• Otrdien Latvijā atklāti 580 Covid-19 gadījumi, bet deviņi sasirgušie miruši

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    25. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pagājušajā diennaktī Latvijā atklāti 580 Covid-19 gadījumi, bet deviņi Covid-19 pacienti miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

    Šis ir otrais lielākais vienā diennaktī atklāto Covid-19 gadījumu skaits. Iepriekš vēl vairāk gadījumi tika konstatēti tika 21.novembrī, kad saslimšana ar Covid-19 diennakts laikā tika apstiprināta 642 personām.

    Aizvadītajā diennaktī divas mirušās personas bijušas vecumā no 40 līdz 45 gadiem, trīs – no 55 līdz 65 gadiem, divas – no 70 līdz 75 gadiem, bet vēl divas – no 80 līdz 85 gadiem.

    Pēdējās diennakts laikā Latvijā veikti 8627 Covid-19 testi, no kuriem pozitīvi bijuši 6,7%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

    Latvijā kopumā līdz šim ar Covid-19 saslimušas 14 273 personas, bet 184 inficētas personas mirušas. Izrietot no SPKC datiem, patlaban valstī ir 12 403 aktīvi saslimšanas ar Covid-19 gadījumi.

    SPKC jaunākā sniegtā informācija liecina, ka audzis to personu skaits, kas reģistrētas kā izveseļojušās – no 1651 personas 24.novembrī līdz 1686 personām šodien, taču šis rādītājs pēdējos mēnešos kopumā mainījies salīdzinoši nenozīmīgi un daudzkārt lēnāk nekā sasirgušo skaits.

    Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka otrdien stacionēti 66 Covid-19 pacienti, kas ir līdz šim lielākais vienā diennaktī stacionēto pacientu daudzums. Kopumā stacionāros patlaban ārstējas 434 pacienti, no kuriem 403 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 31 – ar smagu slimības gaitu.

    Pēdējās diennakts laikā no stacionāra izrakstīti 53 pacienti, bet līdz šim kopumā – 1126.

    Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) iepriekš norādījusi, ka Covid-19 pacientu gultasvietu robeža, pie kuras nav būtiski jāierobežo plānveida veselības aprūpes pasākumi, ir starp 450 līdz maksimums 500 gultām.

    Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) TV3 raidījumam «Nekā personīga» svētdien sacīja, ka Latvijā ikdienā ir 200 infekciju gultas, kas būtu piemērotas Covid-19 pacientiem. Pašlaik to skaits esot palielināts līdz 595 gultām, kas esot noticis uz tā rēķina, ka «kaut ko citu nedara».

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē