• Praktiski ieteikumi — kā fotogrāfijās izskatīties smuki

    Skaistumkopšana
    Elva Karičkina
    22. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Kopš izgudroti viedtālruņi, mēs katra varam mēģināt iejusties gan fotogrāfes, gan modeles lomā. Lieti noderēs daži knifiņi, kā tikt pie izcilām fotogrāfijām. Nav nefotogēnisku cilvēku, ir tikai jāmāk atrast piemērotas gaismas, pozas un leņķus! Konsultē EMĪLIJA SAMA, Instagram influencere un Youtube vlogere (@sudrabkaija).

    Kāds apgaismojums labākais?

    Viena no būtiskākajām niansēm, lai izdotos skaisti kadri, ir dabisks, netiešs apgaismojums. Ja fotografē telpā, vēlams to darīt dienasgaismā pie loga. Ja gaisma ir pārāk spilgta, atkāpies pāris metru no loga. Bildēšanos ārā saules gaismā ieteicams ieplānot agri no rīta vai saulrietā – tā saucamajā zelta stundā, kad gaisma būs maigāka un skaisti spēlēsies uz sejas un ķermeņa. Fotografējoties spožas saules staros, bildes var sanākt pārāk izgaismotas, skaidri būs saredzamas ādas nepilnības, acis saulē sažmiegsies. Vēl vari mēģināt darīt tā – uzgriez saulei muguru un nostājies tā, lai ar pakausi sauli aizsegtu – gaisma izfiltrēsies ap siluetu, un radīsies interesants efekts.

    Lai gan zibspuldze ir šķietami laba fotogrāfiju uzņemšanai vājā apgaismojumā, parasti viedtālruņa attēlus tā tomēr padara nepievilcīgus – acis un āda pārāk izgaismojas, tāpēc, ja vien ir iespējams, labāk uzņemt bildes dabiskā apgaismojumā.

    Uzņemot selfiju

    • Selfijus jeb pašfoto vislabāk uzņemt ar viedtālruņa priekšējo kameru, taču var izmantot arī aizmugurējo kameru, noliekot aiz tās spoguli, lai redzētu savu atspulgu.
    • Lai izdotos pievilcīgs pašfoto pie spoguļa, ieteicams nostāties tā, lai no priekšpuses tevi izgaismotu dabiskais apgaismojums.
    • Ja vēlies uzņemt bildes pilnā augumā, noderēs viedtālruņa statīvs, taču vari iztikt arī bez naudas tērēšanas tā iegādei. Lai fiksētu viedtālruņa fotokameru, dari tā: uz galda vai citas virsmas uzliec pāris biezas grāmatas vai palielāku kasti un uz tām novieto kurpi ar augstu papēdi. Tajā ieliec viedtālruni, piefiksē ar līmlenti, ieslēdz priekšējo kameru un nospied taimera funkciju, kas dos dažas sekundes laika, lai varētu nostāties vēlamajā vietā un pozā.
    • Ir divi populārākie leņķi – no augšas vai turot viedtālruni tieši sejai pretī. Fotografējot no augšas, turi kameru aptuveni 30 cm augstāk par acu līmeni, zodu vērs uz leju un nedaudz pieliec seju pa kreisi vai pa labi, lai būtu redzama žokļa līnija.

    Svarīgi!

    Pirms sāc fotografēt, notīri viedtālruņa fotokameras lēcu! Tavs uzticamākais gadžets krietnu laiku pavada kabatās, somā, tavās rokās, un uz tā savācas putekļi un pirkstu nospiedumi, kas var aizsegt objektīvu. Netīra lēca rada duļķaina attēla efektu. Vislabāk tīrīt ar mikrošķiedras lupatiņu, kas nesaskrāpēs lēcu, bet var izmantot arī tīru salveti vai maigu drēbes gabalu.

    10 padomi, lai bildē labi izskatītos

    1. Fotogrāfijās vienmēr labi izskatās izteiksmīgs, košs grims.
    2. Jāuzmanās ar pūderi, kas satur talku, jo fotogrāfijās, kas uzņemtas ar zibspuldzi vai spožā dienasgaismā, seja izskatīsies bāla. Nav ieteicami arī tonālie krēmi, kas rada atspīdumu.
    3. Ja vēlies fotografēties vakarkleitā vai kokteiļkleitā ar atkailinātiem pleciem, labāk, protams, izskatīsies iesauļots ķermenis – tumšāka āda izceļ muskuļu reljefu, nomaskē nepilnības un piešķir izteiksmīgumu. Iedegumu lieliski imitē paštonējošais līdzeklis (tas jāuzklāj iepriekšējā dienā pirms fotosesijas).
    4. Kā ieņemt savam augumam glaimojošāko pozu, fotografējoties visā augumā? Pagriezies ar sānu pret kameru, turi muguru taisnu, plecus nolaistus un uz aizmuguri, bet krūtis – uz priekšu. Fotogrāfijas uzņemšanas brīdī pamēģini ievilkt vēderu.
    5. Ja sakrustosi kājas, optiski samazināsies gurnu apkārtmērs.
    6. Rokas nevajadzētu piespiest cieši pie ķermeņa, labākā poza – kamerai tuvāk esošo roku nolikt uz gurna, elkoni novietojot virzienā aiz sevis, – tad roka izskatīsies slaidāka un garāka.
    7. Lai izskatītos, ka viduklis tev ir kā lapsenei, abas rokas vari novietot uz gurniem.
    8. Lai akcentētu sievišķīgās līnijas, saliec vienu ceļgalu.
    9. Somiņu vai citus aksesuārus nepiespied pie ķermeņa, bet turi mazliet nostāk vai arī izmanto, lai noslēptu apjomīgāko ķermeņa zonu.
    10. Lai vizuāli pagarinātu kājas, var fotografēt no lejas.

     

    PADOMS:

    Iedvesmojies no citu cilvēku radītajām un publicētajām bildēm, kas tev iepatikušās – mēģini viņu pozas atkārtot arī savās bildēs.

    Trenējies un eksperimentē!

    Apbruņojies ar pacietību un eksperimentē ar dažādām pozām, paturot prātā, ko vēlies savā ķermenī izcelt vai nomaskēt. Patrenēties vari pie spoguļa, lai sameklētu labāko pozu un saprastu, kura puse tev ir fotogēniskāka. Ja fotosesija norit mājās bez liekiem skatītājiem, nebaidies radoši eksperimentēt ar drosmīgiem apģērba komplektiem, matu sakārtojumiem, aksesuāriem. Piemēram, fotografējoties arī apaļīgas dāmas var pamēģināt uzvilkt apspīlētu minikleitu, kādā iziet ārpus mājas varbūt nemaz neuzdrošinātos, un, ļoti iespējams, bildē tas izskatīsies gana labi un efektīgi.

    Bilžu apstrādei

    Labākās lietotnes fotogrāfiju rediģēšanai ar dažādiem filtriem, iespējām koriģēt ķermeņa aprises, noņemt no sejas pumpiņas, rētas vai citus nelīdzenumus, uzlabot fotogrāfiju gaišumu un citiem efektiem.

    • VSCO
    • Snapseed
    • Huji Cam
    • AirBrush

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē