• Procedūras, kas palielinās fizisko aktivitāšu sniegto efektu

    Skaistumkopšana
    Dace Kaņepe
    Dace Kaņepe
    17. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    «PĒRLE» iesaka procedūras, kas palielinās fizisko aktivitāšu sniegto efektu, palīdzēs ātrāk sasniegt sportiskos rezultātus, turklāt palutinās ķermeņa ādu.

    Sportošana un āda

    Kopumā sporta aktivitātēm ir pozitīva ietekme arī uz ādu. Intensīva slodze uzlabo asinscirkulāciju un dabīgā kolagēna izstrādi, uzlabojas uzturvielu un skābekļa piegāde ādas šūnām, ātrāk tiek izvadīti toksīni. Uzlabojas ādas tonuss, atjaunojas dabiskais mirdzums.

    Tomēr pastāv faktori, kas intensīvas sportošanas laikā uz ādu iedarbojas negatīvi.

    Pirmkārt, tie ir endogēnie faktori: svīšana, brīvo radikāļu jeb oksidējošu molekulu veidošanās, ķermeņa atūdeņošanās. Otrkārt, eksogēnie: berze, gaisa apmaiņas ierobežojumi (ciešs apģērbs), klimata apstākļi, nepieciešamība bieži mazgāties (ūdens sausina ādu), ādas nostiepšanās. Tas viss var izraisīt ādas kairinājumu, atūdeņošanos un jutīgumu. Lai no tā visa izvairītos, regulāri sportojot, ne tikai laiku pa laikam jāatslābina muskulatūra, bet arī jāpiesātina āda ar minerālvielām un jāmitrina.

    SOTHYS Athletics

    Ķermeņa procedūra izstrādāta īpaši atlētiem, taču piemērota jebkuram, kas nodarbojas ar sportu. Tā sagatavo sportiskai slodzei, bet procedūru var veikt arī tieši pēc nodarbības, lai aktivizētu tauku šķelšanās procesus. Samērā spēcīga, vienlaikus dziļā muskuļus atslābinošā tehnikā balstīta masāža. Lai nogludinātu ādu un izsildītu muskuļus, izmanto sildošu gelu, kas palīdz sagatavot audus fiziskajai slodzei, samazinot pienskābes pārlieku uzkrāšanos. Gels aktivizē asins mikrocirkulāciju, uzlabo audu apgādi ar skābekli un liekā šķidruma izvadīšanu. Tā sastāvā ir patentēts kofeīna un dabīgu fosfolipīdu komplekss ar augstu biopieejamību – tas veicina taukaudu pārveidošanos un savelk ādu, piešķirot tai tvirtumu. Ietīšanai problēmzonās izmanto īpaši spēcīgas detoksicējošas putas, kas dziļi attīra ādu un izkausē tauciņus. Putu iedarbība balstās uz ziemeļu jūras aļģu un tējas ekstraktiem, kas bloķē par tauku uzkrāšanos atbildīgos receptorus un stiprina asinsvadus. Savukārt augstais omega 3 taukskābju saturs atjauno kolagēna struktūru un veicina tā ātrāku atjaunošanos.

    Procedūras nobeigumā tiek izmantota īpaša sausā eļļa (tā balstīta uz kamparu un cipreses eļļu), kas veicina pienskābes izvadīšanu no muskuļiem un palielina ādas elasticitāti.

    Kripolīze Cooltech

    Nereti ķermenim ir raksturīgi tā sauktie tauciņu depozīti – zonas, kur tie visvairāk mēdz uzkrāties un grūti padodas, pat pareizi vingrojot un ievērojot diētas. Visbiežāk tā ir zona ap nabu, tā sauktie mīlas rokturīši sānos, galifē zonas uz gurniem, mīkstumiņi starp krūštura lencītēm un padusēm u. c. Ja sportošana nedod rezultātus, bet tauku atsūkšana ķirurģiskā ceļā nevilina, risinājums ir kripolīze – estētiskās kosmetoloģijas procedūra, kuras laikā tiek sasaldēti taukaudi, izraisot to bojāeju, sadalīšanos un izvadi no organisma.

    Procedūras laikā apstrādājamā zonā (tauku krokai tajā jābūt vismaz 3 cm biezai) uz 60 minūtēm tiek samazināta temperatūra līdz mīnus astoņiem grādiem – tik ir nepieciešams, lai tauku šūnas ietu bojā. Āda tiek pasargāta ar speciāliem gela plāksteriem, tās elastība un kolagēna šķiedras netiek bojātas. Tā kā citu ķermeņa šūnu sasaldēšanai ir nepieciešama zemāka temperatūra, procedūra tās neietekmē. Pēc sasaldēšanas tauku šūnas organismā dabiski sadalās, absorbējas un tiek izvadītas kopā ar vielmaiņas gala procesiem. Pēc vienas procedūras tauciņu apjoms konkrētajā zonā samazinās apmēram par trešo daļu.

    Procedūrai nepieciešamais laiks, kā arī procedūru skaits ir atkarīgs no apstrādājamās vietas lieluma un koriģējamās problēmas. Tās var būt ne vairāk kā trīs vienā zonā, starp procedūrām ievēro 6–8 nedēļu starplaiku.

    Pēc procedūras var doties dienas gaitās, tomēr jārēķinās, ka uzreiz pēc tās apstrādātajā zonā var būt tūska, apsārtums, tirpoņa un sāpīgums, kas var ilgt pāris nedēļu. Rezultāts vērojams, sākot ar 15. dienu, bet galarezultāts – apmēram pēc mēneša. Pats tauku sasaldēšanas process ir nesāpīgs. Sāpīga ir masāža pēc procedūras, kas nepieciešama, lai izkustinātu sasaldētās šūnas un tās vienkārši nepaliktu cietā klucītī. Taču tā ilgst vien pāris minūšu.

    Elemis Aromātiskais okeāna šūpulis muskuļiem

    Īsta laimes procedūra, kuras laikā ne vien tiek dziļi izsildīts ķermenis, mazinātas locītavu un muskuļu sāpes un saspringums, izvadīta pārslodzes dēļ radusies pienskābe un toksīni, bet arī iespējama prāta dziļa relaksācija (tāpēc tā labi der arī psihoemocionālas slodzes radītam muskuļu saspringumam). Sākumā ar masāžas palīdzību, izmantojot īpašu atslābinošu eļļu ar rozmarīnu, priedi un jūras fenheli sastāvā, tiek iekustinātas zonas ar vislielāko muskuļu saspringumu, piemēram, sprands, pleci vai ikri, pēc tam tiek uzklāts atsvaidzinošs gels ar arniku, kamparu un mentolu. Procedūras galvenais posms tiek pavadīts bezsvara stāvoklī. Klientu ieziež ar jūraszāļu masku (tās sastāvā ir rozmarīns, kam ir izteikta sāpes mazinoša iedarbība), un, satītu kokonā, iegremdē siltā ūdensgultā, kur var izbaudīt sejas vai pēdu punktu masāžu. Siltums apņem ķermeni, mugurkauls atbrīvojas, un prāts atslābst, ļaujot aļģēm darboties. Nobeigumā seko duša un maiga masāža ar atslābinošu eļļu, kas turpina iedarboties vēl vairākas stundas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē