• Pagatavo pati attīrošu sejas masku!

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    22. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: UfaBizPhoto/Shutterstock.com
    Ja āda izskatās sagurusi un pelēka, tai jāpalīdz attīrīties. To vari paveikt arī mājās ar pašas gatavotiem līdzekļiem! Lūk, receptes attīrošām sejas maskām.
    1. Ogle ir viens no spēcīgākajiem absorbentiem, kas kā magnēts pievelk toksīnus, pārragotās šūnas, iztīra poras, viegli noloba ādu. Šai receptei droši vari izmantot aptiekā nopērkamo aktivēto ogli tabletēs.  

      Lai pagatavotu skrubjveida masku, saberz ogles tableti, pievieno nedaudz medus, šķipsniņu sāls vai cukura un ar maigām apļveida kustībām uzklāj uz ādas, paturi 5–10 minūtes un noskalo. Ja uz ādas ir pinnes, vari pievienot arī tējkaroti tējaskoka eļļas – tā dezinficē un attīra ādu. Der arī drusciņa sāls vai alvejas sula. 
    2. Iegādājies aptiekā mālu pulveri. Atšķaidi vienu tējkaroti mālu pulvera ar ūdeni – tam jābūt tik daudz, lai veidotos pabieza krējuma konsistence. Ūdens vietā vari izmantot zāļu tēju, ziedūdeni, svaigi spiestu sulu vai pienu, masku vari bagātināt ar olas baltumu vai dzeltenumu, olīveļļu, medu, svaigiem saberztiem pumpuriem. Paturi masku uz ādas 15–20 minūtes.

      Ja uz ādas ir melnie punktiņi, māliem pievieno olas baltumu un citrona sulu! Proporcijas: 1 olas baltums, 1/2 tējkarotes mālu, 1/4 tējkarotes citronu sulas. Vispirms sakul olu, kamēr iegūsti gaisīgu masu, tai pievieno mālus un citronu sulu. Ja pārāk bieza konsistence, pievieno 1/2 tējkaroti ūdens. Maskas turēšanas laiks 10–15 minūtes. Nomazgā siltā ūdenī.

    3. Acu zonai sagatavo burkānu masku! Nepieciešams: 1 olas baltums, 1 ēdamkarote sarīvēta burkāna, 1 tējkarote alvejas mīkstuma. Visu liec nelielā bļodiņā, samaisi ar dakšiņu, kamēr saputojas. Ar tīriem pirkstiem vai otu klāj masku acu zonā, tikai ne uz plakstiņiem, lai neiekļūst acīs. Ļauj maskai iedarboties 15–30 minūtes un izbaudi, kā maska savelk ādu. Nomazgā ar siltā ūdenī samitrinātu mīkstu dvielīti.
    4. Anti-age vīnogu maska ne tikai izvada no ādas toksīnus, bet arī mitrina to un palīdz pret ādas pigmentāciju. Nepieciešams: 1 olas baltums, 6–7 sarkanās vīnogas ar visiem kauliņiem. Liec olas baltumu un vīnogas blenderī, kārtīgi sablendē, samaļot sēkliņas, kas satur barojošo vīnogu kauliņu eļļu. Klāj putojošo maisījumu uz sejas ar otiņu, paturi 15 minūtes, tad noskalo ar siltu ūdeni. Var izmantot arī veikalos nopērkamās gatavās aļģu maskas!

    Cik bieži ieteicams lietot attīrošas maskas?

    Tas atkarīgs no ādas tipa, taču vislabāk – reizi nedēļā, ne biežāk, jo detoksicējošās maskas izvelk no ādas ne tikai sārņus, bet arī mitrumu. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē