• Melns interjers – kā panākt eleganci un novērst tumsu?

    Māja
    Santa.lv
    Santa.lv
    30. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Bieži vien šķiet – melnā krāsa interjerā pavisam noteikti radīs drūmu un tumšu noskaņu mājoklī. Un tas pavisam nav tas, ko saistām ar mājīgumu, kas tik ļoti mums ir nepieciešams mūsu miera ostā. Taču arī melnā krāsa, gaumīgi izmantota, var veidot patīkamu atmosfēru.

    Apģērbu izvēlē melnā krāsa ir klasiska vērtība, kas nemainās un nepamet modi, taču interjerā melnā klātbūtne tikai sāk savu slavas gājienu un rada revolūciju interjera dizainā, aizmirstot par stereotipiem. Cilvēki arvien vairāk atļaujas eksperimentēt un nebaidīties. Un, kādēļ baidīties, jo melno krāsu var lieliski kombinēt arī ar citām krāsām!

    Interjera dizainere Anna Ilmere nešauboties atzīst, ka melno krāsu var uzskatīt par visdziļāko un jutekliskāko krāsu, kura piesaista skatienu, pateicoties savai noslēpumainībai. 

    Viens no veidiem, kā pāriet uz melno interjeru, ir sākt ar nelieliem objektiem –  izvelēties pelēkās jeb antracīta krāsas vai melnu matēto sienas pārklājumu. Melnas krāsas izmantošana interjerā ir labs veids, kā paspilgtināt dizaina elementus – nav jānokrāso visas mājas vai dzīvokļa sienas piķa melnā krāsā, lai panāktu lielisku efektu.

    Istabas, kurās trīs sienas nokrāsotas baltas, bet viena  - melna, radīs sajūtu, ka istaba ir mazliet platāka, jo melnais vizuāli bīdīs sienu dziļumā.

    “Izvairīšanās no melnās krāsas interjerā visbiežāk saistās ar bailēm par to, ka telpa izskatīsies drūma un tumša, taču tā vis nav!" iedrošina dizainere.

    Pareizos krāsu salikumos, atdzīvinot fonu ar krāsainiem aksesuāriem, spīdīgām virsmām, zaļiem telpaugiem un apgaismojumu, interjers noteikti būs ļoti mājīgs.

    Populārais antracīta tonis

    Kad izdzirdam frāzi «melns un pelēks»,  mūs nereti pārņem garlaicība. Bet, kad dzirdam vārdu “antracīts” – jau sāk skanēt labāk. Kas tad ir antracīts? Antracīts ir krāsa, kas ir viena no bagātīgās pelēkās paletes nokrāsām.

    Antracīts rada mierīgu noskaņu, nav uzkrītošs, turklāt lieliski izceļ melnās krāsas akcentus. No praktiskā viedokļa, piemēram, interjers, kas dekorēts pelēkos toņos, palīdz labāk koncentrēties.

    Melni interjera objekti un matēts melnais

    Uz melnas krāsas sienas fona izcelsies jebkurš objekts. Vai tie būtu mākslas darbi, telpaugi, baltas durvju ailes, sienas dekori vai mēbeles – melnais fons noteikti atainos cerības par gaumīgu kopskatu.

    Izmantojot melnu krāsu kolonnu, krēslu kāju vai pat plauktu krāsošanā, melnais radīs savdabīgu ainavu.

    Nelielas melnas detaļas interjerā šķitīs kā uzzīmētas.

    Matētajai melnajai krāsai ir patīkama un samtaina tekstūra, kas lieliski spēs paslēpt pirkstu nospiedumus, tieši tāpēc matēti un melni ūdens krāni būs retāk jāmazgā, pareizāk sakot, jāspodrina. Turklāt matētas un melnas virsmas lieliski saderēs ar porcelāna balto, pelēko un citiem dabiskajiem toņiem.

    Melnās un zelta krāsas saspēle

    Melnā krāsa lieliski sader ar citām krāsām un virsmām, taču tā vislabāk izcels vara un zelta krāsas. Siltais zelta atspīdums kontrastēs uz melnās krāsas tekstūras, tādējādi radot atraktīvu dizainu. Lai iegūtu bagātīgu krāsu un tekstūru daudzveidību, jākombinē zelta un matēti melnie dekori vai mēbeles ar koku un akmens virsmām.

    Melnais tekstilā

    Dizainere arī piebilst, ka, izvēloties tekstila piederumus interjerā ar melnām mēbelēm, ir svarīgi ņemt vērā ne tikai to toni, bet arī tekstūru. Runājot par materiāliem, zīda audumi padarīs atmosfēru ērtāku un mīkstāku, velvets sniegs reprezentatīvu un aristokrātisku šiku, bet ādas izstrādājumi radīs interjerā raupju un pat brutālu pieskārienu.

    Industriālais stils

    Kad runa ir par apgaismojuma izvēli, interjera dizainere liek vērst uzmanību uz industriālo stilu: “Mūsdienās par industriāliem sauc interjerus, kas ir noformēti bez liekiem dekoratīvajiem elementiem, aukstā krāsu paletē. Industriālajā interjera tiek aktīvi izmantotas raupjas virsmas un tumšie toņi, tāpēc industriālā stila lampas vienmēr ir labi pamanāmas. No apgaismojuma izvēles ir atkarīgs gaismas virziens, tā intensitāte un telpas vispārējā tēla veidošanās. Piemēram, ja melnas mēbeles ir lakotas, labāk ir izmantot spilgtu virziena gaismu, kas dos dziļumu un dzirksti.”

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē