• Profesionāls treneris par brīvu! 5 sertificēti treneri, kuri savos padomos dalās bez maksas

    Fitness
    Kate Beresņeva
    9. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No personīgā arhīva un Instagram
    Pietrūkst kustību? Lūk, 5 sertificēti treneri, kuri savos Instagram kontos bez maksas dalās ar tiešām vērtīgiem padomiem, vingrinājumiem un pat veseliem treniņiem! IEVA atlasījusi labākās receptes kustībām visiem fiziskās sagatavotības līmeņiem.

    Ja tev vēl nav konts Instagram, šis ir vislabākais iemesls, lai to izveidotu, – tieši instagrams šobrīd paver spožu iespēju ikdienā kustēties vairāk un justies labāk.

    Zanda Zariņa Rešetina

    Privāto un grupu nodarbību trenere sporta klubā SQUAD HOUR

    Zandas kontā pieejama nudien ļoti plaša un daudzveidīga treniņu bibliotēka. Katrs treniņa vingrinājums ir nofilmēts, un tev tikai atliek izpildīt norādīto reižu skaitu noteiktajos piegājienu apļos. Zandas laika joslā atradīsi treniņus gan visam augumam, gan atsevišķi rokām, kājām un sēžai, korsetei. Ar reižu skaitu un tempu, protams, slodzi iespējams pielāgot savam fiziskās sagatavotības līmenim, tomēr pamatā treniņi vairāk būs piemēroti sportotājām, kuras nevar sagaidīt, kad atkal tiks atvērts sporta klubs. Regulāra šo treniņu apmeklēšana ļaus noturēt un pat uzlabot savu fizisko formu.

    Daudzos no vingrinājumiem jāizmanto inventārs – dažādu smagumu hanteles un svara bumbas, pretestības gumijas, kas vingrošanu mājās var sarežģīt. Pārsvarā treniņi veidoti, lai iekļautos pusstundā, bet pieejami arī īsāki express treniņi – tādi, kas prasīs tikai nieka 12 minūtes! Ja rodas jautājumi par vingrinājumu tehniku, tos droši var uzdot ieraksta komentāru sadaļā – Zanda atbild un smalki izskaidro, kā vingrinājumu pildīt pareizāk.

    Slodze: būs jāpasvīst, un nebūs viegli. Atradīsi treniņus gan visam augumam, gan atsevišķi rokām, kājām un sēžai, korsetei.

    Nika Linde

    Fitnesa trenere

    Fitnesa treneres Nikas Lindes Instagram profilā pievērs uzmanību tieši Instagram TV sadaļai, jo tur saglabātas 5 rīta rosmes, kurām februāra sākumā varēja pievienoties LIVE ierakstā trīsreiz nedēļā un kas guvušas lielu popularitāti. Nepilnu 30 minūšu rīta rosme ar limfu iekustinošiem vingrinājumiem, dinamisku pastiepšanos un locītavu iekustināšanu var kļūt par lielisku ieradumu, kā  iesākt savu dienu. Turklāt rīta rosmes piemērotas jebkuram fiziskās sagatavotības līmenim. Šai pašā IGTV sadaļā atradīsi padomus un vingrinājumus stājas korekcijai, lai spēcinātu muskuļus, kas ļauj plecus pavilkt un noturēt atpakaļ. Tāpat te pieejami arī divi pusstundu ilgi treniņi bērniem.

    Visus vingrinājumus pavada komentāri par izpildes tehniku un lietām, kurām jāpievērš uzmanība.

    Noteikti vērts piesekot Nikai Lindei arī Telegram Messenger kanālā (vairāk nekā 4 tūkstoši sekotāju). To lejupielādē bez maksas un meklētājā atrodi NFIT.TRAINING grupu. Šajā kanālā atradīsi Nikas Lindes tikko uzsākto 21 dienu izaicinājumu vārda vislabākajā nozīmē, jo šie vingrinājumi un izaicinājums kopumā ir par to, lai tu ikdienā vairāk pakustētos un uzlabotu arī savu fizisko formu. Grupas ierakstos saglabāts arī iepriekšējais izaicinājums. Sekojot NFIT.TRAINING Telegram kanālā, ik dienu savā telefonā saņemsi todien veicamos uzdevumus. Tie ir patīkami, mērenas intensitātes 20–25 minūšu treniņi, kas neprasa iepriekšēju sagatavotību. Katram vingrinājumam ir video pamācība un saites uz Nikas Instagram profila video, lai pirms treniņa iesildītos un pēc – izstaipītos. Viegli lēcieni, dažādi balsti, vingrinājumi spēcīgākai korsetei.  

    Slodze: derēs iesācējām. 30 minūšu rīta rosme ar limfu iekustinošiem vingrinājumiem, dinamisku pastiepšanos un locītavu iesildīšanu var kļūt par lielisku ieradumu.

    Elīna Vanaga

    Fitnesa un funkcionālās jogas trenere

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    A post shared by Elina Vanaga • FITNESS • YOGA (@elina.vanaga.yoga)

    Elīnas Instagram kontā atradīsi īsus video ļoti daudzveidīgiem treniņiem!  Vingrinājumi dziļajai muskulatūrai, līdzsvaram, spēka vingrinājumi. Atsevišķi vingrojumi elpošanai. Pieejamas īsas treniņu sesijas, kurās Elīna nodemonstrē vingrinājumu un norāda, cik reižu un cik piegājienu apļos tas jāatkārto. Šādi video pieejami, piemēram, nelielai treniņu sesijai, kurā bez lēkāšanas tiek panākts tāds pats efekts, kā lēkājot kardiotreniņā. Šie vingrinājumi būs piemēroti tām sportotājām, kurām nepatīk skriet vai ir novājināta iegurņa pamatnes muskulatūra. Īsus video atradīsi arī vingrinājumiem, lai atbrīvotu saspringušos kakla un plecu muskuļus.

    Vērtīgi būs Elīnas padomi, ja ikdienā strādā pie datora, jūti, ka pleci un mugura sakumpusi – pieejams vingrinājumu un jogas pozas video krūšu daļas atvēršanai.

    Tāpat Elīna dalās ar praktiskiem ieteikumiem – gan kādu inventāru izmantot, gan kā to vislabāk likt lietā. Piemēram, kā izmantot jogas blokus, lai, turot konkrētu pozu, nesāpētu jutīgi ceļi. Un vēl – ir video, kas veltīti iegurņa pamatnes muskulatūras stiprināšanai! Trenere arī šobrīd apgūst zināšanas sieviešu fitnesa treneru kursos. Elīnas saturā ikviena atradīs sev vajadzīgo – gan lai kārtīgi izkustētos, pasvīstu un uzturētu formā muskuļus, gan lai pievērstos apzinātai elpošanai, atslābinātos un izstieptos.

    Slodze: vingrinājumus sev atradīs gan iesācējas, gan jau pieredzējušas vingrotājas. Vingrinājumi piemēroti tām sportotājām, kurām nepatīk skriet vai ir novājināta iegurņa pamatnes muskulatūra.

    Santa Višķere

    Trenere Lemon Gym Juglas sporta klubā

    Santa ir profesionāla sportiste, vieglatlēte ar vairāk nekā 10 Latvijas čempionāta tituliem un arī sertificēta trenere. Reizi nedēļā – ceturtdienās plkst. 11.30 – Santa Instagram vada LIVE treniņus. Treniņi ilgst 30 līdz 40 minūtes, pamatā ir vidējas intensitātes un būs ļoti piemēroti, ja iepriekš esi sportojusi un apmeklējusi kādas grupas nodarbības. Šie treniņi ļaus nezaudēt formu un sporta zālē atgriezties labā fiziskajā kondīcijā. Jārēķinās, ka treniņā būs jāiegulda daudz spēka un kārtīgi jāpasvīst. Trenere iepriekš savos ierakstos pabrīdina, ja nodarbībā plānots izmantot kādu papildu inventāru – hanteles vai pretestības gumijas.

    Treniņa ierakstu vari skatīties un sportot sev ērtā laikā arī pēc tam, jo ieraksti saglabājas. Santa sportiņa laikā aktīvi komunicē ar dalībniecēm – pauzēs atbild uz jautājumiem, sniedz praktiskus padomus inventāra izvēlē, piemēram, cik smagas hanteles izmantot, kā arī padomus pareizai vingrinājumu tehnikas izpildei. Treniņos jālēkā maz (bet ir), vairāk ir spēka vingrinājumi, jāveic pietupieni, vēderpresi un roku muskulatūru nostiprinoši vingrinājumi. Ja sekosi Santai un viņas treniņiem tikai tagad, noteikti sāc ar pašiem pirmajiem, jo tie būs zemākā intensitātē.

    Slodze: būs jāpasvīst, un nebūs viegli. Šie treniņi ļaus nezaudēt formu un sporta zālē atgriezties labā fiziskajā kondīcijā.

    *Sertifikāts izsniegts ar Santas pirmslaulību uzvārdu Matule.

    Ralfs Upmanis

    DCH Studija treneris, DCH Training programmu autors

    Ralfs Upmanis izstrādā treniņu programmas, pēc kurām strādā citi Latvijas, Baltijas valstu, Ukrainas un Krievijas treneri, – Ralfs trenerus izglīto jau 15 gadu. Viņš ir arī TRX piekares sistēmu meistartreneris Baltijas valstīs un DCH studijas treneris Rīgā. Ralfa Instagram kontā padomus meklē IGTV sadaļā. Videoklipu sērijā Tips and Tricks treneris dod padomus, kā ikdienā vairot enerģiju un kā vienkāršos veidos atbrīvoties no spriedzes un saspringuma.

    Ralfa videopadomos atradīsi arī ko ļoti interesantu, piemēram, Makko Ho meridiānu stiepšanās kompleksu, kas palīdzēs vingrot taviem iekšējiem orgāniem. Vai arī enerģijas masāžu pirkstiem, ko ļoti ieteicams praktizēt, klausoties garu stāstījumu konferencē vai sapulcē.

    Tāpat Ralfs dod vērtīgus padomus, kā ikdienā atbrīvot un vienkāršos veidos iekustināt sēžas un iegurņa muskuļus, kurus, ilgstoši sēžot, sasprindzinām visvairāk.

    Ieteikumus un vingrinājumus ērti izmantot ikdienā, jo tie neprasa ne lielu piepūli, ne īpaši daudz laika – pa pāris minūtēm brīžos, kad piecelies no darbagalda, – bet ļauj justies labāk un nedaudz vairāk pakustēties. Līdz ar to visi Ralfa padomi piemēroti pilnīgi visiem fiziskās sagatavotības līmeņiem, bet jo īpaši tiem, kuri ikdienā daudz sēž un kustas maz.

    Slodze: piemērota ikvienam, jo īpaši – iesācējiem un mazkustīgajiem. Te var atrast arī ko ļoti interesantu, piemēram, meridiānu stiepšanās kompleksu, kas palīdzēs vingrot taviem iekšējiem orgāniem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē