• Madara Kiviča: Esmu tā norūdījusies, ka āliņģī varu nosēdēt pat vairāk nekā 10 minūtes

    Veselīgs dzīvesveids
    Lolita Lūse
    Lolita Lūse
    2. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    «Āliņģī peldu regulāri – divas, pat trīs reizes nedēļā. Zinu, ka to varu izdarīt, tāpēc nav interesanti vienmēr doties uz vienu un to pašu vietu – man vajag piedzīvojumu un jautrību,» saka Madara Kiviča.

    «Esmu tā norūdījusies, ka āliņģī varu nosēdēt pat vairāk nekā 10 minūtes, Tas tāpēc, ka velku speciālos apavus un man nesalst pēdas. Ūdenī esmu pavadījusi pat 15 minūtes, bet pie ārsta noskaidroju, ka tā darīt nevajag, jo ķermenis pārāk atdziest,» saka Madara. Viņa stāsta, ka šoziem, kad ārā ir tik zema gaisa temperatūra, būt āliņģī ir daudz patīkamāk. Nulle grādos pēc peldes vēl var pastaigāties pa krastu, bet mīnus 20 grādos uzreiz jāsaģērbjas un jātiek siltumā.

    Madara sauc daudzas vietas, kur viņa šoziem peldējusi: Ogre, Alūksne, Cēsis, Valga, Gulbene, Madona, tālā Latgale un Kurzeme – Pāvilosta, Kolka. «Ja man kļūst garlaicīgi, vairs nav motivācijas kaut ko darīt,» saka Madara. Ekstrēmākā un foršākā pelde bijusi Kolkā: «Jūra no krasta bija aizsalusi, bet vaļējā jūrā peldēja ļoti daudz lielu ledus gabalu.» Tādu peldi Madara neiesaka iesācējiem, jo izkļūšanai no ūdens vajag daudz laika – ledus gabali ir smagi, turklāt tie peld ne tikai pa virsu ūdenim, bet arī zem tā, un skrāpē visu ķermeni. «Toties šo piedzīvojumu es nekad neaizmirsīšu,» saka Madara.  

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē