• Pavļutam ir koalīcijas atbalsts kļūšanai par veselības ministru

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    7. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Daniels Pavļuts
    Foto: LETA
    Daniels Pavļuts
    Veselības ministra amatam virzītajam Saeimas deputātam Danielam Pavļutam ir visu koalīcijas partiju atbalsts, noskaidroja aģentūra LETA.

    Partiju apvienības Attīstībai/Par! Saeimas frakcijas vadītāju Pavļutu veselības ministra amatā gatavi atbalstīt visi pieci koalīcijā pārstāvētie politiskie spēki.

    Partiju apvienības Jaunā vienotība līderis Arvils Ašeradens augstu vērtē to, ka partiju apvienība Attīstībai/Par! izvirzījusi, tās ieskatā, «jaudīgāko vai vienu no jaudīgākajiem» politiskā spēka pārstāvjiem. «Tas liecina par to, ka Attīstībai/Par! esošo situāciju vērtē ļoti nopietni,» pārliecināts Ašeradens.

    Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars uzsvēra, ka par Pavļuta personību un kolēģi kā frakcijas vadītāju viņš var teikt tikai labus vārdus, piebilstot, ka, ņemot vērā, ka veselības ministra amats atbilstoši koalīcijas vienošanās dokumentam ir Attīstībai/Par! atbildība, viņš neredz iemeslus nepiekrist Pavļuta ievēlēšanai ministra amatā.

    Jaunās konservatīvās partijas (JKP) valdes loceklis Krišjānis Feldmans akcentēja, ka pašlaik ir ļoti svarīga ātra un izšķirīga rīcība, tāpēc JKP gatava jau tuvākajā laikā balsot jau jauno veselības ministra amata kandidātu.

    Turklāt uzticību Pavļutam kā iespējamajam nākamajam ministram rada tas, kas viņš jau ir bijis ministrs.

    Deputāts uzskata, ka ir apsveicami, ka atbildību šajā situācijā uzņēmās un piekrita kļūt par ministru tieši partijas līderis.

    Pavļutu amatā atbalstīs arī partija KPV LV aģentūrai LETA apliecināja partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētāja biedrs Ēriks Pucens, piebilstot, ka Attīstībai/Par! ir tiesīga izvirzīt savu kandidātu un tai būs jāuzņemas visa atbildība par šādu lēmumu.

    Savukārt Attīstībai/Par! Saeimas frakcija šorīt piekrita tās sastāvā esošās partijas Kustība Par! lēmumam ministra amatam virzīt Pavļutu.

    Šodien pēcpusdienā plānota valdību veidojošo partiju sanāksme, kurā tiks spriests par jauna veselības ministra ievēlēšanu. Nav izslēgts, ka minētais jautājums Saeimā varētu nonākt jau šodien vai rīt.

    Kā ziņots, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ceturtdien ir parakstījis rīkojumu par veselības ministres Ilzes Viņķeles atbrīvošanu no amata un Ministru prezidenta biedra, aizsardzības ministra, Arta Pabrika (AP) iecelšanu par veselības ministra pienākumu izpildītāju uz laiku, kamēr Saeimā tiks apstiprināts jauns veselības ministrs.

    Attīstībai/Par! Saeimas frakcija šodien pieņēma lēmumu par tās priekšsēdētāja Pavļuta virzīšanu veselības ministra amatam.

    Pavļuta būtiskākā prioritāte veselības ministra darbā būšot panākt visas valdības atbalstu un visas sabiedrības līdzdalību vakcinācijas īstenošanā. Pavļuts tuvākajā laikā tiksies ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, sociālajiem partneriem un mediķu organizācijām, lai apstiprinātu nemainīgu veselības politikas kursu un turpinātu kopīgu darbu.

    Pavļuts savulaik jau ir strādājis Ministru kabinetā – 2011. gadā viņš ieņēma ekonomikas ministra amatu Valda Dombrovska (JV) valdībā, bet 2013. gadā kļuvis arī par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra pienākumu izpildītāju. Ministra amatu Pavļuts zaudēja 2013. gada decembrī, Dombrovskim pēc Zolitūdes traģēdijas atkāpjoties no premjera amata.

    2014. gadā Pavļuts kļuva par Reformu partija biedru, bet vēlāk – par tās valdes locekli. Savukārt 2017. gadā bijis viens no politiskās partijas Kustība Par dibinātājiem, kļūstot arī par šī politiskā spēka priekšsēdētāju. 2018. gadā politiķis kandidējis 13. Saeimas vēlēšanās no Attīstībai/Par! saraksta un tika ievēlēts parlamentā.

    Saskaņā ar aģentūras LETA arhīvu, Pavļuts 2007. gadā absolvējis Hārvarda universitātes Kenedija Valdības skolu, saņemot sabiedrības vadības maģistra grādu ar specializāciju vadībā. No 2003. līdz 2006. gadam Pavļuts ir bijis Kultūras ministrijas Valsts sekretārs, bet 2008.-2010. gadā bijis Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes loceklis un stratēģijas direktors.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē