• Pēc saslimšanas ar Covid-19 mirusi Talsu novada Bāriņtiesas priekšsēdētājas pienākumu izpildītāja un viņas tēvs

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    17. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ceturtdien, 15. oktobrī, mirusī ar Covid-19 saslimusī persona ir Talsu novada Bāriņtiesas priekšsēdētājas pienākumu izpildītāja Liene Liepa, turklāt nesen viņa zaudēja tēvu, kurš arī bija inficējies ar Covid-19, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

    Liepa sākotnēji bijusi ievietota Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī, bet vēlāk pārvesta uz slimnīcu Rīgā, kur nomirusi.

    Liepa par Talsu novada Bāriņtiesas priekšsēdētājas pienākumu izpildītāju pašvaldība iecēla pēc tam, kad vasarā no amata atkāpās bāriņtiesas priekšsēdētāja Jolanta Feldmane. Liepa bija viena no bāriņtiesas priekšsēdētājas vietniecēm.

    Jau ziņots, ka ceturtdien Latvijā tika reģistrēti 148 inficētie, turklāt viena ar Covid-19 inficēta persona – vecuma grupā no 30 līdz 35 gadiem – mirusi.

    SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs piektdien preses konferencē stāstīja, ka epidemiologiem nav sīkākas pēdējā mirušā pacienta medicīniskās dokumentācijas, bet SPKC epidemiologs ar konkrēto personu bija runājis divas reizes, un, pēc paša saslimušā vārdiem, nekādas blakusslimības cilvēka anamnēzē nebija identificētas.

    Tāpat Perevoščikovs atklāja, ka pirmajā reizē, sazinoties ar pacientu, tam bijusi viegla slimības gaita, bet pēc tam veselības stāvoklis strauji pasliktinājies un otrajā reizē slimniekam jau bijis grūti komunicēt.

    Eksperts uzsvēra, ka tas nav nekas jauns, ja saslimst un smagi slimo arī veseli cilvēki, lai gan tas, protams, esot retāk.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē