• LTV korespondente Ilze Nagla: Nekas nav noticis tā, kā esmu iztēlojusies!

    Dzīvesstāsti
    Ieva Jātniece
    Ieva Jātniece
    Santa
    Santa
    29. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Pagājušais gads mūs visus ir pamatīgi satricinājis, liekot uz sevi, pasauli un apkārtējiem paskatīties gluži jaunām acīm. Ilze Nagla dalās spilgtākajās aizvadītā gada pieredzēs un emocijās.

    Materiāls publicēts žurnāla Santa 2020. gada decembra numurā.

    Motivācijas zudums ir briesmīgākais, kas ar mums var notikt.
    Ja skatāmies uz lielo dzīves bildi, tad redzam: ja ir motivācija, mēs varam izdarīt visu. Atceros, kad nomira mans tētis, mamma zaudēja motivāciju dzīvot. Tā tas ilga sešus gadus, līdz aizgāja arī mammīte. Un nepalīdzēja tas, ka viņai ir bērni un mazbērni. Par to domājot, šo jautājumu uzdodu arī pati sev: kā noturēt sevī motivāciju? Agrāk mani ļoti motivēja ceļošana, kaut kā jauna redzēšana – tas radīja jaunu enerģiju un dzīvesprieku. Šis gads parādīja – motivāciju ir jāmācās meklēt sevī.

    Vecums automātiski nenāk ar visaptverošu gudrību.
    Kad man bija sešpadsmit, es domāju: kad pienāks 25, tad gan es zināšu, kā pieņemt pareizos lēmumus, kā veidot attiecības ar tuvākajiem, kas ir labi un kas – slikti. Atnāca 25, atkal domāju: vēl pēc desmit gadiem gan es zināšu visu. Godīgi sakot, arī pēc 40 nevaru teikt, ka zinu, kā būtu pareizi rīkoties visās situācijās, kāds ir labākais risinājums, kuri ir labākie vārdi, ko pateikt tuvam cilvēkam bēdu brīdī, kā atbalstīt. Ar pieredzi nāk zināms viedums, bet jaunības cerība, ka kādreiz zināšu visu, visticamāk, nepienāks.

    Diemžēl kļūdīties un sastrādāt muļķības gadās visos vecumos.

    Man palīdz, ja uz dzīvi raugos kā uz eksperimentu.
    Saplānot dzīvē nevar neko! Nekad nav bijis tā, ka es iedomājos, kā gribētu dzīvot pēc desmit gadiem, uz to mērķtiecīgi eju un tā arī notiek. Nekas nav noticis tā, kā esmu iztēlojusies! Tas nenozīmē, ka ir bijis slikti: daudzas lietas ir notikušas vēl labāk, taču nekad tā, kā esmu iedomājusies. Tas liek atzīt, ka nespēju kontrolēt dzīvi. Arī šis gads parādīja, ka mēs nezinām, kur dzīves plūsma mūs visus aiznesīs, kā tas būs. Bet paļauties ir vieglāk, ja uz dzīvi skatāmies kā uz eksperimentu: arī zinātnē nav labi vai slikti eksperimenta rezultāti – gan pozitīvie, gan negatīvie nes jaunu informāciju.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē