• NMPD dienesta direktores Lienes Cipules enerģijas formula

    Veselīgs dzīvesveids
    Aiva Kanepone
    Aiva Kanepone
    3. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Vienkāršas lietas, kas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktorei Lienei Cipulei dod enerģiju pārdzīvot šo laiku.
    • Turēties pie laika ritējuma

    Tieši mazās sadzīviskās lietas palīdz visu laiku nedomāt par globālajām problēmām. Tagad es ar daudz lielāku baudu kārtoju māju un koncentrējos uz ikdienas nodarbēm. Palīdz turēšanās pie stabilām lietām un laika ritējuma – mēs jau sākam krāt sīpolu mizas Lieldienām!

    • Spēles un pastaigas

    Vislielākais atbalsts ir mana ģimene – kad mani vakarā mājās sagaida bērni, vīrs, kaķi un suņi. Brīvdienās ļoti patīk ar bērniem spēlēt Katanas ieceļotājus, kad varam gan azartiski izspēlēties, gan izrunāties par visu ko citu. Visa ģimene arī braucam arī uz Ogres Zilo kalnu pastaigu takām.

    • Gleznošana un vectēva piemiņa

    Jau piecus, sešus gadus mājās gleznoju. Gleznoju daudz ko, bet viena no manām īpašajām nodarbēm – mēģinu iedomāties krāsas un pati pabeigt par gleznām netapušās skices, kuras saglabājušās no mana vectēva, mākslinieka Laimoņa Kupča.

    • Dziedu mašīnā

    Braucot uz darbu un atpakaļ, daudz dziedu. Agrāk dziedājām, kad tikos ar draudzenēm, bet pandēmijas laikā tikties nevaram, tad nu mašīnā uzlieku kompaktdisku un dziedu līdzi. Pēdējā laikā esmu iemīļojusi tautasdziesmas, un pašlaik man ļoti patīk Ances Krauzes iedziedātā Sarkandaiļa roze auga.

    • 100 rozes, būs vēl 50

    Gatavojos pavasarim, kad varēšu paplašināt savas rožu dobes. Rožu man jau tuvu simtam, bet vēl kādas 50 pasūtītas, un vīrs smejas, ka būs jāsauc palīgā Daugavas racēji, lai visas sastādītu. Man ļoti patīk angļu rozes, viena no mīļākajām ir Queen Elizabeth, kas raženi aug un neprasa lielu kopšanu, jo selekcionēta ar domu, lai to varētu izaudzēt katrs anglis. Visām savām rozēm zinu nosaukumus un daudzām – arī selekcionārus. 

    • Virtuvē ar vecākajiem dēliem

    Man ļoti patīk gatavot, daru to kopā ar vecākajiem dēliem, un priecājos, ka viņiem par to ir interese. Krišjānim labāk padodas saldie, kūkas un kēksi, Gustavam patīk gatavot gaļu, izmantojot dažādas garšvielas.

    • Baroju un vēroju putnus

    Mūsu barotavā mudž putni, un man patīk tos vērot – nāk sīļi, nāk zīlītes, nāk žagatas un vārnas, atlido skaists sarkankrūtītis.

    • Sapņoju par ceļošanu

    Nevaru sagaidīt, kad varēsim atkal sākt plānot ceļojumu – mēs katru gadu ar ģimeni kaut kur dodamies ar kemperu. Man patīk visu iepriekš izpētīt un izplānot gandrīz pa minūtēm, un, kad tur tiešām nonāku, ir sajūta, ka šo vietu jau pazīstu un varu tikai baudīt.

    • Arī Rainim daudz no pandēmijas laika

    Pašlaik nevaru lasīt romānus, jo daudz jālasa dažādi dokumenti, un arī filmas grūti skatīties, jo domas visu laiku kaut kur aizklīst. Tāpēc lasu dzeju un palaikam lugas, kur nereti sev atrodu arī spēka vārdus. Man patīk klasiķi – Čaks un Ziedonis, bet mīļākais dzejnieks man ir Rainis. Viņa Daugavā ir daudz kas no šā pandēmijas laika – tāds pats apjukums, cīņas un spēks. Profesore Ancāne man nesen uzdāvināja Tā runāja Zaratustra, arī to vakaros palasu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē