• Nost visas bruņas un svārkus! Kā atgūt seksuālo iekāri?

    Sekss
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Ikdiena tā skrien, ka attopies – jau vakars. Kad gadās brīvs brīdis, kārojas vien klusi saritināties zem segas un būt mierā. Palasīt, vienkārši pasapņot… Un – nekādu mīlēšanos. Kur izplēnējuši tavi mirdzošie spārni? Kā lai atgūst seksuālo enerģiju? Atbild seksologs Artūrs Šulcs.

    Nekādas vēlēšanās pēc seksa – ne romantiska, ne mežonīga, ne plānota vai spontāna. Nav ne mazākās iedvesmas un kaisles blāzmiņas. Nav pacilātā dvēseles un ķermeņa stāvokļa, kad jūties atvērta vīrieša uzmanībai, pieņem sevi un ļaujies notikumiem. Ko darīt?

    Vispirms – kārtīgi izgulies! Seksuālā enerģija ir dzīves centrālā enerģija – lai radītu, lai mīlētos, lai konkurētu, lai baudītu… Tā nozīmē arī tavu iekšējo attieksmi: pašai pret sevi, pret seksu, pret partneri. Kad tu otram dod visu – un arī saņem. Lai netrūktu seksuālās enerģijas, ideālā variantā būtu jādzīvo tikai tā, kā tu pati vēlies.

    Bet galvenais mājasdarbs ir uzturēt sevi labā formā: gulēt vismaz astoņas stundas diennaktī, būt kustīgai, vijīgai, garšīgi un veselīgi ēst, rūpēties par savu sievišķo veselību.

    Bet tagad domā par caurumiem, pa kuriem tava enerģija aizplūdusi, kur veidojas bloki, kas neļauj brīvi plūst seksuālajai enerģijai. Ja gribi, lai tvertnē turas ūdens, likvidē tajā sūci.

    Inventarizē, kur esi ļāvusi savai seksuālajai enerģijai aizplūst nelietderīgi un zaudējusi spēku – regulāra stresa periodos, uztraukumos, aizvainojumos, nedrošības sajūtā, trauksmē… Es to sauktu par sava libido iztīrīšanu. Tāpat kā mēdz sakārtot rakstāmgaldu, skapi. Varbūt tas ir signāls, ka darbā esi uzņēmusies pārlieku lielu slodzi? Bet var arī būt, ka tiešām neesi vesela. Varbūt tev tagad trūkst vitamīnu?

    Hormonālas svārstības ietekmē apmēram piecdesmit procentu sieviešu seksualitāti, bet slikts garastāvoklis – vēl vairāk.

    Vairākumam seksualitātes spārnus ārkārtīgi viegli aplauž pat niecīgākās noskaņojuma un vispārējās labsajūtas maiņas. Arī tas, ka esi lietojusi spēcīgus medikamentus, teiksim, asinsspiedienu pazeminošas zāles vai antidepresantus.

    Atceries būtisko: vīrietim sliktu garastāvokli uzlabo sekss; jo vairāk seksa, jo viņš ir vairāk uzlādēts, lidojošāks, laimīgāks, toties sievietei… Lai vispār gribētu mīlēties, jau laiciņu iepriekš viņai vajadzīgs attiecīgs psihiskais stāvoklis – būt mundrai, labā garastāvoklī un viegli izsalkušai. Tikai tad gaidāmā tuvība viņas sajūtās nepārvērtīsies par apgrūtinošu knakstīšanos.

    Varbūt tu sāc sev nepatikt, jo esi mazliet zaudējusi formu? Vēders par izgāztu, augšdelmi par apaļīgiem, krūtis noslīdējušas, gurnos celulīts, dekoltē ar izsitumiem? Nu pilnīgi bez seksapīla? Ja tavā galvā rodas šādas domas, paskaties, vai tev pietiek laika vienīgi sev. Tikai un vienīgi sev.

    Tātad – iegulies smaržīgās putās, aizej uz solāriju, sakop bikini zonu, ieslēdz aizplīvurotu gaismu un atbrīvojies. To sauc par investīciju savā seksuālajā spēkā.

    Dari tikai to, kas tev patīk. Patīk gleznot – glezno, patīk dejot, nu, dejo. Jebkurš prieks rada seksuālo enerģiju.

    Un tā ir vienota ar tavu fizisko tonusu. Pārlūko savu dienas režīmu – vai pietiekami izkusties? Vai tava taciņa uz sporta klubu nav pārlieku aizaugusi? Vai daudz staigā kājām? Tas rada spēku arī emocionāli.

    Neizturies pret citiem agresīvi – arī tad enerģija nāk klāt. Un vēl kāds seksologa padomiņš: aizej uz uzmundrinošu vai pat ārstniecisku masāžu pie masiera vīrieša. Viņa pieskārieni, pašai negribot, tevī atmodinās dažas būtiskas stīgas. Atgriezusies no masāžas seansa, apsēdies pie zāļu tējas krūzes vai kakaotases un domās pārskati savu pēdējā laika seksuālo dzīvi. Vai sekss tev nebija kļuvis par ikdienas barību. Tev ir dzimumakti vai mīlas akti? Vai spēj sevi taupīt līdz brīdim, kad esi patiesi plūstoša, kad jūsu maigumā atveras citas dimensijas? Un atceries par neredzamajiem cikliem, kas nosaka seksuālās enerģijas intensitāti.

    Kad tuvojas ovulācija, ir tavas seksualitātes augstākā smaile… Apzinies to vai ne, šajā brīdī esi atvērta kaislei, kārdinoša kā smaržīga puķe; vīrietis to nevar nesajust, tavs dabiskais aromāts viņu satrauc.

    Vīrietī tieši tāpat darbojas zināmi cikli, arī viņā tobrīd viss koncentrējas. Un jūs abi pat nesaprotat, kas notiek. Tas ir process, kas nav ar prātu atšifrējams. Tu nemaz nespēj mīlēties ar vīrieti, pret kuru neko nejūti. Varbūt tu pat nespēj paskaidrot, ko tieši jūti. Jums katram ir sava baudas lādīte, bet atslēdziņas glabājas pie otra cilvēka. Jums ikreiz ar tām jāapmainās. Sameklē un atver viņa lādīti, lai viņš var ķerties pie tavējās…

    Jā, bet varbūt ir gluži prozaiski: otra cilvēka enerģija tevi vairs neaizdedz? Vai viņa baudas atslēdziņu neesi steigā pazaudējusi? Enerģija zūd arī seksa sakaros bez jūtām, tie izlādē. Esot intīmi kopā ar partneri, kura dēļ necik neaizraujas elpa, tu tikai sevi izšķiet, iztērē. Tavs partneris cieš vēl vairāk: indiešu gudrie vēsta, ka vīrietis šādos sakaros pazaudē vairāk enerģijas nekā sieviete.

    Redz, vēl viens seksologa ieteikums: uzvelc melnas slīdīgas zeķes ar mežģīni un… paspēlējies ar saviem iegurņa pamatnes muskuļiem. Notrauc putekļus samta kastītei ar mīlas lodītēm, ko reiz iegādāji šo muskuļu treniņam un diskrētai baudai… Mīlējies zeķēs – varbūt tava iekāre atgriezīsies. Un vienkārši parunā ar savu vīrieti par seksu. Vienkārši parunā. Lai viņš klusē, lai klausās…

    Tu viņam – seksā man patīk… Saruna uzbudina. Un vēl tu vari mīļotajam vīrietim pateikt tā: esmu pārāk sagurusi, lai būtu aktīva, taču tu ar mani vari darīt visu, ko vēlies. Lai viņš tevi kārtīgi izmasē, izglāsta. Tikai masāžu, neko vairāk, vīrietim par prieku. Un nemanāmi vien viņa prieks pārsviedīsies uz tevi, vissīkākais matiņš taps erotiski uzlādēts, libido būs aktivizēts un pozitīvi noskaņots. Tev tikai jābūt gatavai ļauties.

    Tas nozīmē darbu pašai ar savām jūtām un savu ķermeni – nost visas bruņas un vākus!

    Līdz saproti: tev patīk tas, kas šobrīd notiek, tavā iekšienē mostas mazītiņš prieka kamoliņš, un tas tevi pat vilina. Nedomā par seksu; tas var būt un var arī nebūt; ja viss notiks kā spēle – bauda būs dziļāka. Ilgāk paliec siltajā, brīvajā flirta daļā un nedomā par nākotni, paliec šeit un tagad un izšķīsti notiekošajā. Ja nekas nenotiek, arī labi. Tas vienkārši nozīmē, ka tavs ķermenis šajā brīdī vēl nav īstajā noskaņojumā, bet gan jau būs. Varbūt rīt. Un tavam vīrietim tas jāsaprot un jārespektē.

    Tavs vienīgais uzdevums ir kopā ar savu ķermeni plūst pretim īstajam mirklim. Vienkārši domā par vīrieti ar maigumu un ļaujies viņam – ar mīlestību un cieņu.

    Kā zināsi, ka tava seksuālā enerģija atkal ir vietā un īstajā koncentrācijā? To nu tu garām nepalaidīsi. Tapsi plūstoša un lidojoša – tu jau zini. Tava seksuālā iekāre var atnākt, kad to vismazāk gaidi. Tā radīsies tavā prātā un ar ķecerīgām alkām iekrāsos ikvienu tavu darbu. Un tad būs vajadzīgs tikai minimāls emocionālais fons: izkārto sev brīvu vakaru, pieskaries vīrietim neķītri, domā par viņu ar maigumu. Ar prātu uzvedies tā, it kā tev tiešām no sirds gribētos seksu. Un, re, – tiešām atkal gribas!

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē