• Pusaudžu psihoterapeita Nila Saksa Konstantinova enerģijas formula

    Mentālā veselība
    Lolita Lūse
    Lolita Lūse
    19. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Vienkāršas lietas, kas pusaudžu psihoterapeitam, Pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centra vadītājam dod enerģiju pārdzīvot šo laiku.

    Skrienu gar jūru

    Ļoti cenšos nezaudēt fizisko aktivitāti. Dzīvoju Jūrmalā, tāpēc izmantoju jūras tuvumu. Gar to gan skrienu, gan eju garās pastaigās. Daba sniedz stabilizējošas emocijas, pat vissatrauktākajam cilvēkam tā pierāda – pasaulē joprojām ir kaut kas mierīgs, spēcīgs un paliekošs. Un šo izjūtu vajag mums visiem.

    Divu minūšu apskāviens

    Jau gadu mums ir ierobežotas iespējas satikties un būt kopā, bet cilvēkam ļoti vajag sajust otru – ķermeniskais kontakts nomierina un iedrošina. Tieši tādēļ īpaši šajā laikā jācenšas pēc iespējas biezāk apskaut savus tuviniekus. Divu minūšu apskāviens var būt ļoti palīdzošs abiem – gan tam, kurš apskauj, gan tam, kuru apskauj.

    Virtuālie ceļojumi

    Kamēr ir ļoti ierobežotas ceļošanas iespējas, skatos dokumentālās filmas par dažādām valstīm, arī par tādām, par kurām gandrīz neko nezināju. Youtube kanālā esmu noskatījies vairākas ļoti labas filmas – prātā īpaši palikusi Birma, Laosa, vairākas bijušās PSRS valstis. Noskatoties dokumentālo filmu, var izlemt, vai vēlies šo valsti redzēt, un iekļaut to nākotnes ceļojumu plānā. Sapņi un plāni ļoti palīdz samierināties ar šodienu un dod nākotnes cerību.

    Skatos bērnības filmas

    Mums katram ir filmas, ko skatījāmies bērnībā vai pusaudža gados. Tās noteikti ir vērts noskatīties vēlreiz!

    Tādas filmas palīdz atgriezties labajās bērnības izjūtās, rada mieru un pārliecību, ka pasaulē viss ir kārtībā. 

    Manas pēdējā laikā noskatītās bērnības filmas gan var izklausīties diezgan baisas. Piemēram, Šausmas Gobu ielā un Edvards Šķērrocis. Jā, abas ir šausmu filmas, bet bailīgas tās bija tikai bērnībā – tas, kas tolaik izskatījās baiss, tagad šķiet mīlīgs un smieklīgs. Pamēģiniet!

    Izmantoju iespēju mācīties

    Lai arī šis laiks ir tik saspringts un jau tā liela daļa dienas jāpavada pie datora, joprojām izmantoju iespēju mācīties. Pandēmija ir devusi iespēju tiešsaistē mācīties to, ko iepriekš varēja darīt tikai klātienē, un tas noteikti jāizmanto! Smadzenēm jāliek darboties, tāpēc iesaku katram meklēt kursus vai lekcijas savas profesionalitātes celšanai. Mācīšanās novērsīs domas no ikdienas problēmām.

    Esmu atklājis pirti

    Zinu, ka daudzi pirts maģiju ir atklājuši jau sen, bet es – tikai šogad pie pirtnieka Jura Batņas. Pirts patiešām efektīvi spēj novērst spriedzi un trauksmi. Un vēl āliņģis pēc karsēšanās pirtī!

    Klausos dusmīgu mūziku

    Esmu ievērojis, ka pandēmijas laikā mašīnā vairāk klausos dinamisku, dusmīgu mūziku, reizēm aizņemoties idejas no saviem klientiem. Topā šobrīd ir Tyler, the Creator. Dusmīga mūzika palīdz pārstrādāt dienas laikā sakrājušās negatīvās emocijas.

    Neapmeklēju ziņu portālus

    Tas man ir likums, ko stingri ievēroju jau vairākus gadus. Par visu, kas svarīgs, īsā, apkopotā formā uzzinu sociālajā tīklā Twitter un dienas beigās noklausoties radio podkāstu par pasaules jaunumiem.

    Ēdiena gatavošana kā meditācija

    Tā kā uz kafejnīcām un restorāniem vairs nevar iet, esmu iegādājies vairākas kulinārijas grāmatas par Indijas un Ķīnas virtuvi. Ēdiena gatavošana ir meditatīvs process ar ātri redzamu un nogaršojamu rezultātu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē