• Noderīgas idejas kārtībai tavā drēbju skapī

    Stils
    Agija Vismane
    12. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ja esi no tām, kurām šobrīd vairāk laika nekā parasti, ķeries klāt drēbju skapim!

     

    Pārdomāta šķirošana 

    • Sāc ar vissarežģītāko – nolem, no kura apģērba vai lietām atbrīvosies! Sadali visu 3 kategorijās: atstāt, novietot līdz nākamajai sezonai, atbrīvoties. Tas jādara tādēļ, lai apģērbam, kuru valkāsi ikdienā, paliktu vairāk vietas un tas būtu vieglāk pārskatāms. Atstāj to, kas patiešām vajadzīgs vai ļoti patīk.

    Kā vieglāk pieņemt lēmumu, lai atbrīvotos no lietām? Īsais ieteikums: esi nežēlīga pret liekēžiem, nesāc šaubīties: bet ja nu noderēs…!

    • Atbrīvojies no lietām, kas prasa pārmērīgu kopšanu, tāpēc tu tās valkā reti, – audums ļoti burzās, izstiepjas valkājot, savēlušies trikotāžas bumbulīši utt.
    • Atbrīvojies no apģērba, kurā ļoti svīsti. Visticamāk, jūties tādā nekomfortabli un tāpat valkā reti.
    • Pārskati un izšķiro vienādos apģērbus – T kreklus, blūzes, bikses. Tev to noteikti ir vairāk, nekā izmanto. Atstāj vien tos eksemplārus, kas neizskatās novalkāti un nav zaudējuši krāsu vai formu.
    • Pārskati lietas, kas saistās ar atmiņām, – kleitu, kurā pirmo reizi gāji uz randiņu, vai jaciņu, kuru nopirki, kad piedzima tavs pirmais mazulis. Atstāj tikai vienu vai divas šādas lietas.

    Tīrīšana

    • Pirms izvietot apģērbu atpakaļ, rūpīgi iztīri skapi, izmantojot kādu no dabiskajiem tīrīšanas līdzekļiem.
    • Dari visu, lai kodes nepusdienotu tavā skapī, – izvieto tajā pretkožu aromātiskos auduma maisiņus. Lavandas eļļa būs patīkama tev, bet nepatiks kodēm!

    Mūsu vecmāmiņas pret kodēm skapī lika vaivariņu zariņus. Nav liela problēma tos savākt, staigājot pa mežu, turklāt tas būs krietni izdevīgāk!

    Lietām jābūt pārredzamām un viegli atrodamām

    • Visam jābūt izvietotam tā, lai, meklējot konkrētu apģērbu, pa skapi nebūtu jārokas.
    • Pirmajā plānā izvieto tās lietas un apģērbu, ko valkā visbiežāk.
    • Pieņem lēmumu, kuru apģērbu vajadzētu izkārt uz pakaramajiem, kuru salocītā veidā salikt plauktos un atvilktnēs. Te jādomā tā: kā man būs ērtāk ikdienā to menedžēt?
    • Izdomā, pēc kādas sistēmas organizēsi apģērbu: pēc krāsām vai pēc tipa (piemēram, viena atvilktne T krekliem, otra biksēm, trešā – svārkiem).  
    • Apavus izkārto tiem paredzētos plauktos vai, ja atstāj tos iepakojumā, izprintē kurpju bildītes un uzlīmē uz kastēm, lai zini, kur ko meklēt.

    Atsevišķa vieta īpašiem gadījumiem

    • Izmazgā un iztīri lietas, kuras būs vajadzīgas vien nākamajā sezonā. Ievieto tās kastēs vai, ja jāizmanto pakaramie, uzliec auduma elpojošu pārvalku un novieto skapja tālākajā daļā.  
    • Svinīgos apģērbus, kurus uzvelc apmēram divreiz gadā, glabā atsevišķi. Vari savu smalko izejamo kleitu ietīt zīdpapīrā, ielikt skaistā kastē, noteikti uzrakstot, kas tajā iekšā, un novietot skapja augšējos plauktos.
    • Arī īpašas lietas, kas nepieciešamas noteiktos brīžos, būs vieglāk atrodamas, ja tās tiek sagrupētas. Vari, piemēram, izveidot savu atvaļinājuma kasti, kurā liec platmali, šortus, pludmales čības un kleitas, kuras velc vienīgi garajos atpūtas brīžos.

    Kārtības palīgi

    1. Izmanto kastes! Caurspīdīgajās var ātri atrast visu nepieciešamo. Kastēm, kuru saturs nav redzams, uzraksti, kas tajā iekšā. Lielajām kastēm iekšpusē vari ielikt sadalītājus, kas ļauj lietām būt organizētām, neveidojot nepārskatāmu kaudzi.
    2. Pakaramie Viena stila pakaramie radīs pārliecinošāku kārtības iespaidu skapī. Koka pakaramie ir apjomīgāki, bet vislabāk saglabā apģērba formu, taču telpas ekonomijai labākie ir plāni plastmasas pakaramie, kas noderēs viegla auduma apģērbam.

    Izvairies no stieples pakaramā – tas izstaipa apģērba pleca līniju!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē