• Petraviča: Rasta nauda, lai novērstu pensiju un pabalstu piegāžu sadārdzinājumu

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    12. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Nauda pensiju piegāžu tarifa sadārdzinājuma kompensēšanai ir rasta, šodien Saeimas sēdē atklāja labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV).

    «Labklājības ministrija ir darījusi visu, lai rastu iespēju kompensēt pakalpojuma sadārdzinājumu visām personām, kuras izvēlējušās izmantot pasta pakalpojumu pensiju piegādei,» sacīja Petraviča.

    Ministre skaidroja, ka, pārskatot izdevumus, rasta iespēja kompensēt sadārdzinājumu visiem, kas izmanto minēto pakalpojumu.

    Sadārdzinājuma apmērs ir aptuveni divi miljoni eiro. Priekšlikums kompensēt sadārdzinājumu iekļauts nākamā gada budžeta prioritātēs.

    «Nauda ir rasta. Kompensācija tiks nodrošināta visiem, nedalot kategorijās,» uzsvēra politiķe.

    Jau ziņots, ka no 2020.gada VAS Latvijas pasts noteiktā maksa par Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra pensiju, pabalstu vai atlīdzību piegādi dzīvesvietā būs 4,88 eiro, kas ir divas reizes vairāk nekā patlaban, bet no 2021.gada par šo pakalpojumu būs jāmaksā 5,28 eiro.

    Daļa no sabiedrības, kā arī atsevišķi koalīcijas un opozīcijas politiķi pauduši kritiku par šādu situāciju. Ministru prezidents uzdeva labklājības ministrei un satiksmes ministram kopīgi rast risinājumu valsts pensiju, pabalstu un atlīdzību piegādes izmaksu sadārdzinājuma kompensēšanai. Kariņš aicinājis izvērtēt iespēju rast finansējumu Labklājības un Satiksmes ministriju iekšējos resursos.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē