• Pašizolācija nebūs jāievēro pēc atgriešanās no Grieķijas, Somijas, Igaunijas un Norvēģijas

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    30. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pašizolācija joprojām nebūs jāievēro, atgriežoties no Grieķijas, Somijas, Igaunijas un Norvēģijas, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

    Patlaban pašizolācijas slieksnis ir pielāgots Latvijas aktuālajam divu nedēļu kumulatīvajam saslimstības ar Covid-19 rādītājam uz 100 000 iedzīvotāju, kas ir 121,82 gadījumi. Saraksts un pašizolācijas prasības stājas spēkā 31. oktobrī.

    Attiecībā uz valstīm, kas ir ārpus Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) vai Apvienotās Karalistes, pašizolācija nav jāievēro, ceļojot no Urugvajas, Japānas, Dienvidkorejas, Ruandas, Austrālijas, Jaunzēlandes, Taizemes un Singapūras. Šīs valstis ir to vidū, no kurām ir atļauts šķērsot ES ārējo robežu.

    Pašizolācija jāievēro, atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur Horvātiju, Spāniju Franciju, Slovākiju, Sanmarīno, Poliju, Apvienoto Karalisti, Austriju, Itāliju, Portugāli, Maltu, Rumāniju, Bulgāriju, Īriju, Islandi, Lietuvu, Vāciju, Zviedriju un Dāniju. Šajās valstīs 14 dienu kumulatīvais rādītājs ir zem 720,4 gadījumiem, tomēr sabiedrības veselības apdraudējums tur tiek novērtēts kā augsts.

    Vidējais ES un EEZ nedēļas rādītājs ir 360,2, kas nozīmē, ka regulārie pasažieru pārvadājumi nav atļauti uz valstīm, kur ir vairāk nekā 720,4 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Saskaņā ar SPKC informāciju, no pirmdienas, 2.novembra, regulārie pasažieru pārvadājumi būs aizliegti uz Vatikānu, Andoru, Čehiju, Beļģiju, Nīderlandi, Luksemburgu, Slovēniju, Šveici un Lihtenšteinu.

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē