• Lotte Tisenkopfa-Iltnere: Tagad zinu, cik svarīgi ir sāpes nepaslaucīt zem tepiķa

    Intervijas
    Ineta Meimane
    Ineta Meimane
    31. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Lotte Tisenkopfa-Iltnere
    Foto: Liene Pētersone
    Lotte Tisenkopfa-Iltnere
    Lotte Tisenkopfa-Iltnere, Latvijas dabīgās kosmētikas impērijas radītāja, zīmola «MADARA Cosmetics» līdzīpašniece. Viss ir mirkļi, viņa saka. Nesen nosvinējusi savus četrdesmit. Tas kaut ko nozīmē – robežu, kas atver acis pašai uz sevi.

    – Ar acs kaktiņu esmu vērojusi tevi kopš Madaras ienākšanas tirgū pirms gadiem septiņpadsmit. Laika gaitā jūtu nopietnu tavas paradigmas maiņu. Sākumā tu šķiti izteikti ezoteriski domājoša. Tad tavā dzīvē notika nelaime – mājdzemdībās zaudēji vecāko meitiņu. Man šķita, ka, izsāpot šo pieredzi, sāki nopietnāk uzticēties zinātnei, arī kosmētikas biznesā. Tā ir?
    – Domāju, ka zinātnes aspekts, kaut humanitārs, bijis man līdzās vienmēr – no vecākiem: tētis ir socioloģijas profesors, mamma – vācu valodas pedagoģe ar pētniecisku domāšanu.

    Bet es, protams, mainījos. Bērniņa zaudējums iedeva ļoti konkrētu sajūtu par pasauli viņpus redzamā. Uz brīdi zaudēju šīssaules un viņsaules dalījumu, robeža izzuda.

    Laikam ejot, šis pārdzīvojums manī ir palicis kā liels, liels svētums.

    Esmu pateicīga, ka mani trīs jaunākie bērni to pilnībā integrē – mums līdzās ir māsa eņģelītis. Visur. Tagad zinu arī, cik svarīgi ir sāpes neaizrakt, nepaslaucīt zem tepiķa, atļaut sev izsērot. 

    – Tas ir arī pārbaudes mirklis attiecībām.
    – Sēras ļoti atvēra manu uztveri… Varbūt nesapratu visu, bet jutu un redzēju pasauli kristāldzidri kā skaidrā sniegotā dienā. Viss sabrucis, bet acis bija vaļā. Tajā brīdī kā svētais spēju lasīt visu, ļoti jutu, kurš ir patiess un kādi nolūki ir cilvēkiem, kuri ir manā dzīvē, – tik dziļi sirds ir vaļā. Jutu arī Uldi, mūsu attiecību īstumu, kopīgo spēku. Tik skaidra sajūta dzīvē pēc tam. 

    – Man patīk, ka triju jaunāko bērnu dzimšanu tu salīdzini ar stirnas cīņu pret lauvu.
    – Viņi dzima ar ķeizargriezienu, un par to ilgi sevī jutos vainīga, savā ziņā pat lūzere, ne pa īstam māte. Līdz izlasīju vārdus: stirnai nav dabiski mesties cīņā ar lauvu, izņemot vienu gadījumu – kad viņa aizsargā savus mazuļus. Tas mani atbrīvoja.

    Visu interviju lasi Santa+ vai žurnāla SANTA jaunākajā numurā!

    • Lotte Tisenkopfa-Iltnere ir Latvijas dabīgās kosmētikas impērijas radītāja, zīmola Madara Cosmetics līdzīpašniece. Intervijā viņa stāsta par jūtīgām tēmām, atklājot smalku dvēseles diedziņu.
    • Attiecību tēmā par pārprastām jūtām: ne vienmēr tas, ko saucam par mīlestību, ir mīlestība.
    • PR speciālista un rakstnieka Jurģa Liepnieka grāmata Mans nabaga pirāts ir visvairāk pirktā un apspriestā grāmata pērn. Tēma – mīlestība, draudzība, atriebība. Intervijā žurnālam SANTA Jurģis atklāj, kā viņam pašam ar to visu klājas.
    • Un viņi iemīlējās... Eksperiments ar 36 jautājumiem, pēc kuru izrunāšanas pāris viens otrā iemīloties.
    • Viņa pelna miljonus: intervija ar Latvijā veiksmīgāko spēļu straumētāju Danu Dimu.
    • Leģenda par prinčiem, kas atteikušies no troņa sievietes dēļ.
    • Padomi, kur un kā ieraudzīt romantisko ziemeļblāzmu.
    Santa nr02/2023

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē