• Dēliņš un viņa divas sievietes

    Psiholoģija
    Ieva
    Ieva
    Lolita Lūse
    Lolita Lūse
    2. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Tēma sena kā saule debesīs: divas sievietes pie viena putras katla dala vīrieti, kurš pats īsti nesaprot, kas viņš ir – pirms četrdesmit gadiem dzimis mammas puisītis vai pieaudzis vīrietis, pats savas ģimenes sargātājs. Ko iesākt, ja dzīvošana zem viena jumta ar vīra vecākiem sievai nepatīk, bet vīrietim viss šķiet kārtībā?
    Nākamais: Sieviete ir ienākusi svešās mājās

    Katra diena sākas līdzīgi. Vīratēvs arī šorīt apakšbiksēs sēž tieši tur, kur sēdēja vakar un aizvakar, un bāž plītī plastmasas pudeli, lai gan vedekla ir zaļā dzīvesveida ievērotāja un zina, cik kaitīga videi ir plastmasas dedzināšana. Vīramāte kaunina dēlu, ka viņam pie šī krekla jāvelk cita kaklasaite, bet vedekla silda ūdeni piena maisījumam mazulim. «Es gan Jānīti līdz pusotram gadam baroju pati,» saka vīramāte, ieteikdama vedeklai nevis pirkt dārgo maisījumu, bet apliet ar siltu pienu cepumus – i būšot bērnam vēders pilns, i vaigi apaļāki.

    «Tas ir mans bērns – kā gribu, tā daru,» neiztur vedekla, bet vīrs viņu apsauc: mamma taču gribēja tikai labu! Mamma iet istabā pašņukstēt, bet Jānītis, uzlicis mammas ieteikto kaklasaiti (īsto!), sievai čukst: «Nē, nu tā tava mēle, kas – nevari paklusēt, nezini, kāda ir mana mamma!»

    Tikām vedekla atriebdamās atkal jau ieada trīs nepareizus valdziņus vīramātes adīklī un ieraksta divus nepareizus skaitļus viņas risināt iesāktajā sudoku mīklā. Tāda te tā dzīvīte: kurš no mums šeit, mežā, galvenais, joprojām nav skaidrs…

    Varbūt vīramāte aizdomāsies…

    «Atnācu dzīvot pie vīrieša uz mājām, kur dzīvo arī viņa vecāki. Sākumā pieņēmu šo situāciju, bet tagad saprotu, ka esmu smagi kļūdījusies. Mums ir mazs bērns. Katastrofāli izjūtu savas telpas un savas dzīves trūkumu, personīgās dzīves man vispār nav. Tracina, ka viss, ko daru, tiek redzēts, apspriests un komentēts. Vīrietis uzskata: viss ir kārtībā – viņa mamma tikai gribot palīdzēt. Viņš nevēlas pat pamēģināt dzīvot atsevišķi!

    Domāju, ka  vīrietis nevar izaugt par vīrieti, visu dzīvi dzīvojot ar  vecākiem kopā, jo zina, ka māte skries ar putras bļodu un tēvs kurinās māju.

    Uzrakstiet, lūdzu, kā risināt šādu problēmu. Varbūt vīramāte aizdomāsies, bet maz ticams…»

    Psihoterapeite Diāna Zande: «Nav svarīgi, lai to, ka vedeklai šāda dzīve nav pa prātam, saprot vīramāte! Svarīgi, lai to, kā jūtas sieva, saprot vīrs, jo tieši viņš ir tas, kurš var kaut ko izmainīt. Tikai un vienīgi viņš var pateikt: mamma, MĒS svētdienā gulēsim, cik vien ilgi gribēsim; mamma, MĒS šonedēļ iesim tur, kur esam izlēmuši! Sievietei vīra vecāku mājās jājūt, ka vīrietis ir ar viņu, nevis starp viņu un mammu, – tikai tad viņa jūtas aizsargāta un drošībā. Ja sieviete zina, ka ir te svarīga, attiecības ar vīra vecākiem veidojas daudz vieglāk.»

    Nākamā lapa

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē