• Māksliniece un interjera arhitekte Evija Ķirsone-Slavinska: Siltuma un aukstuma radītā kontrasta sajūta mani noķēra

    Veselīgs dzīvesveids
    Lolita Lūse
    Lolita Lūse
    24. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Agneta Jonele
    «Ilgstošas enerģijas deva, adrenalīns un ļoti labs garastāvoklis – tie ir iemesli, kāpēc es peldos āliņģī,» saka Evija Ķirsone-Slavinska, māksliniece un interjera arhitekte.

    Visaukstākajos februāra brīvdienu rītos, kad gaisa temperatūra noslīd zem mīnus 20 grādiem, Evija tuvējā meža jaunaudzē kailām kājām un īsā sporta krekliņā skraida pa sniegu tik priecīgi kā pa pieneņpūkām. Daugavā pie Ķeguma, kur viņa pavada brīvdienas, ir arī āliņģis.

    «Kad atklāts ziemas peldēšanas foršums, to gribas atkārtot un turpināt. Pamēģināju, un siltuma un aukstuma radītā kontrasta sajūta mani noķēra, tāpēc es to meklēju atkal.»

    Pirmoreiz āliņģī viņa ielīda pirms diviem gadiem Bābelītes ezerā – aizbrauca līdzi draudzenei. «Tas bija daudz vienkāršāk, nekā varētu domāt! Noģērbies, ielien ūdenī, izlien ārā, un…  pārņem sirreāla sajūta: ziema, viss sniegā, bet it nemaz nesalst – drīzāk ir silti, nevis auksti. Un pats galvenais – ir tik pacilāts garastāvoklis!»

    Evija uzskata, ka viņai daudz vieglāk bija uzreiz ielīst āliņģī, nevis jau no rudens pamazām norūdīties.

    «Manuprāt, galvenais ir iesākt īstajā laikā – nevis ļoti spēcīgā salā, bet mierīgā dienā, kad nav vēja, ir foršs laiks, mirdz sniedziņš.

    Pamēģiniet! Noteikti iepatiksies!»

    Liela nozīme ir arī labam ekipējumam. Visvairāk salst kāju un roku pirksti: tikko tiem ir auksti, salst viss ķermenis. Tāpēc Evija velk hidrozābaciņus, lieliski, ja ir arī hidrocimdi. Var vilkt arī parastos cimdus, bet galvā noteikti jāliek cepure, tad ūdenī var izturēt ilgāk. Izlien no āliņģa – siltas zeķes kājās, un ir tik forši!

     «Vislabāk ziemas peldes man patīk brīvdienu rītos – mierīgi, bez stresa un steigas, pēc tam karstā pirtiņā. Man nav pašmērķis obligāti ielīst āliņģī tika tādēļ, lai pierādītu, ka es to varu,» saka Evija.

    Skrējiens rīta frešiņam

    «Man patīk līst āliņģī arī spēcīgā salā, tikai traucē tas, ka pēc tam ir grūti saģērbties – sāk salt roku pirksti. Bet gribas man to labo ziemas aukstuma garastāvokli, gribas! Lai iegūtu rīta frešiņu, daru tā: apvelku īso sporta tērpu, uzlieku austiņās ritmisku mūziku un divu foršu dziesmu garumā kārtīgi izskraidos mežiņā pa sniegu – tās ir gandrīz desmit minūtes. Pēc šāda rīta skrējiena iegūstams tikpat labs garastāvoklis kā pēc peldes āliņģī.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē