• PVD konstatējis pārkāpumus Jēkabpils dzīvnieku patversmē

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    23. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), veicot plānveida pārbaudi, Jēkabpils dzīvnieku patversmē konstatējis vairākus pārkāpumus, par ko sākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā, aģentūra LETA uzzināja dienestā.

    PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere sacīja, ka Jēkabpils dzīvnieku patversmē notika plānveida pārbaude, kuras mērķis bija pārbaudīt, kā patversmē tiek nodrošināta dzīvnieku labturība, kā arī, kā patversme darbībā ievēro citus normatīvos noteiktos pienākumus saistībā ar dzīvnieku uzņemšanu, atsavināšanu, veterinārmedicīniskās aprūpes nodrošināšanu.

    Viņa arī informēja, ka pārbaudē Jēkabpils dzīvnieku patversmē konstatēti vairāki pārkāpumi, tostarp patversmē netiek nodrošināta dzīvnieku turēšanai atbilstoša platība, kā arī konstatēti pārkāpumi saistībā ar dzīvnieku vakcināciju, atsavināšanu un veiktajiem pasākumiem pirms atsavināšanas.

    Patversmei, pārkāpumu novēršanai, noteikti dažādi termiņi, bet pēdējais no tiem ir 1.novembris, pēc kura PVD plāno atkārtoto pārbaudi.

    PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja arī skaidroja, ka patversmes uzturētāja atbildība ir novērst pārbaudē konstatētās problēmas, lai patversme atbilstu noteiktajām prasībām.

    Atbilstoši pārbaužu plānam PVD dzīvnieku patversmes pārbauda reizi gadā, bet, ja PVD saņem sūdzības, pārbaudes tiek veiktas biežāk.

    PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē