esam palikuši draugi – man viņi šķiet kā brālēni. Diemžēl biju arī attiecībās, kas nebija filma vai grāmata, – tas tiešām notika ar mani.

    Pastāstīsi?

    – Lai cilvēks būtu ar otru kopā, jābūt harmonijā pašam ar sevi, citādi viņš noēd otru. Tas puisis nemīlēja dzīvi – viņam bija dziļi kompleksi, džekam reāli vajadzētu iet terapijā, lai neciestu vēl citas meitenes.

    Viņš mēģināja man iestāstīt, ka esmu neglīta, netalantīga, resna, tāpēc mani nekad neviens nemīlēs.

    Šādas manipulācijas mērķis ir pazemināt meitenes pašvērtējumu tik ļoti, lai viņa domātu – šis puisis ir vienīgais, kurš mani grib un mīl, un man jādara viss, lai viņu nepazaudētu. Jutos briesmīgi. Man šķita, ka man nav nekādas vērtības, bet tā nedrīkst likt justies cilvēkam, kuru tu it kā mīli! Gandrīz vispār neko neēdu, tāpēc, iespējams, tobrīd izskatījos ļoti labi, bet emocionāli jutos drausmīgi. Nevienam nestāstīju, cik traki mums iet, cik daudz ir strīdu. Viņš kontrolēja visu – ko es vilkšu mugurā, kā runāju pa telefonu, pārbaudīja, ko esmu meklējusi internetā, nedrīkstēju tikties ar draudzenēm, man nedrīkstēja būt citāds viedoklis. 

    Viņš, būdams sociopāts, pavērsa visu tā, ka es tiešām jutos pie visa vainīga. Viņam nepatika mani draugi, sāka nepatikt ģimene – visi bija sliktie. Bet tas nekam neder! Ja tu ņem mani, tev jāņem visa mana pasaule – arī mani draugi un ģimene, citādi mums nav pa ceļam.

    Visu interviju lasi žurnāla Ieva jaunākajā numurā!

    • AKTUĀLI! Sākam rakstu sēriju Vēlēšanu makšķere, lai saprastu, ko kura partija liek uz vēlēšanu makšķerāķa un palīdzētu izvēlēties, par ko nobalsot, jo šogad vēlēšanas ir īpaši svarīgas
    • Tikko laimīga atgriezusies no medusmēneša, Marija Migliniece-Lapāne, dziedātājas Olgas Rajeckas un basketbolista Igora Miglinieka meita, atklāj, ka pirms sava vīra ienākšanas dzīvē, viņai bijusi ļoti, ļoti toksisku attiecību pieredze.
    • Daļai klausītāju viņš vienmēr būs Gustavo. Nevis Gustavs Butelis, kā pasē, nevis Arstarulsmirus, kā viņš ir izvēlējies. Saruna ar nosaukumu Gustavo vs Arstarulsmirus
    • Tendenci atteikties no krūštura valkāšanas nevar nepamanīt - vai sievietes ar to kaut ko vēlas pateikt?
    • Pirms piecpadsmit gadiem Ineta Viļumsone – Nemeša rotāja žurnāla „IEVA” vāku, tagad viņa sevi sauc par nestandarta latvieti Serbijā
    Ieva nr34

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē