• Uzzini, kādam lietām jābūt tavā mājoklī, lai tajā ienāktu mīlestība

    Ezoterika
    Ievas Stāsti
    Ievas Stāsti
    28. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LightField Studios / Shutterstock
    Senā Ķīnas māksla fenšui māca dzīvot saskaņā ar dabu. Tā atklāj, kā visaptverošo dabas spēku var izmantot mīlestības piesaistīšanai, harmonisku attiecību veidošanai un ģimenes stiprināšanai.  

    Lai mājā ienāk mīlestība

    Saskanīgu attiecību pamatā ir partneru harmonisku enerģiju mijiedarbība. Kad tu esi kopā ar savu īsto vīrieti, enerģiju apmaiņas rezultātā kļūsti par daļu no mīļotā cilvēka. Īpaši spēcīga enerģiju apmaiņa ir seksā, kad partneri ir aktīvi, izjūt un izrāda spēcīgas emocijas. Pat miegā, guļot cieši blakus, jūsu biolauki savienojas, un visu nākamo dienu tevi pavada daļa no tuvā cilvēka enerģijas.  

    Fenšui meistari uzskata: ja vēlies uzlabot attiecības un pievilināt mīlestību, vēlams mājā aktivizēt noteiktas zonas, atbrīvoties no lietām, kas bloķē pozitīvās enerģijas plūsmu.

    Mājoklī katra debess puse un dzīvojamās telpas centrs ietekmē partnerattiecības. Tas nozīmē – kaut ko pamainot vienā vai citā vietā, harmonizēsi emocijas, uzlabosi attiecības un stiprināsi mīlestības saites.

    • Austrumu puse – attiecībās ienes aktivitāti un entuziasmu. Šajā vietā vēlams vairāk uzturēties, kad ģimenē ielavījusies rutīna, attiecības ir nonākušas strupceļā, partneriem ir garlaicīgi vienam ar otru.
    • Dienvidaustrumu zona – uzlabo komunikāciju. Enerģijas, kas atrodas šajā mājokļa daļā, rosina apsēsties, iedzert tēju un mierīgi parunāties par dzīvi, problēmām, iemesliem, kas traucē veidot siltas un harmoniskas savstarpējās attiecības.
    • Dienvidu stūris – šī telpas daļa attiecībās ienes kaisli un emocijas. Izmanto šo mājokļa zonu, kad attiecībās vēlies uzkurināt kaisles liesmas.
    • Dienvidrietumu zona – enerģija, kas koncentrējas šajā telpas daļā, ļauj rūpēties vienam par otru. Šī ir tā vieta, kur var būvēt stabilas attiecības, te divu cilvēku savienība var sasniegt jaunu attīstības posmu, pacelties augstākā līmenī.
    • Rietumu stūris – uzturoties šajā enerģijas laukā, sirdī ieplūdīs prieks un tev būs patīkami parunāties ar partneri.
    • Ziemeļrietumu daļa – šajā spārnā ieteicams uzturēties, kad partneriem ir jānonāk pie vienota kopsaucēja, viņi vēlas būvēt nākotnes plānus. Šīs enerģijas palīdzēs ātrāk iestūrēt laulības ostā.
    • Ziemeļu spārns – pastiprina pieķeršanos un seksuālo vilkmi. Te var plānot un ieņemt bērniņu.
    • Ziemeļaustrumu zona – stimulē domu skaidrību, izlēmību, mērķtiecību. Izmanto šo enerģiju, kad vēlies vaļsirdīgi parunāt ar partneri, pieņemt kopīgu lēmumu.
    • Centrs – šī telpas daļa stiprina attiecības. Lai tās kļūtu vēl ciešākas un stabilākas, vēlams aktivizēt enerģijas mājokļa centrā.   

    Lai nepaliktu viena

    • Peonijas – tas ir mīlestības simbols, tāpēc meitenei, kas vēlas iepazīties ar savu bruņinieku, vēlams pie ieejas guļamistabā novietot gleznu vai fotogrāfiju ar peonijām. Var nolikt uz zemes vāzi ar skaistu, svaigu pujeņu pušķi. Lai pastiprinātu peoniju maģisko spēku, ieteicams iegādāties smaržas vai tualetes ūdeni ar šo ziedu aromātu.
    • Guļamistabā dienvidrietumu pusē vēlams novieto mīlestības talismanu – rozā kvarcu. Pirms tam to vēlams attīrīt, septiņas dienas paturot ūdenī, kam pievienots jūras sāls.
    • Guļamistabā, izmantojot kompasu, pārbaudi, lai gultas galvgalis ir rietumu pusē, bet kājas stiepjas uz austrumiem. Guli šādi novietotā gultā sešas nedēļas un pavēro, vai mīlas frontē ir kādas izmaiņas. 
    • Pēc fenšui koncepcijas, telpas dienvidrietumu puse ir mīlestības zona, kurā var novietot statuetes, kas simbolizē pāri, – divus baložus, kaķus un citas figūras. Tur vari turēt spilventiņu ar rožu, jasmīnu vai ģerāniju aromātu. Parūpējies, lai mīlestības zona vienmēr ir tīra, akurāta un gaiša. Mīlestības sektoru atbrīvo no nevajadzīgām lietām un priekšmetiem.
    • Mīlestības piesaistīšanai guļamistabā vari turēt savam dzimšanas gadam atbilstošu figūriņu. Ja pēc ķīniešu kalendāra esi dzimusi Tīģera, Zirga, Suņa gadā, guļamistabā austrumu pusē vēlams novietot zaļu koka trusi. Vērsim, Čūskai, Gailim guļamistabas dienvidu virzienā ieteicams turēt sarkanu no parafīna izlietu zirga figūru. Žurkas, Pūķa, Pērtiķa gadā dzimušajiem jāiegādājas zelta metāliskais gailis un jānovieto rietumu zonā. Savukārt Truša, Kazas un Cūkas gadā dzimušie mīlestību var piesaistīt ar guļamistabas ziemeļu stūrī novietotu kristāla vai stikla žurku zilā vai melnā krāsā.
    • Viesistabā dienvidu zonā novieto izredzētā fotogrāfiju. Vari uzzīmēt karti, pa kādu maršrutu tavam dzīves draugam ir jābrauc pie tevis. Dienvidu stūris atbilst uguns stihijai, kas veicina drīzu iepazīšanos un sola kaislīgas attiecības.
    • Mīlestību piesaista maigi toņi, tāpēc telpu dizainā vēlami rozā un persiku krāsas toņi. Vāzē ieliec svaigus ziedus rozā tonī, piemēram, divas rozes.
    • Seko, lai mājoklī, īpaši guļamistabā, valda kārtība. Vecs apģērbs, apavi, mākslīgie ziedi, ieplīsuši trauki koncentrē negatīvu enerģiju.
    • Vientuļai sievietei nav vēlams istabu pārpildīt ar sievišķīgām lietām, piemēram, mīkstām rotaļlietām, spilventiņiem, kas vairo iņ enerģiju un kuras tā jau ir pārāk daudz. Priekšroku dod fotogrāfijām un attēliem ar skaistiem, spēcīgiem, harismātiskiem vīriešiem. 
    • Telpas dienvidrietumu zonā, kas atbild par mīlestību, pastiprini apgaismojumu – vakaros 3–4 stundas iededz spožu gaismekli. Tas palīdzēs piesaistīt mīlestības enerģiju. 

    Kā noturēt bruņinieku

    Kad esi satikusi savas sirds pavēlnieku, pēc ķīniešu fenšui filozofijas, jāievēro dažas gudrības, lai mīļotais pēc pirmās romantiskās tikšanās paliek pie tevis uz mūžu. Iecerētajam būs vieglāk atrast ceļu pie tevis, ja parādes durvis būs spoži izgaismotas. Parūpējies, lai durvis ir pievilcīgas, un te svarīgs katrs sīkums – rokturis, apšuvums, durvju numurs, zvana poga, melodisks zvans. Ja, atverot ārdurvis, pretī raugās spogulis, tas tūlīt jāaizvāc, jo atvairīs un pa ārdurvīm laukā izvadīs visu jauno, kas ienāk tavā dzīvē, arī mīlestību.

    Virtuvē, kur rīkosi tējas ceremoniju, izredzēto cienāsi ar pašas ceptiem pīrāgiem, pārbaudi, lai uguns (plīts) un ūdens (izlietne, trauku mazgājamā mašīna) stihijas ir tālāk viena no otras. Tās uz līdzenas vietas var radīt konfliktu, uzšvirkstēt kā uz karstas plīts uzšļakstīts ūdens piliens. Starp nesaskaņu cēlājiem vēlams novietot koka plauktu vai skapi. Pagatavo ēdienu, kas ēdams no viena šķīvja, piemēram, picu. Tas palīdzēs kļūt tuvākiem ar partneri, savienot enerģētiskos laukus, veidot spēcīgas dvēseliskās saites.

    Mājokļa parādes seja ir viesistaba, īpaši tās dienvidu stūris, kas atklāj gan tavu ārieni, gan iekšējo būtību. Novieto tur priekšmetus, kas tevi raksturo, – gleznu, mūzikas instrumentu, plauktu ar izšuvumiem vai grāmatām, medaļas, ko esi izcīnījusi sacensībās.

    Pārskatot guļamistabas iekārtojumu, no telpas noteikti izvāc spoguli, kas var mudināt mīļoto uz sānsoļiem un traucēt labam miegam. Tā vietā dienvidaustrumu pusē novieto ģimenes harmonijas simbolus – divus delfīnus, mandarīnpīles, gulbjus vai citus pāra dizaina elementus.

    Svarīgi, lai gulta ir divguļama, ar ovālas formas galvgali, bet matracis nedrīkst būt vidū pāršķelts uz pusēm.

    Piedomā, lai tikšanās brīdī apģērba krāsa atbilst stihijai, kas pēc ķīniešu kalendāra valdīja tavā dzimšanas gadā. Ja vēl, ielejot glāzē vīnu, domās ierunāsi tajā mīlestības afirmāciju, atslēga uz vīrieša sirdi būs tavās rokās.

    Fenšui laimīgai ģimenei

    Mūsdienās straujā un mainīgā dzīves ritma dēļ ģimenē ir grūti saglabāt siltas, maigas, harmoniskas attiecības. Nepietiek laika, lai parūpētos par mīļoto cilvēku, steiga slāpē mīlas liesmas guļamistabā, un laulāto starpā lēnām piezogas rutīna, neapmierinātība, garlaicība. Ja vēlies stiprināt ģimenes saites, saglabāt mīlestībā karsti degošu sirdi, pēc fenšui filozofijas, mājoklī jāpievērš uzmanība trim lietām – ieejas durvju atrašanās vietai, guļamistabas iekārtojumam un gultai.

    Ieejas durvis fenšui meistari iesaka plānot trīs virzienos – dienvidaustrumu, dienvidrietumu vai rietumu virzienā. Ieeja no dienvidaustrumu puses palīdz ģimenē saglabāt mieru. Šajā mājā valda siltas un harmoniskas savstarpējās attiecības. Enerģijas, kas ienāk mājā no dienvidaustrumiem, uzlabo arī materiālo labklājību. Savukārt ieejas durvis dienvidrietumu pusē labvēlīgi ietekmē daiļo dzimumu. Tās palīdz satikt sirds otru pusīti un izveidot harmoniskas attiecības ar partneri. Enerģijas, kas ienāk mājā no rietumiem, veido romantisku gaisotni un veicina kaislīgas attiecības. Ja durvis iebūvētas pret citām debespusēm, tas nebūt nenozīmē, ka no mājas aizplūdīs miers, sapratne un mīlestība. Lai uzlabotu pozitīvo auru, vēlams izvēlēties durvju formu un krāsu, kas atbilst pieciem elementiem – kokam, ūdenim, ugunij, metālam, zemei. Tad visaptverošais dabas spēks ienesīs mājās mīlestību, laimi un veiksmi.

    Guļamistabu vēlams iekārtot ēkas dienvidrietumu stūrī. Šāds izvietojums veicina uzticību un patiesu mīlestību. Neraizējies, ja tava guļamistaba atrodas citā zonā, jo fenšui sistēmā ir vēl citi instrumenti, kas mājas vidi padara ērtu un omulīgu. Guļamistabai ir jābūt tīrai, jo kārtība simbolizē domu tīrību un uzticību. Ja šajā telpā pastāvīgi valda haoss, tas pamazām iezagsies arī attiecībās. No guļamistabas vēlams iznest elektroniku, tajā nav vēlams televizors, dators. Ja tas nav iespējams, vēlams elektrotehniku novietot pēc iespējas tālāk no gultas. Fotogrāfijas, portretus un citus attēlus fenšui meistari iesaka turēt citās telpās. Tāpat guļamistaba ir jāatbrīvo no nevajadzīgām, savu laiku nokalpojušām lietām, jo tās mājoklī vairo negatīvo enerģiju, rada strīdus un veicina domstarpības.

    Lai guļamistabā ienāktu mīlestības enerģija, vēlams tajā ienest piecus fenšui elementus.

    Piemēram, uz kumodes var turēt sarkanas vai purpura sveces, rozā kvarca lodi – šie maģiskie priekšmeti palīdzēs iedegt kaisles liesmas un vairos telpā pozitīvu enerģiju. Naktslampiņa sarkanā vai dzeltenā tonī iekvēlinās ogles padzisušā intīmās dzīves ugunskurā. Uguns enerģiju, kas simbolizē kaisli, pastiprinās arī zīda gultasveļa. Rozā ziedi metāla vāzē vairos spēles elementu mīlas rotaļās. Kā jau minēts, mīlestības enerģētiku vairo pāra figūriņas – košu taureņu pāris, drakons ar fēniksu un citas pāra statuetes. Ametists, novietots zem gultas kājas, sargā no sānsoļiem laulībā. Lai ģimenē saglabātu maigas un romantiskas jūtas, vēlams guļamistabā pārsvarā turēt pāra priekšmetus un dizaina elementus – divus skapīšus, divus krēslus, divas lampas, divus paklājus.

    Gulta, saskaņā ar fenšui koncepciju, ir jānovieto pareizā virzienā. Lai noteiktu debespusi, fenšui meistari iesaka izskaitļot individuālo Gua skaitli. To iegūst, saskaitot dzimšanas gada pēdējos divus ciparus. Piemēram, ja esi dzimusi 1954. gadā, tavs individuālais Gua skaitis ir 9 (5 + 4 = 9). Ja, saskaitot ciparus, rezultātā iegūst divciparu skaitli, tas ir jāvienādo līdz viencipara skaitlim. Piemēram, 1996. gadā dzimušā Gua skaitlis ir 6 (9 + 6 = 15 = 1 + 5 = 6). 2000. gadā dzimušā Gua skaitlis ir 2.

    Kad esi aprēķinājusi individuālo Gua skaitli, noskaidro, kādā virzienā vēlams novietot gultu:

    • 2, 5, 7 – ziemeļrietumu virzienā;
    • 3, 6 – dienvidrietumu virzienā;
    • 1 – dienvidu virzienā;
    • 4 – dienvidaustrumu virzienā;
    • 8 – rietumu virzienā;
    • 9 – ziemeļu virzienā. 

    Gulta ir jānovieto tā, lai tajā var iekāpt no abām pusēm. Ja viena gultas mala atrodas pie sienas, laulātais, kas guļ šajā pusē, var justies ierobežots. Izvēloties matraci, pievērs uzmanību, lai tas nav vidū sadalīts divās daļās. Dubultīgs matracis simbolizē dubultu dzīvi un ar laiku var novest pie laulības izjukšanas. Guļamistabā nav vēlams turēt spoguli, jo tas mīlas savienībā simbolizē trešo pusi. Pievērs uzmanību gultas un citu mēbeļu stūriem. Saskaņā ar fenšui zinātni, stūriem ir jābūt noapaļotiem. Mēbeles ar asiem stūriem veicina konfliktus. Parūpējies, lai guļamistabā skan liriska mūzika, tajā ir erotiski dizaina priekšmeti, grāmatas par mīlestību, īpašas eļļas, smaržkociņi, kas nomierina un pastiprina romantisko gaisotni. Iekāri modina orhidejas, tāpēc guļamistabā var turēt divus orhideju podiņus.

    Iekārtojot mājokli, izvietojot mēbeles un aksesuārus pēc senās Ķīnas fenšui mācības, atceries, ka laimīgas kopdzīves pamatā ir spēja piekāpties, meklēt kompromisu, prasme mīlēt, cienīt un saprast vienam otru.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē