• Mūžībā devusies Imanta Ziedoņa sieva Ausma Kantāne

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    29. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ausma Kantāne
    Foto: No privātā arhīva
    Ausma Kantāne
    Dailes teātra direktors Juris Žagars Latvijas Televīzijas Ziņu dienestam apstiprinājis, ka 29. maijā 80 gadu vecumā mūžībā devusies ievērojamā latviešu aktrise, sabiedriskā darbiniece un Imanta Ziedoņa sieva Ausma Kantāne, liecina LSM.

    Neilgi pirms 80 gadu jubilejas, kuru aktrise sagaidīja novembrī, Ausma Kantāne vēl enerģijas un prieka pilna uzņēma LTV komandu dārzā, kur jau labu laiku saimniekoja ar savu draudzeni, ārsti un dzemdību speciālisti Ingrīdu Circeni. Mūža nogalē Ausma Kantāne vairāk pievērsusies savas sirds hobijiem jeb dārza darbiem.

    Sniedzot atbildi par savu pašsajūtu, Ausma Kantāne atbildējusi: «Nevaru teikt, jo neviens neticēs. Ļoti labi.» Aktrisei vienmēr paticis svinēt vairāk nepāra jubilejas, tāpēc par šiem svētkiem, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, neizteicās ar tik lielu sajūsmu. 

    Interesants ir aktrises stāsts par dāvanu, kuru viņa dzimšanas dienā saņēmusi visbiežāk, liecina LTV. Reiz krustmāte Ausmai uzdāvinājusi īstu ādas lācīti, kas bēgļu laikā viņai izkrita no ratiem. Ņemot vērā, ka tā bija vienīgā Ausmas rotaļlieta, radās nepieciešamība pēc jaunas. Viņa paņēma malkas pagali, iezīmēja acis, uzvilka cepurīti un loloja to kā savu īpašo spēļmantiņu līdz iepazinās ar tautā mīlēto dzejnieku un epifāniju autoru Imantu Ziedoni, kurš viņai arī dāvinājis rotaļu lācīšus: «Imants man nopirka pirmo lāci, bet tas jau bija 20 vai 22 gados [šņukst].» Pēc tam visi zināja, kas Ausmai jādāvina uz svētkiem, tāpēc šobrīd Murjāņos, kur publiskai apskatei pieejams Imanta Ziedoņa muzejs, iespējams atrast Ausmas sirdij tuvos rotaļu lācīšus vairāk kā simts eksemplāros.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē