• Papes dabas parkā aicina iepazīt putnus un citus iemītniekus

    Daba un dzīvnieki
    Santa.lv
    Santa.lv
    30. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kārlis Dambrāns, flickr.com/janitors
    Dabas aizsardzības pārvalde sestdien, 3. oktobrī aicina uz rudens Putnu dienām veltītu pasākumu Papes dabas parkā, kurā varēs iepazīt ne vien putnus, bet arī citus šīs īpaši aizsargājamās dabas teritorijas iemītniekus.

    Pasākums sāksies plkst. 10.45 pie tūrisma informācijas punkta Dzintarvēji jeb fišerejas un uz to ir aicināti visi interesenti, lai nosvinētu Putnu dienas un  piedalītos kāpu un ūdeņu dabas daudzveidības izziņas norisēs.

    Programmā paredzēts pārgājiens no Papes putnu murda gar jūru uz fišereju ornitologa Oskars Keiša un dabas eksperta Viļņa Skujas vadībā, savukārt pie “Dzintarvējiem” visu dienu norisināsies nodarbības par kāpu faunu un floru, kā arī par Papes kanāla ūdenī mītošo dzīvību.

    Pasākuma dalībnieku skaits ir ierobežots un tam nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot pa tālruni 27878099. Pasākums nav piemērots cilvēkiem ar ierobežotu mobilitāti.

    Dabas parka Pape teritorijā atrodas unikālas dabas ekosistēmas, skaistas ainavas un interesantas apskates vietas: Baltijas jūras piekraste ar kāpām, Papes ezers, Nidas augstais purvs, savvaļas zirgi un tauri, kuri nogana Latvijā reti sastopamās dabiskās palieņu pļavas. Starp Papes ezeru un jūru ir viena no lielākajām putnu migrācijas vietām Latvijā (Baltās – Baltijas jūras putnu ceļš). Rudeņos šeit darbojas vienīgā caurceļojošo putnu novērošanas stacija Latvijā, kur ornitologi uzskaita un gredzeno gājputnus.

    Nepieciešams laika apstākļiem un iešanai dabā piemērots apģērbs, noderēs līdzi paņemtais binoklis, ūdens un uzkodas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē