• Līgatnes dabas takās var izstaigāt Latvijas kontūru

    Daba un dzīvnieki
    Santa.lv
    Santa.lv
    2. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Līgatnes dabas takās no 1. maija ikviens apmeklētājs aicināts izstaigāt Latvijas kontūru meža ainavā un uzzināt vairāk par Latvijas pilsētu, pagastu un novadu ģerboņiem, kuros ir attēloti Latvijas dabā mītošie dzīvnieki.

    Neatkarības deklarācijas pieņemšanas gadadienā Dabas aizsardzības pārvaldes Līgatnes dabas takas un  Līgatnes novada Kultūras un tūrisma centrs aicina svētku noskaņās pavadīt visu mēnesi.

    No 1. līdz 31. maijam Līgatnes dabas taku teritorijā, papildus ierastajam pastaigu maršrutam apmeklētāji, varēs izstaigāt apmēram 2 km garu, marķētu Latvijas kontūru cauri mežam. Patriotisko pastaigas maršrutu papildinās burtu spēle. Tā ļaus iepazīties ar dažādu pilsētu, pagastu un novadu ģerboņiem, kuros ir attēloti Latvijas dabā mītošie dzīvnieki. Tiem, kuri būs veiksmīgi nogājuši Latvijas kontūru un atminējuši nezināmo vārdu, atklāsies svētku video sveiciens. Lai video sveicienu noskatītos, nepieciešama viedierīce ar QR koda skenēšanas funkciju.

    Latvijas kontūras izstaigāšanai nepieciešama aptuveni stunda, tāpēc tam jāieplāno papildus laiku, lai varētu apciemot arī Līgatnes dabas taku iemītniekus pamata ekspozīcijā. Pateicoties izstrādātajam Latvijas kontūras maršrutam, apmeklētājiem atklāsies mazāk zināmi un neskartāki Līgatnes dabas taku meži.

    Vairāk nekā 35 Latvijas pilsētu, pagastu un novadu ģērboņos ir atrodami Latvijas savvaļas dzīvnieki, piemēram, mednis, čemurziežu dižtauriņš, krauklis un lapsa. Latvijas kontūras maršrutā apmeklētāji sastapsies ar daļu no šiem ģērboņiem. Pastaigas laikā apmeklētāji ir aicināti aizdomāties kāpēc tieši šis dzīvnieks varētu būt izvēlēts konkrētās pilsētas, pagasta vai novada ģerbonim; kas dzīvniekam ir raksturīgs un zīmīgs konkrētā pilsētā vai novadā un kāds ir dzīvnieka simboliskais vēstījums ģerbonī.

    Latvijas kontūras pastaigu maršruts ir marķēts dabā. Tā sākums ir norādīts kartē pie Līgatnes dabas taku Informācijas centra. Tas nav piemērots cilvēkiem riteņkrēslos vai ar bērnu ratiņiem. Pastaigu maršruts izstrādāts, ņemot vērā valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības ierobežojumus. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē