• Pirmais Covid-19 gadījums skolā: karantīnā aizsūtīta klase un trīs skolotāji

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    7. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Līdz ar jaunā mācību gada sākumu konstatēts pirmais inficēšanās ar Covid-19 gadījums kādas izglītības iestādes audzēknim, vēsta TV3.

    Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC) neatklāj, par kuru skolu ir runa. Saslimušajam noteiktas tuvākās kontaktpersonas izglītības iestādē – kopumā tie ir trīs pegadogi un 14 klasesbiedri, kuriem visiem ir noteikta mājas karantīna un viņi atrodas ģimenes ārstu uzraudzībā.

    Vienlaikus skolai epidemiologi snieguši rekomendācijas tālākai darbībai, epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

    Jau ziņots, ka lielākā daļa jeb 82% skolu šajā mācību gadā mācības sāka klātienē, savukārt 18% skolu – kombinētā veidā, preses konferencē žurnālistiem iepriekš pavēstīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

    Kā liecina ministrijas veiktā skola aptauja, kas ilga no 21.augusta līdz 27.augustam un kurā piedalījās 557 skolas jeb 83% no visām vispārējās izglītības iestādēm, 448 jeb 82% skolu plāno īstenot mācības klātienē, savukārt 102 skolas jeb 18% – mācības daļējā klātienē.

    Tāpat lielākā daļa jeb 472 skolas plāno mācību procesu vienas klases skolēniem organizēt vienā telpā, un skolotāji ies pie katras klases skolēniem, nevis otrādi, kā tas bijis līdz šim. Līdz šim zināms, ka 76 skolas gan šādu praksi nepiemēros.

    Atklājies, ka 378 skolas plāno organizēt tā saucamās bloka stundas, lai tādējādi samazinātu mācību priekšmetu skaitu vienlaikus vienā dienā vai ilgākā laika periodā, savukārt 170 skolas šādus pasākumus neīstenos.

    IZM arī uzzinājusi, ka tikai 184 skolas plāno noteikt atšķirīgus mācību stundu sākuma un beigu laikus dažādām klasēm, kamēr 364 skolas šādu praksi neizvēlējās ieviest.

    Vēl zināms, ka 20 skolas īstenos mācību procesu maiņās, savukārt 24 izglītības iestādes organizēs mācības papildu skolas dibinātāja piešķirtajās telpās.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē