• Nenopietnā sleja jeb salona cienīga frizūra par 12 eiro mājas apstākļos

    Skaistumkopšana
    Anna Skaistā
    23. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Visa valsts šobrīd dalās divās daļās. Tie, kuri ir saņēmuši kovida vakcīnu, un tie, kuri nav? Pareizi! Bet vēl ir viena ļoti būtiska robežšķirtne. Tie, kuri ies pie friziera, un tie, kuriem piedāvā pierakstu pēc mēneša.

    Nu? Jums jau ir skaidrs – esat sava friziera TOP3 mīļāko klientu sarakstā vai neesat? Es, piemēram, neesmu. Labi, pašas vaina. No sākuma vienkārši neiedomājos, ka var vienkārši ņemt un zvanīt. Uz salonu. Un tikai tad, kad TV ziņās viens smuks, blonds frizieris pastāstīja, ka rinda jau esot garumgara, beidzot sazvanīju savu salonu. Šausmas! Nekur es netieku! Man atzvanīšot. Nu vai zināt! Ņem un raksta rūtiņu kladē kā savulaik uz Hermaņa Garo dzīvi JRT. Izmisums. 

    Nolemju, ka meitene pati ir savas laimes kalēja. Kam mums veikals ar matu krāsas plauktiem? Tak skaistumam! Šaujos iekšā. Ha! Lika pagaidīt! Tiešā nozīmē. Ne es viena tāda, kam matu krāsa vajadzīga. 

    Ja godīgi, pēdējos divdesmit gadus ne reizi matus pati neesmu krāsojusi. Iešana uz frizētavu ir mans lielākais prieks. Laba kafija, nelasītu žurnālu kaudze, galvas masāža mazgāšanas laikā… pilnīgi skudriņas no labsajūtas skrien, to atceroties. Bet nu tā ir pagātne. 

    Tā! Beidzot tieku veikalā iekšā. Es gribu tos savus ataugušos siera krāsas matus tomēr blondi pelēkus dabūt. Šķipsnas ataugušas, pelēki brūnās saknes nodevīgi atklāj arī sirmumu. Ak tu mūžs, kas par izvēli! Bet matu krāsu plaukti tomēr tādi patukši. Ne es viena, kas pati sev meistare! Un cik skaisti toņi! Lūdzu! Pat par 2 eiro var krāsu dabūt! Tur gan kafijai, gan šokolādītei vēl sanāk. Bet kuru ņemt? Zināmu zīmolu vai kaut ko nezināmu, bet divreiz lētāku? Un ja nu man mati noiet? Labi, lai iet no dārgā gala! Par sešiem eiro! Jo ir baigās atlaides un jo es esmu tā vērta. Uh, paskat, skropstu tušām un zīmuļiem arī atlaide. Oho!

    Uzacu zīmulis būtu pašā laikā. Jo uzacu, atšķirībā no divu krāsu matiem, man vispār gandrīz nav.

    Nē, nu izraustītas ir, tas gan. Bet krāsotas nav sen. Ļoti sen! Paskat, zīmulis ar tetovējuma efektu. Tu padomā! Vispār es laikam sen neesmu tā kārtīgi izpētījusi kosmētikas plauktu. Un pēkšņi pat nagus sagribas! Nu, ne jau sarkanus, bet tādus… perlamutra krāsā. Vajag saposties! Par spīti tam, ka pie meistariem netieku. 

    Mājās rauju nost apavus un mazgāju rokas. Nagi niez ātrāk tikt pie tiešām blondiem matiem. Ar toni! Uzraksts latviski ir tikai uz pašas kastītes. Un uz krāsas tūbiņas. Lietošanas pamācība ir krievu, bulgāru, rumāņu un kaut kādas ņam ņam cilts valodā. Tikai ne latviski. Nekas cits neatliek, ķeros pie krievu teksta. Aha, šī zīdainā, maigā, mīkstā krāsa piešķirs maniem matiem neaizmirstamu toni. Taču, ja es gribu, lai uz rokām paliek āda, nagi un miesa, plastmasas cimdi ir obligāti! Tāpat kā bļoda un koka maisāmais, jo metāla neder. Nu lieliski.

    Proporcijas esot viens pret divi. Kā lai es saprotu, kas jāliek viens, kas divas? Ā, laikam jau puse no tūbiņas un viena tā paciņa. Hm… tonis smuks! Bet ota? Ar ko lai ieziež? Ideja! Mans vīrietis tak prot un var visu! Nu re! Ir! Liela ota, ui, cik liela! Nu, aiziet! Uz saknēm tā riktīgi… Pag, kas rakstīts? Ātri? Ātri jāuzklāj uz matiem. Kas ir ātri? Skrienot? Turpinu ziest matos krāsu. Vismaz nesmird, bet smaržo. Senāk smirdēja. Kaut gan nekāda patīkamā tā smarža nav arī tagad. Tā, uzlikts ir. Cik jātur? O, 20 minūtes, ja mitri, un 25, ja sausi mati. Tātad man ir laiks arī nagus nolakot! Nu pilnīgi cits skats būs.

    Vēl tikai paskriet vajadzētu… Kādu gadu. Lai tos nodevīgos liekos kilogramus dabūtu nost.

    Laiks paiet nemanot. Būšu tikpat daiļa kā dāma uz krāsas paciņas. Viss! Laiks! Skalojam laukā. Āāā! Palīgā! Pa-lī-gā! Palīgā! Labi, saņemies, Anna, un atver acis! Tagad! Pašiem matiem nav ne vainas! Bet tās saknes… Līdz šim tumšās matu saknes ieguvušas izteikti rudi oranžu toni. Skaistu, ja runa ir par nobriedušu rudzu lauku rudenī. Bet ne jau par manu galvu! Tālāk seko nevis pērļu blonds, kā solīts, bet gaiši pelēki sazin kas. Kur viņi atrod visas tās krāsotās būtnes, ko liek uz matu krāsu paciņām? Kur? Es dzīvē neesmu tik izteikti blondas, brūnas un rudas krāsas matu īpašnieces satikusi. Nekad! Bet ko nu vairs. Cenšos uzkasīt matus, lai neredz to rudo joslu.

    Bet vismaz uzacu tonis neliek vilties. Viens svaigi nolakotais nags jau saskrāpēts. Skatos spogulī. Jā, skaistums par 12 eiro (uz čeka) tomēr nav tas pats, kas salonā pieejamais. Un kafiju arī nedeva! Kolēģi tīmā gan pamana. O! Annai jauna sasuka! Un kas par toni! Kāds laikam pazīst frizieri! Lai Dievs svētī sliktos interneta sakarus. Un gan jau ataugs. Izmazgāsies. Nezinu. Jebkas! Nagus notīru. Ja nav kazai piena, tad nav! 

    Pēc trijām dienām zvana nezināms numurs. Mans salons. Jā! Man der! Agri? Nav problēmu! Dārgāk? Vienalga! Maska? Protams! Jā, griezt un krāsot! Un vispirms noņemt veco toni (trīs dienas veco, bet nekļūsim sīkumaini). Un kafiju dzeršu daudz un dikti! Jāatgūst iekavētais!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē