• Piecas vērtīgas meistarklases ikvienai sievietei

    Labsajūta
    Sandija Šēnberga
    3. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock, no personiskā arhīva un publicitātes materiāliem
    Žurnāla «Pērle» galvenā redaktore Sandija Šēnberga iesaka: «Šoreiz uzdāvini sev ko tādu, kas noderēs ilgi un kam būs praktisks pielietojums. Reiz apmeklēju tik daudz dažādu meistarklašu, cik kopā visā iepriekšējā dzīves laikā, un izvēlējos piecas, manuprāt, visvērtīgākās, jo tajās iegūtās zināšanas un iemaņas ir bez noilguma.»

    Grima meistarklase pie Ditas Graudas

    Grims man vienmēr licies mazliet kā Ķīnas ābece, bet Dita pavisam vienkārši, ātri, ar pāris produktu palīdzību parāda, kā panākt dabisku, svaigu efektu bez biezas kosmētikas kārtas – izlīdzinot sejas toni, pareizi iekonturējot un izgaismojot. Un tad vēl tikai papildināt ar skropstu tušu, uzacu zīmuli un, ja ir vēlēšanās, arī lūpukrāsu. Trīs stundas paiet ātri. Ja vēlies, vari paņemt līdzi visu sava kosmētikas maciņa saturu, un Dita palīdzēs saprast, ko tur atstāt, ko ne un arī – ko, kad un kā lietot.

    Manilla kaligrāfijas meistarklases ar Kaivu Narbuti

    Mans rokraksts nekad nav bijis skaists, tāpēc bieži vien rakstu ar drukātiem burtiem, lai vēl kāds varētu izlasīt (un reizēm arī pati). Tādēļ šīs meistarklases solītais mērķis man likās kā neiespējamā misija – pēc trim nodarbībām spēt skaisti uzrakstīt kaut vai tikai saņēmēju vārdus Ziemassvētku dāvanām. Man par pārsteigumu, tas tiešām ir iespējams, ja vien patrenēsies katru dienu, lai pierod roka. Un tad jau beigās var nopirkt zelta, sudraba vai krāsainās tintes – ja kāds burts izdosies ne pārāk eleganti, ar tām nebūs tik uzkrītoši kā ar melnu.

    Cukura un vafeļu ziedu meistarklases ar Zani Stavru

    Man patīk cept kūkas, bet dekorēt līdz šim ne visai patika, jo nesanāca tik smuki, kā gribētos. Jau ilgāku laiku sekoju Zanes «Instagram» kontam @sugar_gardens, kurā viņa rādīja savus darbus – ar vafeļu papīra un cukura ziediem dekorētās kūkas. Zane dzīvo un strādā Grieķijā, Rodas salā, bet ik pa laikam atbrauc uz Latviju un vada meistarklases.

    Es biju uz vafeļu papīra peoniju un cukura magnoliju meistarklasi. Rezultātu redzat bildēs. Nevar teikt, ka tas ir sarežģīti, ja zina, kā to darīt, bet laikietilpīgi gan. Zane soli pa solim parāda un izstāsta visus knifus. Vai man izdevās atkārtot mājās vienai? Jā, izdevās.

    Šīs meistarklases iesaku visām, kam patīk cept kūkas, bet apnicis dekorēt ar mandeļcepumiem, ogām un dabīgajiem ziediem, ar kuriem, starp citu, ir ļoti jāuzmanās; ja nezini, no kura dārza nākuši, vari kūku pat saindēt. Lai kūku izdekorētu, pietiek ar vienu krāšņu vafeļu papīra peoniju vai cukura magnoliju.

    Peldētapmācība Ķīpsalas baseinā pie treneres Vizmas Feldbergas

    Mans peldētājas stāžs ir vairāk nekā desmit gadu, un pati pie Vizmas mācījusies peldēt neesmu, bet, katru nedēļu otrdienas rītos peldot, redzu, kā blakusceliņā notiek apmācības. Man prast peldēt ir tāpat kā prast elpot, nemaz nerunājot par visiem labumiem, ko veselībai dod peldēšana, turklāt tām, kam bail no ūdens, tas palīdzēs pārvarēt bailes, kaut vai lai uzkāptu uz supa.

    Arī iemācīties sajust ūdeni un saprast, kad vari justies droši, bet kad tas var kļūt bīstams (piemēram, es nekad nepeldēšu pāri upei vai ezeram).

    Ticiet man, jo esmu redzējusi, kā ar labu treneri aizpeld pat tie, kas uzskata sevi par grimstošiem cirvjiem.

    Labs ieguldījums nākamajai vasarai.

    Drošas braukšanas skola trasē «333»

    Braucu jau vismaz divdesmit piecus gadus un gandrīz katru dienu. Manuprāt, pietiekami labi, varbūt mazliet par pārgalvīgu. Īpaši riskantas situācijas uz ceļa nav gadījušās, vismaz neatceros. Šī ir iespēja drošos apstākļos sajust, kā ir tad, kad mašīna izslīd, saprast, kā izlīdzināt tās gaitu, kā nobremzēt uz slapja un slidena ceļa vai kā rīkoties, ja uz ceļa negaidīti parādās kaut kas lielāks par zaķi. Tas ir vērtīgi jebkurai, bet īpaši iesaku tām, kurām tiesības ir nesen vai kuras nejūtas droši pie stūres, īpaši sliktos laikapstākļos.

    Kā tas notiek? Uz nodarbību vislabāk ierasties ar savu auto (bet var arī izīrēt), katram dalībniekam mašīnā ir rācija (mēs bijām 6), kurā jāklausās instrukcijas un komentāri par izpildītajiem manevriem, tā arī var uzdot jautājumus. Kāpēc izvēlējos tieši šo skolu? Aptaujājot autožurnālistus, šo man ieteica kā labāko.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē