• No nākamā gada palielināsies cena degvielai un tabakas izstrādājumiem

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    20. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    No nākamā gada 1.janvāra mainīsies akcīzes nodokļa likmes naftas produktiem un tabakas izstrādājumiem, aģentūru LETA informēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

    VID atgādināja, ka atbilstoši likumā par akcīzes nodokli noteikto 2020.gada 1.janvārī tiks paaugstinātas akcīzes nodokļa likmes naftas produktiem un tabakas izstrādājumiem (neskaitot cigaretes).

    Pēc VID aprēķiniem, tādējādi mazumtirdzniecībā benzīna cena varētu augt par 0,04 eiro litrā, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), dīzeļdegvielai – par 0,05 eiro litrā, ieskaitot PVN, bet naftas gāzei – par 0,03 eiro, ieskaitot PVN.

    Savukārt cigāriem un cigarillām (10 paciņā) cenas mazumtirdzniecībā varētu augt par 0,09 eiro, ieskaitot PVN, bet smēķējamai tabakai (40 grami paciņā) – par 0,24 eiro, ieskaitot PVN.

    VID vērsa uzmanību uz to, ka naftas produktu un tabakas izstrādājumu apritē iesaistītajiem tirgotājiem jāveic atbilstošo preču inventarizācija, normatīvos noteiktajā termiņā jāiesniedz VID akcīzes nodokļa starpības aprēķins un jāsamaksā akcīzes nodokļa starpība par krājumā esošajiem naftas produktiem un tabakas izstrādājumiem.

    VID ir izstrādājis metodisko materiālu naftas produktu un tabakas izstrādājumu tirdzniecībā iesaistītajiem komersantiem, ar kuru var iepazīties VID interneta vietnē vid.gov.lv": Nodokļi, Akcīzes nodoklis, Informatīvie un metodiskie materiāli, atverot sadaļu Par akcīzes preču inventarizāciju nodokļa starpības summas aprēķināšanu saistībā nodokļa likmju maiņu

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē