• Noskaidro, kura no piecām mīlestības valodām atbilst tev!

    Attiecības
    Agnese Dimdiņa
    21. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Freepik
    Vai zināji, ka katram cilvēkam piemīt sava īpašā mīlestības valoda, ar kuru izteikt emocijas un jūtas? Šo valodu izpratne sniedz iespēju cilvēkiem atrast kopīgu valodu un izveidot labākas attiecības.

    Attiecību konsultanta Gerija Čepmena grāmata «Piecas mīlestības valodas» pirmo reizi tika publicēta 1992. gadā. Pirms grāmatas rakstīšanas Čepmens pāros, kurus viņš konsultēja, pamanīja dažādus modeļus. Viņš saprata, ka pāri pārprot viens otra vajadzības. Tas mudināja viņu nostiprināt piecas mīlestības valodas jeb veidus, kā cilvēki attiecībās pauž mīlestību.

    Apliecinājuma vārdi

    Apliecinājuma vārdi ir pieķeršanās paušana ar izrunātiem vārdiem, uzslavām vai atzinību. Ja šī ir kāda cilvēka galvenā mīlestības valoda, tad viņu iepriecās labi vārdi un uzmundrinājumi, kā arī pacilājoši citāti, mīlestības piezīmes un jaukas īsziņas. Jūs varat padarīt šī cilvēka dienu labāku, izsakot viņam komplimentus vai norādot, ko viņš dara labi.

    Kvalitatīvi pavadīts laiks

    Kāds ar šo mīlestības valodu vēlas nedalītu uzmanību. Viņi jūtas mīlēti, ja esat klāt un koncentrējaties uz viņiem. Tas nozīmē, piemēram, nolikt mobilo telefonu, kad esat ar viņu, izslēgt planšetdatoru, izveidot acu kontaktu un aktīvi klausīties. Cilvēki ar šo mīlestības valodu meklē kvalitāti, nevis kvantitāti.

    Palīdzēšana

    Cilvēks, kura mīlestības valoda ir palīdzēšana, jūtas mīlēts un novērtēts, ja kāds viņa labā dara labas lietas, piemēram, palīdz nomazgāt traukus, sakārto istabu, izsūc putekļus, ielej degvielu mašīnā. Viņiem patīk, kad cilvēki dara sīkas lietas viņu labā, un bieži vien viņi paši vēlas izpalīdzēt citiem. Šī mīlestības valoda ir paredzēta cilvēkiem, kuri uzskata, ka darbības runā skaļāk nekā vārdi.

    Fizisks pieskāriens

    Cilvēks, kura galvenā mīlestības valoda ir fizisks pieskāriens, jūtas mīlēts caur fizisku pieķeršanos. Papildus seksam viņi jūtas mīlēti, kad viņu partneris tur viņu roku, pieskaras tai vai, piemēram, dienas beigās veic masāžu. Šī cilvēka ideja par ideālu randiņu varētu būt vienkārša pieglaušanās dīvānā ar vīna glāzi un labu filmu. Viņi vienkārši vēlas būt fiziski tuvu savam partnerim.

    Dāvanu saņemšana

    Dāvanas patīk visiem, taču ir cilvēki, kuriem dāvanu saņemšana ir ļoti svarīga attiecību sastāvdaļa. Kādam dāvanu saņemšana simbolizē mīlestību un pieķeršanos. Viņi novērtē ne tikai pašu dāvanu, bet arī dāvinātāja veltīto laiku un pūles. Cilvēki, kuru galvenā mīlestības valoda ir dāvanu saņemšana, ne vienmēr sagaida lielas vai dārgas dāvanas, viņus vairāk uzrunā tas, kas slēpjas aiz tās. Ja veltāt laiku, lai izvēlētos dāvanu tieši viņiem, tas parāda, ka jums šis cilvēks ir svarīgs. Cilvēki ar šo mīlestības valodu bieži vien atceras katru mazo dāvanu, ko viņi ir saņēmuši.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē