• Patiesība par filleriem. Zināšanās dalās sejas modelēšanas trenere Ieva Neļķe

    Intervijas
    Ieva Jātniece
    13. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ieva Neļķe
    Foto: Aiga Rēdmane
    Ieva Neļķe
    Ieva Neļķe. Kādreizējā stiliste un grima meistare, šobrīd – sejas manuālās modelēšanas trenere, kas uzskata, ka būtiski uzlabot savu ārieni var arī bez ķirurģiskas iejaukšanās un skaistuma injekcijām.

    – Jūsu nodarbībās sievietes apgūst ne tikai dažādas sejas masāžas tehnikas, bet arī ķermeņa stiepšanās vingrojumus. Tas prasa daudz laika, arī ikdienas ieradumu maiņu, bet cilvēki grib ātru rezultātu, kādu efektīvu brīnumlīdzekli. Un tos mums sola uz katra stūra…
    – Bet brīnumlīdzekļu nav! Dažkārt sieviete domā – lai vingro un masējas tās, kurām nav naudas, es «iešpricēšu» filleru. Bet kas notiek? Novecojot muskuļu un kaulu masa samazinās, mēs «izžūstam». Fillers zem ādas izveido apjomu – piepūš audus kā balonu, tie nostiepjas, un sieviete priecīgi secina, ka sasniegts liftinga efekts. Bet process turpinās – asinsrite tāpat kļūst lēnāka, muskuļu un kaulu masa samazinās. Ja sievietei ir sēdošs dzīvesveids, organismā, tostarp sejā, krājas tūska, kas ar gadiem izstaipa ādu, bet kopā ar filleru, kas ir papildu smagums, audus vēl vairāk velk uz leju…

    Tāpēc ir tikai viens ceļš – jādara viss, lai asinsrite un limfa organismā brīvi plūst.

    To nodrošina regulāra fiziska slodze un stiepšanās. Lai uzlabotu sejas izskatu, jāveic sejas un kakla pašmasāžas dažādās tehnikās, jo tas neļaus uzkrāties tūskai un saspringt muskuļiem, kuri spiež uz leju acu plakstiņus un liek noslīdēt sejas ovālam. Un tikai tad var «iešpricēt» filleru vēl labākam rezultātam. Varu apsolīt, ka būs nepieciešama jau krietni mazāka deva.
    Saprotiet mani pareizi – mēs visas novecosim, mums visām būs krunkas, bet, ja sejas un ķermeņa audi ir «izstrādāti», arī novecošanas process kļūst skaists. 

    – Ieva, bet var sacīt – ko jūs ņematies tik daudz ar izskatu! Tā taču nav cilvēka vienīgā vērtība…
    – Protams, bet izskats ir stāsts arī par mūsu veselību. Nesen lasīju pētījumu, kurā bija minēts, ka lielāks risks saslimt ar Alcheimera slimību ir universitātes profesoram, nevis mežstrādniekam. Ja vecumdienās mācāmies svešvalodu vai risinām krustvārdu mīklas, lai trenētu smadzenes, tas vien mūs neglābs – ja gribi pilnvērtīgi dzīvot, ir jākustas. Jo mūsu skaistuma un veselības pamatā ir laba asinsrite. 

    Es neesmu perfekcioniste – arī man ir kādi astoņi lieki kilogrami, man garšo vīns un siers un vingrošana nekādu enerģijas pieplūdumu nerada. Man tiešām pēc sporta ir tikai divas sajūtas: esmu nogurusi un gribu ēst (smejas). Bet es zinu, kāpēc ir jāvingro un jāmasējas, – es gribu šo dzīvi baudīt ilgi un pilnvērtīgi. Tāpēc brīžos, kad ar sevi netieku galā, sarunāju treneri, lai sportotu, un vadu savas grupas, lai kopā ar citām sievietēm stieptos un masētos. Kopā saņemties ir vieglāk. 

    – Jums ir ārstniecības personas diploms kosmetoloģijā, jūs esat spa meistare, tomēr savā profesijā nestrādājat. Kāpēc?
    – Es mācos zināšanu dēļ – tās apvienojot, ieraugu kopbildi. Nespēju pieņemt domāšanas šaurību, kas nereti piemīt cilvēkiem, kuri apguvuši un strādā tikai vienā jomā.

    No speciālistiem dažkārt nākas dzirdēt tik dīvainas atbildes: ir jādara tā, tāpēc ka tā ir jādara!

    Piemēram, klīniskā kosmetoloģija kuperozas ādas un rozācijas gadījumā ir noteikusi konkrētas vadlīnijas: nestimulēt asinsriti. Taču šī pieeja neārstē. Risinājumu nezinu arī es, bet zinu, ka vainojams ir vājš asinsvadu tonuss, kuru regulē hormonālā un veģetatīvā nervu sistēma. Ja man pašai kādreiz būs šādas sūdzības, es iešu nevis pie dermatologa, bet pie endokrinologa un nomocīšu viņu tik ilgi, kamēr dabūšu atbildes, kas man radīs lielāku skaidrību, kā rīkoties. 

    Dažkārt brīnos par cilvēku aklo ticību dažādu speciālistu ieteikumiem. Tas tiešām ir fenomens – tev kaut ko iesaka darīt, tas nestrādā, bet tu vienalga to turpini! Bieži sievietes saka: pārmaiņu nav, bet – kā būtu, ja es neko nedarītu… Ja nestrādā, maini metodi, meklē to, kas tev der! Jā, nevar visiem būt vienādi labs rezultāts, bet labāk jākļūst tik un tā!

    Man vairs neko nevar iestāstīt, bet vienmēr jau tā nebija… Viens piemērs. Pēc vecākās meitas dzimšanas man bija problēmas ar varikozām vēnām. Biju jauna, par šiem jautājumiem neko daudz nezināju, tāpēc paklausīju ārstam, kurš izoperēja ne tikai slimo vēnu vienai kājai, bet arī otrai – profilaktiskos nolūkos. Tikai vēlāk, pateicoties iegūtajām zināšanām, sapratu situācijas absurdu: ja es nevingroju un nestiepjos, ja mans iegurnis stāv nepareizi, veidojas bloki, kuru dēļ venozā attece sāk uzkrāties. Jāstrādā ar cēloni, nevis jākoncentrējas uz vēnu izoperēšanu. 

    Visu interviju lasi žurnāla «Pērle» jaunākajā numurā!

    • Sejas modelēšanas trenere Ieva Neļķe par to, kā uzturēt sevi formā, kā izšķirties bez naida un kur meklēt iedvesmu ikdienā
    • Kas jāzina par testamenta rakstīšanu un mantojuma saņemšanu
    • Savas īpašās adreses Romā iesaka modes žurnāliste Dace Vaivara
    • Cik efektīvi patiesībā ir skaistuma vitamīni?
    • Viņai uz kastingiem vairs nav jābrauc, viņai fotogrāfi zvana paši. Milānas populārākā  lielo izmēru modele Aija Bārzdiņa
    • Labākie draugi virtuvē. Trīs konditorejas guru atklāj savus virtuves gadžetus.
    • Labākā kokteiļu sastāvdaļa - vermuts. Mācāmies pazīt!
    Pērle nr06

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē