• Praktiski stila ieteikumi, kas ļaus izskatīties jaunākai

    Stils
    Santa.lv
    Santa.lv
    25. septembris, 2023
    3 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Daudzas no mums nekad neatteiktos no iespējas izskatīties nedaudz jaunākas – teiksim, kādus piecus gadus. Izrādās, ka tā nebūt nav neīstenojama fantāzija. Piedāvājam vairākus praktiskus stila ieteikumus, kas ļaus jums izskatīties jaunākai un priecīgākai.

    Drosmīgi «printi»

    Tā vien šķiet, ka visuresošā vēlme izskatīties piedienīgi un reprezentabli reizēm var likt izdarīt nedaudz garlaicīgas un vecmodīgas stila izvēles. Jebkurā vecumā vienmēr varam tēlam piešķirt drosmīgus un košus akcentus ar aksesuāriem, spilgtu šalli vai blūzi un svārkiem ar pamanāmu apdruku.

    «Printi» vispār var darīt brīnumus, jo, izvēloties pareizo, jauneklīguma efekts būs ļoti izteikts.

    Taisnas līnijas, piemēram, svītras, zigzagi un ģeometriskas figūras tēlam piešķir striktu un konservatīvu sajūtu, tāpēc ieteicams izvēlēties brīvākus printus ar noapaļotām, maigām līnijām.

    Ja vēlaties izskatīties jauneklīgāka, tad divkrāsaina printa vietā labāk izvēlēties daudzkrāsaināku un košāku.

    Izskatam glaimojošas bikses

    Vairāki pasaulslaveni modes stilisti šobrīd sievietēm iesaka izvēlēties bikses bez rāvējslēdzēja jeb «pull-on pants», kas ir augumam glaimojošas un jauneklīgas. Tās noteikti nevajag asociēt ar garlaicīgiem māmiņu džinsiem ar elastīgo jostu. Tā vietā domājiet par pieguļošām biksēm garumā līdz potītei, kulotēm vai saīsinātām biksēm. Turklāt daži zīmoli piedāvā arī «pull-on pants» elegantā versijā, piemēram, no zīdam līdzīga materiāla, kas izskatīsies īpaši šiki.

    Sievietes ar skaistām potītēm var izvēlēties saīsinātas bikses, kas arī piešķir tēlam jauneklīgumu.

    Saīsinātās bikses ļoti glaimojošā un seksīgā veidā pagarina kāju, turklāt potītes ir tā ķermeņa daļa, kas vizuāli nenoveco. Pievienojam skaistas kurpes, piemēram, «Tommy Hilfiger» pilnpapēžu apavus aktuāli zilajā tonī vai sportiskus apavus no «Guess», un jauneklīgs tēls ir radīts!

    Gaišas un spilgtas krāsas

    Šī jau ir stilistu ābece – lai cik pierasta un ērta nešķistu melnā krāsa, jāatceras, ka tā var likt izskatīties vecākai. Tumšie toņi ir konservatīvāki un pauž autoritatīvāku sajūtu, kas ir absolūtā pretstatā jauneklīgumam un priekam.

    Gaišāki, košāki toņi liks jums izskatīties atvērtākai un priecīgākai.

    Īpaši ieteicams gaišos vai spilgtos toņus vilkt sejas tuvumā, lai akcentētu sejas vaibstus un izskatītos svaigi. Šeit noderēs lakatiņi, kaklarotas vai brošas.

    Absolūtas melnās krāsas piekritējas gaišos un spilgtos toņus var savā tēlā ieviest pakāpeniski, piemēram, izvēloties lakatiņu sarkanās un baltās krāsas gammā.

    Savukārt apģērbā strikti melno krāsu var aizstāt ar maigi brūnajiem, zilajiem un pelēkajiem toņiem, kas vienlaikus ir slaidinoši un ļoti neitrāli bez melnās krāsas intensitātes. Piemēram, melna bikškostīma vietā var izvēlēties zilu bikškostīmu ar vertikālām svītrām, kas optiski pagarinās augumu.

    Dekoltē – jā vai nē?

    Ir stilisti, kuri uzskata, ka kaklu nosedzoša bītlene reizēm ir pārlieku strikta izvēle, un jauneklīgāka izskata iegūšanai aicina nedaudz «parādīt ādu», proti, izvēlēties topus vai džemperus ar kaut nelielu dekoltē.

    Sievietes izskatam glaimojošs ir arī trīsstūrveida kakla izgriezums.

    Unikāls stils un mirdzoša āda

    Pareizi izvēlēti aksesuāri var likt jums mirdzēt, izskatīties jauneklīgākai un priecīgākai. Izcelties palīdzēs liela kaklarota, izteiksmīgs auskaru pāris vai aproce. Ieteicams izvēlēties vienu izteiksmīgu rotu, piemēram, ja akcents ir liela kaklarota, tad labāk iztikt bez auskariem. Ja velkam lielus auskarus, sakām skanīgu nē kaklarotai.

    Pāri visam jāatceras, ka ļoti liela nozīme ir grimam.

    Dabisks un svaigs grims ir absolūtā nepieciešamība, jo neviens tērps neizskatīsies labi, ja sejas āda būs blāva un nespodra.

    Šeit atslēgas vārds ir starojums. Jo starojošāka sejas āda, jo jauneklīgāka un pozitīvāka izskatīsieties. Stilistu padoms – balta apkaklīte ir efektīvs veids, kā atsvaidzināt sejas toni. 

    «Cenšoties izskatīties jaunākai, noteikti nevajag aiziet arī otrā galējībā un kļūt par tendenču vergu, cerot, ka akla sekošana tām liks izskatīties jaunākai. Ja jūs mēģināsiet sekot visām jaunākajām tendencēm, pastāv risks, ka pārcentīsieties. Galvenais un svarīgākais sievietei ir izveidot sev raksturīgo stilu, kas atspoguļo viņas personību un ļauj piepildīt garderobi ar klasiskām apģērbu vienībām, kuras viņai piestāv,» skaidro stiliste Agnese Masaļska.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē