• Pirmajā dienā aptuveni 88% pasažieru lietoja mutes un deguna aizsegus

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Trešdien mutes un deguna aizsegu apzinīgi lietoja aptuveni 88% Rīgas sabiedriskā transporta pasažieru, novērojuši pašvaldības SIA Rīgas satiksme kontrolieri.

    Rīgas satiksme atgādina, ka saskaņā ar valdības lēmumu no 7. oktobra tramvajos, trolejbusos un autobusos jālieto mutes un deguna aizsegs, tādejādi pēc iespējas mazinot COVID-19 izplatības riskus. Gadījumā, ja pasažieriem mutes un deguna aizsegs nebūs, kontrolieri to palūgs uzlikt. Tāpat par mutes un deguna aizsegu nelietošanu pasažieri var palūgt izkāpt no sabiedriskā transporta.

    Mutes un deguna aizsegs jālieto ikvienam pasažierim, izņemot bērnus līdz 13 gadu vecumam. Tāpat mutes un deguna aizsegu var nevalkāt medicīnisku iemeslu dēļ, piemēram, ja personai kustību traucējumu dēļ ir apgrūtināta maskas uzlikšana vai personai ir psihiskās veselības traucējumi.

    Sabiedriskajā transportā drīkst izmantot higiēniskās auduma maskas, ko var uzšūt pats, vizierus (sejas vairogus) vai vienreizlietojamās medicīniskās maskas, ko var iegādāties, piemēram, aptiekā.

    Rīgas satiksme atgādina, ka saskaņā ar valdības lēmumu no 7. oktobra tramvajos, trolejbusos un autobusos jālieto mutes un deguna aizsegs, tādejādi pēc iespējas mazinot COVID-19 izplatības riskus.

    Lai mazinātu COVID-19 izplatības risku, nepieciešama ikviena cilvēka iesaiste, tāpēc svarīgi, lai iedzīvotāji pēc iespējas mazāk sociāli kontaktētos un izmantotu sabiedrisko transportu ārkārtējās situācijas laikā tikai tad, ja nav citas alternatīvas.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē