• Pati sev kosmētiķe – ieteikumi sejas kopšanai mājas apstākļos

    Skaistumkopšana
    Sandra Puntule
    Sandra Puntule
    Ieva
    Ieva
    26. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Šābrīža situācijā mums jāprot tikt galā arī bez profesionāļu palīdzības, tāpēc svarīgi ievērot pareizos soļus sejas kopšanā, it īpaši tādēļ, ka stress un sausais apkures sezonas gaiss vēl pielej eļļu ugunī. Kā nodrošināt savai ādai pilnu kopšanas ciklu, stāsta estētiskās medicīnas klīnikas 4. dimensija kosmētiķe Karīna Kraukle.

    Elementārais minimums: soli pa solim

    Pats galvenais – neaizmirst par ādas kopšanu ikdienā. Mūsu sejas āda jaunāka nekļūst, un bez piemērotas kopšanas tā var redzami zaudēt savu kvalitāti un izskatīties krietni vecāka. Tāpēc tik svarīgs ir pamats: rūpēties par sejas ādu katru dienu – gan no rīta, gan vakarā.

    Rīta kopšana

    • Nomazgā seju ar vēsu ūdeni vai notīri to ar micelāro ūdeni. Tas atsvaidzinās un attīrīs ādu no nakts laikā saražotajiem sviedriem, taukiem, kā arī no putekļiem.
    • Tonizē! Ņem vērā, ka ādas attīrīšana pabojā ādas pH līmeni, tāpēc līdzsvaro to, notīrot sejas, kakla un dekoltē zonas ādu ar losjonu vai toniku.
    • Mitrini! Uzklāj serumu – tas dziļi mitrina ādu, veicina ādas šūnu atjaunošanos un stiprina ādas barjeru.
    • Vingrini! Lai stimulētu seruma uzsūkšanos, ieteicams veikt sejas masāžu. Vari to darīt ar saviem pirkstiņiem vai izmantot kādu palīglīdzekli – kvarca rullīšus, akmeņus, plāksnītes, guaša masāžas akmeņus, der arī karotes u. tml. Masāža veicinās asinsriti, izvingrinās ādu un vienlaikus mazinās tūsku, kas mēdz būt pēc pamošanās.

    Masāžu veic, ievērojot kosmētiskās jeb Langera līnijas.

    Ja tās nav vēl apgūtas, internetā atradīsi pamācības, bet princips ir vienkāršs – uz augšu un no centra uz āru. Piemēram, no zoda apakšējās līnijas un no lūpu kaktiņiem uz auss pusi, no deguna un pieres vidus – uz sāniem. Masāža kopā ar serumu spēj sniegt labu liftinga efektu. Redzamu rezultātu dod serumi, kuru sastāvā ir jūras kolagēns, – tas ātri aktivizē ādas funkcijas un aizpilda sīkās grumbiņas. Pašmasāžu var veikt, izmantojot arī kosmētiskās eļļas – kokosrieksta, mandeļu, vīnogu kauliņu, šī sviesta, avokado u. c., bet svarīgi pēc masāžas eļļu no ādas rūpīgi notīrīt.  

    • Aizsargā! Pēc seruma uzklāj dienas krēmu. Ja diena jāpavada ārpus telpām, izvēlies krēmu ar saules aizsargfiltriem SPF15–25, lai pasargātu ādu no UV starojuma, jo tas ir aktīvs arī ziemā un īpašu kaitējumu var nodarīt kuperozai ādai vai ādai ar rozāciju.

    Vakara kopšana

    • Attīri! Kaut arī mēs daudz uzturamies mājās, uz sejas nosēžas vides kairinātāji un putekļi, bieži pieskaramies sejai ar rokām, āda svīst un izdala tauku sebumu. Tāpēc vakarā āda ļoti rūpīgi jāattīra ar pieniņu, putām, gelu – kas nu kurai labāk patīk.
    • Līdzsvaro! Lai līdzsvarotu pH līmeni, notīri ādu ar toniku vai losjonu.
    • Stimulē! Nu ir īstais brīdis intensīvākai ādas kopšanai. Veikalos pieejamas dažādas ampulas, piemēram, ar anti-age efektu, kas ātri likvidē noguruma pēdas, mitrina un balina ādu, izlīdzina arī sīkās grumbiņas. Ampulās ir intensīvas iedarbības serums, kas sadalīts porcijās: viena ampula – viena deva. Serums ir ļoti koncentrēts, tāpēc arī efektīvs. Ideālā variantā ieteicams ampulas saturu iemasēt sejas ādā ar pašmasāžas palīdzību.
    • Reizi nedēļā vajadzētu lietot sejas pīlingu, izvēloties to atbilstoši pašreizējam ādas tipam un stāvoklim. Mājās lietojamie pīlingi nevar nodarīt sejai kaitējumu, jo aktīvo vielu koncentrācija tajos ir niecīga. Taču arī šādu pīlingu sastāvos iekļauj dažādas skābes, piemēram, AHA – augļskābes, kas var mazliet pakņudināt ādu, sevišķi, ja tā jutīgāka. No tā nevajag baidīties. Galvenais ievērot instrukcijā norādīto izturēšanas laiku, parasti tas ir 3 līdz 5 minūtes. Rudens un ziemas aukstajā periodā nevajadzētu lietot abrazīvus pīlingus, skrubjus un gomāžas, jo tie jutīgai ādai var būt pārāk traumatiski.

    Pēc pīlinga var uzklāt mitrinošu/atjaunojošu intensīvas iedarbības serumu, ampulu vai masku. Masku vienmēr pielāgo ādas vajadzībām. Šajā sezonā ļoti vērtīga būtu mitrinoša maska ar C vitamīnu, kas izlīdzina ādas toni, uzmundrina un palīdz arī pret zilajiem lokiem zem acīm. Kad labu izskatu gribas tūlīt, laba izvēle ir vienreizlietojamās sheet salvešu maskas.

    • Neaizmirsti par acu zonu! Ja visu dienu strādā pie datora, acis ir nogurušas un arī āda ap tām, tāpēc acu zonai nepieciešama intensīva kopšana ar produktiem, kas paredzēti tieši acu zonai. Ātru un efektīvu palīdzību sniedz vienreizlietojamās acu maskas jeb pači – ar serumu piesūcinātas plāksnītes, ko uzklāj zem acīm. Tās mazina tūsku, nogurumu un iedarbojas pret zilajiem lokiem, taču pači nav piemērota izvēle ilgtermiņa acu zonas kopšanā.
    • Kā punktiņš uz i. Jebkuras kopjošās procedūras nobeigumā noteikti uzklāj nakts krēmu, lai aizsargātu ādu no izsausēšanas nakts laikā. Krēma aktīvās vielas naktī palīdz ādai atjaunoties un saglabāt tvirtumu. 

    Mājas kosmētika no virtuves plaukta

    Sejas ādas kopšanai var izmantot arī dažādus pārtikas produktus, galvenais – lai pašas gatavotais skrubis vai maska nesakairina ādu. Populārā sejas ādas skrubēšana ar kafijas biezumiem gan nav īsti laba, jo kafijas graudiņi var būt pārāk abrazīvi un nodarīt vairāk slikta nekā laba. Maskām un pīlingam ļoti vērtīga sastāvdaļa ir medus, ja vien pret to nav alerģijas, jo tas savelk poras un padara ādu maigāku. Mājās vajadzētu uzmanīties ar ēterisko eļļu un esenču lietošanu, jo pat ļoti maza deva var izraisīt intensīvu apsārtumu vai alerģisku reakciju.

    Ieteikums: pārbaudīta vērtība ir kokosriekstu eļļa, ko var lietot gan sejas ādas, gan ķermeņa un matu kopšanai. Piemēram, var sablendēt auzu pārslas, pievienot mazliet kokosriekstu eļļas un medu un paturēt uz sejas kā masku minūtes piecas. Šāda veida sejas maska ādu mitrinās un mazinās kairinājumu. Pēc maskas seju rūpīgi attīra un uzklāj mitrinošu krēmu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē