• NEPLP: Lēmums mainīt LNT formātu varētu neatbilst Latvijas likumiem

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    8. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājas vietnieks Ivars Āboliņš.
    Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājas vietnieks Ivars Āboliņš.
    Mediju grupas All Media Baltics lēmums mainīt Latvijas Nacionālās televīzijas (LNT) formātu varētu būt pretrunā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu, aģentūrai LETA norādīja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājas vietnieks Ivars Āboliņš.

    Mediju grupas «All Media Baltics» lēmums mainīt Latvijas Nacionālās televīzijas (LNT) formātu varētu būt pretrunā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu, aģentūrai LETA norādīja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājas vietnieks Ivars Āboliņš.

    Viņš skaidroja, ka uzņēmums «All Media Baltics» nav iesniedzis NEPLP dokumentus par nākotnes plāniem.

    «7.novembrī bijām aicinājuši uzņēmuma vadību uz tikšanos, lai pārrunātu tā nākotnes plānus un situāciju, taču 6.novembra pēcpusdienā »All Media Baltics" informēja, ka uz to neieradīsies," pastāstīja NEPLP pārstāvis.

    Lai arī patlaban NEPLP rīcībā nav oficiālas informācijas par «All Media Baltics» plāniem, reaģējot uz publiski izskanējušo informāciju, pirmšķietami var teikt, ka iecerētā formāta maiņa neatbilst Latvijas likumiem, sacīja Āboliņš.

    Viņš skaidroja, ka Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 24.panta trešā daļa skaidri nosaka, ka programmu formāts nav maināms. «NEPLP Apraides atļaujā apstiprinātā LNT saturiskā un tematiskā ievirze ir vispārēja un nekādā gadījumā nav maināma uz šauru nišas formātu, kas paredzēts kādai specifiskai auditorijai, kā izskanējis publiskajā telpā,» uzsvēra Āboliņš.

    «Latvijā veidots saturs neapšaubāmi ir viena no NEPLP prioritātēm. Esošā LNT Apraides atļauja paredz, ka vismaz 4% nedēļas raidlaika LNT ēterā jābūt ziņām,» piebilda NEPLP loceklis.

    NEPLP cer, ka notikušais ir pārpratums un «All Media Baltics» vadība rīkosies atbilstoši Latvijas likumiem.

    Savukārt «All Media Baltics» pārstāve Alise Mališko aģentūrai LETA norādīja, ka uzņēmums visas darbības veic atbilstoši regulējumam, kā arī «All Media Baltics» plāno tikties ar NEPLP, lai detalizētāk iepazīstinātu ar plāniem. Atbilstoši NEPLP tiks iesniegta visa dokumentācija.

    Tikmēr Kultūras ministrija (KM) piektdien paziņoja, ka ir vērsusies pie NEPLP ar lūgumu sniegt vērtējumu, kā telekanālu TV3 un LNT ziņu dienestu saplūšana ietekmēs viedokļu daudzveidību elektronisko mediju telpā, aģentūru LETA informēja ministrijā.

    KM aicinājusi NEPLP skaidrot, kā padome plāno rīkoties, lai nodrošinātu Latvijas interesēm atbilstošu elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmu politiku, kā arī sniegt vērtējumu iespējamām izmaiņām LNT apraides atļaujas darbības pamatnosacījumos un iespējamās programmas formāta izmaiņām apraides atļaujas darbības laikā.

    NEPLP izteikumus komentējis arī All Media Baltics:

    “All Media Baltics” visas savas darbības veic saskaņā ar normatīvajiem aktiem. Uzņēmuma vadība labprāt iepazīstinās Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi ne vien ar plānotajām izmaiņām kanālos, bet arī kopējo mediju grupas attīstības stratēģiju.

    Saskaņā ar normatīvajiem aktiem Latvijā grozījumi apraides licencē ir jāiesniedz vismaz 20 darba dienas pirms izmaiņu veikšanas, savukārt jauna licence jāpiesaka mēnesi iepriekš. “All Media Baltics” atbilstošos termiņos iesniegs dokumentus Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē