• Padomi, kas ļaus uz dzīvi paskatīties pavisam citām acīm

    Labsajūta
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    22. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Mazāk ir vairāk – šis teiciens noteikti ir dzirdēts. Bet tas neattiecas tikai uz apģērba un aksesuāru izvēli. Šis ir universāls likums lēnākai, patīkamākai un harmoniskākai dzīvei.
    1. Mēģini biežāk nevis darīt (vai domāt par to, kas jādara), bet vienkārši būt! Mēs esam tik ļoti pārņemti, piepildot savu dzīvi ar jēgu (itin kā mēģinādamas kādam attaisnot savu eksistenci), ka aizmirstam kādu vienkāršu un brīnišķīgu patiesību. Ka pati dzīve jau ir jēga. Tāpēc daudz svarīgāk ir par šo faktu priecāties un būt pateicīgiem, nevis neapmierinātībā nemitīgi censties to pilnveidot un uzlabot.
    2. Ar maziem solīšiem aiziesi daudz tālāk. Radikālas pārmaiņas nekad nenostrādā kā ilgstošs risinājums. Labāk ievies savā dzīvē tikai vienu ieradumu – katru dienu paveikt vienu mazu dzīves uzlabojumu. Sakārtot vienu virtuves atvilktni. Ieviest dienasgrāmatu. Sākt lasīt sen noskatītu grāmatu. Tas it nemaz nebūs grūti, un tāpēc ir daudz lielāka iespēja, ka šis sīkais ieradums smuki iegulsies tavā ikdienā.
    3. Kusties! Vienmēr. Katru dienu. Vienkārša iešana kustina ne tikai mūsu kāju muskuļus – tā kustina arī mūsu prātu un dvēseli. Pierādīts, ka tikai 30 minūšu ilga ikdienišķa pastaiga stiprina imūnsistēmu, vairo enerģiju un uzlabo noskaņojumu, remdē locītavu sāpes un pasargā no artrīta (jo stiprina muskuļus, kas satur locītavas), ievērojami samazina risku iedzīvoties sirds un asinsvadu slimībās un paildzina mūžu!
    4. Sakārto prioritātes! Brīžiem tā vien šķiet, ka dzīve ir nebeidzami darbu un pienākumu džungļi, kam neredz ne gala, ne malas. Taču bieži vien šāda pārliecība ir maldīga – džungļu sajūta rodas tikai tāpēc, ka trūkst kārtības un visi darbi, samesti vienā čupā, gaida atšķetināšanu. Rīkojies šādi: gaidāmās dienas darbu un pienākumu sarakstu sadali trijās daļās. Pirmajā būs degošie darbi – tie, kurus atlikt nekādi nedrīkst un kas jādara tieši tagad. Otrajā – tie, ko gribētos paveikt tagad, bet vajadzības gadījumā varētu arī pārcelt. Trešajā daļā vietu atvēli tiem darbiņiem, kas tiešām var pagaidīt. Kad saraksts gatavs, pie izpildes ķeries prioritāšu secībā un par obligātu pienākumu sev nosaki tikai pirmās daļas īstenošanu. Pārējais lai gaida rindas kārtībā!
    5. Dod cilvēkiem iespēju! Centies vienmēr par cilvēkiem domāt labu, kamēr viņi nav devuši reālu iemeslu domāt pretēji. Tā dzīvot un elpot būs vieglāk.
    6. Attiecībās ar tuviem cilvēkiem vienmēr sper pirmo soli! Saki, ka mīli arī tad, ja no otra cilvēka to nesaņem. Izsaki komplimentu, piedāvā izlīgt, ja esat sastrīdējušies, un atvainojies, ja esi kļūdījusies. Piedod. Piezvani un pasaki, ka skumsti. Attiecībās ar tuviem, svarīgiem cilvēkiem netērē laiku spēlītēm, stratēģijām un egoismam. Tas vienkārši nav tā vērts.
    7. Cilvēkus, notikumus un lietas savā dzīvē vērtē pēc trim kritērijiem: vai tas ir skaisti; vai tas man nāk par labu; vai tas mani iepriecina. Paturi tikai tās lietas, kas atbilst vismaz vienam no šiem kritērijiem! Pārējais tavu dzīvi tikai lieki sarežģī.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē