• Lietuvā pieaug Covid-19 inficēto skaits — iebraucošajiem lidmašīnu un prāmju pasažieriem būs obligāti jāreģistrējas

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    7. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Lietuvā no pirmdienas visiem pasažieriem, kas ieradīsies valstī pa gaisa vai jūras ceļu, jau lidmašīnā vai prāmī būs obligāti jāreģistrējas, elektroniski vai papīra formātā aizpildot Nacionālā sabiedrības veselības centra (NVSC) anketu.

    Šādu rīkojumu piektdien parakstījis veselības ministrs Aurēlijs Verīga, reaģējot uz pēdējā laika situāciju, kad inficēšanās ar jauno koronavīrusu valstī pieaug, tostarp palielinās tā dēvēto importēto gadījumu skaits.

    Par anketu izdalīšanu lidmašīnās un prāmjos būs jāparūpējas pārvadātājiem. Viņu pienākums būs arī informēt pasažierus par iespējām reģistrēties elektroniski.

    Savukārt NVSC speciālistiem uzdots savākt anketas vai pārliecināties, ka cilvēki tās aizpildījuši internetā, un saņemtos datus ievadīt infekcijas slimību kontroles reģistrā, papīra anketas glabājot ne ilgāk kā 30 kalendāra dienas.

    Kā trešdien brīdināja NVSC Viļņas departamenta direktore Rolanda Liņģiene, ja situācija Lietuvā vēl vairāk pasliktinātos, obligāta reģistrācija tiktu noteikta arī dažādu pasākumu dalībniekiem.

    Kā ziņots, aizvadītajā diennaktī Lietuvā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta vēl 23 cilvēkiem, līdz ar to kopumā valstī inficēšanās konstatēta kopumā 2194 cilvēkiem.

    Vīrusa izraisītā slimība Covid-19 Lietuvā prasījusi 81 cilvēka dzīvību, bet vēl 13 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits.

    Kopš 1.jūnija Lietuvā reģistrēti 118 «importēti» inficēšanās gadījumi, kad inficēšanās notikusi ārzemēs.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē