• No 1.augusta varētu mīkstināt kultūras pasākumu apmeklētāju distancēšanās prasības

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    28. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    No 1.augusta kultūras pasākumos varētu mīkstināt distances prasības apmeklētājiem, paredz otrdien Ministru kabinetā iesniegtie Kultūras ministrijas (KM) izstrādātie grozījumi noteikumos «Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai».

    KM skaidroja, ka, lai nodrošinātu savlaicīgu izpārdoto pasākumu biļešu maiņu, atsākoties kultūras pasākumu organizatoru, tai skaitā valsts un pašvaldību teātru, Latvijas Nacionālās operas un baleta, kā arī koncertorganizāciju un privāto pasākumu organizatoru rudens sezonai, ir nepieciešams noteikt jaunu regulējumu distancēšanās pasākumiem, saskaņā ar kuru šāda biļešu maiņa var tikt īstenota.

    Pēc konsultācijām ar Veselības ministriju KM izstrādājusi grozījumus noteikumos, ar kuriem rosināts neattiecināt prasības par minimālās platības nodrošināšanu – četri kvadrātmetri – vienai personai uz pasākumiem muzejā, bibliotēkā, kultūras centrā, izstāžu zālē, brīvdabas estrādē, teātra ēkā, koncertzālē, kinoteātrī un šo vietu ārtelpā, kuru laikā apmeklētāji atrodas fiksētās, personalizētās sēdvietās.

    Vienlaikus šajos pasākumos blakus sēdvietās varēs atrasties ne vairāk kā divas personas, kas nav vienas mājsaimniecības locekļi, un ne vairāk kā četras personas, kas ir vienas mājsaimniecības locekļi.

    Tāpat paredzēts, ka starp katrām blakus esošajām – attiecīgi divām vai četrām sēdvietām – tiek nodrošināta viena metra distance vai aizsargbarjera. Pametot sēdvietu, personai būs jāievēro divu metru distancēšanās nosacījumi.

    KM piebilda, ka dati par personalizētajām sēdvietām tiks glabāti vienu mēnesi, lai nodrošinātu, ka epidemiologi nepieciešamības gadījumā varētu noskaidrot kontaktpersonas.

    Vienlaikus joprojām spēkā saglabāsies prasība nodrošināt nepieciešamos piesardzības pasākumus kultūras norišu laikā.

    Valdības pozitīva lēmuma rezultātā noteikumu grozījumi stāsies spēkā 1.augustā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē