• Nākamnedēļ lems par ārkārtējās situācijas pagarināšu uz trim mēnešiem

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    31. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Paredzot, ka koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 uzliesmojums varētu turpināties arī turpmākā mēneša laikā, nākamnedēļ valdība lems par turpmākajiem soļiem un ārkārtējās situācijas pagarināšanu uz laiku līdz trim mēnešiem, otrdien žurnālistiem pavēstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

    «Šādu pieeju atbalsta arī premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV),» sacīja ministre, «nākamnedēļ lemsim par turpmākajiem soļiem.»

    Ņemot vērā, ka ir tautieši, kas ir atgriezušies no valstīm, kurās inficēšanās līmenis ir augstāks, «mums ir jārēķina divreiz pa divām nedēļām, kuru laikā mēs varam sagaidīt inficēšanās uzliesmojumu», sacīja ministre.

    «Likums par ārkārtas situācijām šobrīd paredz iespēju viena iemesla dēļ noteikt vienu pagarinājumu un uz trīs mēnešiem, manuprāt, tas arī būtu jādara,» uzskata veselības ministre, uzsverot, ka valdībai jebkurā laikā ir tiesības pārtraukt ārkārtas situāciju, ja stāvoklis valstī uzlabojas.

    Jau ziņots, ka arī Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis iepriekš aģentūrai LETA pauda viedokli, ka Covid-19 izplatīšanās dēļ līdz 14.aprīlim Latvijā izsludinātais ārkārtējais stāvoklis noteikti būs jāpagarina.

    Vaicāts, vai Latvijā jau tagad vajadzētu ķerties klāt pie stingrākiem ierobežojumiem sabiedrībai, infektologs norādīja, ka pagaidām inficēto skaita pieaugums ir samērā līdzsvarots, tādējādi patlaban nav iemesla ieviest vēl kādus drošības pasākumus. «Tomēr ārstniecības iestādēm jābūt vēl augstākā gatavībā uzņemt pacientus,» ir pārliecināts infektologs.

    «Jāsaprot, ka minētie papildu pasākumi var izraisīt virkni citu medicīnisku un sociālu problēmu, un pēc to atcelšanas infekcijas izplatība atkal var atjaunoties ar iepriekšējo ātrumu,» skaidroja profesors, mudinot iedzīvotājus mainīt ikdienas paradumus un «dzīvot citādāk, ievērojot distancēšanos un maksimāli ierobežojot kontaktu arī ar citiem cilvēkiem».

    Jau ziņots, ka no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē