• Lietotnes, kas atvieglo ikdienu. Izvēlas Latvijas biznesa sievietes

    Noderīgi
    Elva Karičkina
    27. februāris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Viedtālrunis var būt ne vien laika zaglis, bet arī lielisks darbarīks, ar kura palīdzību uzlabot dzīves kvalitāti. Šoreiz noskaidrojam, kādas viedtālruņa lietotnes izvēlas jaudīgas biznesa sievietes.

    Egle Klekere, aģentūras Deep White dibinātāja un vadītāja

    – Esmu ļoti atvērta jaunu lietu – to skaitā lietotņu –izmēģināšanai, taču tikai ar mērķi atvieglot savu ikdienu, ietaupīt laiku, būt produktīvākai. Ja kādas lietotnes izmantošana ir apgrūtinoša vai reģistrēšanās laikā rodas kāda aizķeršanās, atsakos un to neizmantoju.

    Daudzas nav izturējušas laika pārbaudi. Taču tās, kuras izmantoju, ir pilnībā iekļāvušās ikdienā, un bez tām būtu grūti iztēloties savu dzīvi. Piemēram, banku lietotne un Smart ID, kas dod iespēju pilnībā kontrolēt finanses, kalendārs telefonā, kas ļauj sekot ne vien saviem darbiem, bet arī visa uzņēmuma dzīvei. 

    Notes pilnībā aizstāj pierakstu kladi, tur piefiksēju tikšanās pierakstus, pēkšņi prātā iešāvušos ideju, iepirkšanās sarakstus. Daudz izmantoju dažādus servisus, tādā veidā ietaupot laiku, – Wolt ēdiena pasūtīšanai, Bolt. Vēl man ir dažādas mediju lietotnes, piemēram, New Yorker, HBR, Vice News u. c. – neskatos regulāri, bet, ja gribas paskrollēt telefonu, tā ir vērtīgāka alternatīva sociālajiem tīkliem.

    • Ulmon
      Ir lietotnes, ko novērtēju ceļojot. Ulmon ir digitāla karte, kurā ļoti ērti atzīmēt vietas, kuras konkrētajā pilsētā vēlies apmeklēt. Turklāt karte izmantojama arī tad, ja nav pieejams internets, – Eiropā tas vairs nav tik svarīgi, bet citos kontinentos tam ir nozīme.

      Rekomendācijas restorānam vai kafejnīcai klasiski skatos Trip Advisor, tāpat ceļojot bieži sanāk izmantot Uber – ērta taksometra izsaukšanai, darbojas teju visā pasaulē.
    • RunKeeper
      Lietotne skriešanai, slēpošanai, riteņbraukšanai. Izmantoju, lai sekotu savam progresam un sevi motivētu. No fitnesa lietotnēm esmu lejuplādējusi arī Seven – pievilcīgs formāts vingrinājumiem, kas piedāvā 7 minūšu ikdienas treniņus sevis uzturēšanai formā. Nevarētu teikt, ka ļoti apzinīgi pret to attiecos, bet šad tad uznāk periodi, kad ar bērniem kopā izmantojam.
    • Coursera
      Tiešsaistes lekciju kursi. Līdz nopietnām mācībām un sertifikātiem neesmu tikusi, bet šad tad skatos lekcijas par tēmām, kas šķiet interesantas. Iepazinu laikā, kad naktīs baroju meitiņu, pie viena iemācoties kaut ko jaunu.

      Arī lietotne Khan Academy ir pieminēšanas vērta – kompaktas videolekcijas par visdažādākajām tēmām, lai atsauktu atmiņā skolas laikā mācīto un, piemēram, varētu palīdzēt bērniem pildīt mājasdarbus matemātikā.
    • Toca Boca
      Vienas no jēdzīgākajām spēlītēm bērniem, piemēram, Toca Kitchen – par ēst gatavošanu –, vai Toca Lab – pirmie soļi ķīmijas elementu pasaulē.
    • Vivino
      Lietotne vīna kvalitātes un cenas novērtēšanai.
    • Sonarworks True-Fi
      Latviešu izstrādāta lietotne, kas iemantojusi plašu atzinību mūzikas profesionāļu pasaulē, jo spēj būtiski uzlabot skaņas kvalitāti.

    Lotte Tisenkopfa-Iltnere, kosmētikas zīmola Mádara Cosmetics līdzīpašniece un vadītāja:

     – No viedtālruņa lietotnēm izmantoju vien dažas, protams, visvairāk patērējot populārākās – WhatsApp un Instagram. Neesmu īpaši aizrāvusies ar dažādu digitālo lietotņu iepazīšanu. Manuprāt, tās spēj sniegt zināmas ērtības un ir efektīvas, bet, izmantotas neproporcionāli bieži, novērš uzmanību un patērē laiku. Lai arī savā būtībā esmu par jaunu lietu izmēģināšanu, kaut kādā ziņā tomēr esmu 20. gadsimta cilvēks un respektēju klasiskās vērības – tiešo runu dzīvē, skatoties sarunu biedram acīs, nevis sarunājoties caur 50 digitālajām ziņām.

    Endomondo
    Braucot ar riteni vai pastaigājoties, man dažkārt patīk uzņemt distanci un fiksēt laiku, lai nākamajās reizēs salīdzinātu ar iepriekšējiem rezultātiem. Tāds neliels azarts, maza sacensība pašai ar sevi.

    Goodreads
    Lietotne, kas dod iespēju izvēlēties interesējošās vai populārākās grāmatas, kuras vērts izlasīt. Norādot, kādiem literatūras žanriem dodu priekšroku, lietotne iesaka nākamo tieši man piemēroto lasāmvielu.

    E-paraksts
    Ļoti atvieglo dzīvi, jo nav jādodas pie notāra, lai parakstītu dažādus dokumentus, uzņēmuma protokolus un tamlīdzīgus juridiskus papīrus. Šī lietotne mums, vadības komandai, administratīvo darbu padara daudz vieglāku.

    • WSCO
      Manuprāt, ērta lietotne fotoapstrādei. Pieejami dažādi filtri, un noderēs tiem, kas lieto Instagram – lai veiksmīgi uzfrišinātu bildēs iemūžināto.
    • Spotify
      Mana šāgada apņemšanās bija – beidzot lejupielādēt Spotify savā viedtālrunī. Šajā lietotnē esmu sākusi likt pleijlistes, lai ērti varētu klausīties savas vismīļākās dziesmas.

    Dagnija Lejiņa, reputācijas vadības aģentūras Lejiņa & Šleiers vecākā partnere, Digital Freedom Festival vadītāja:

     

    – Telefons man ir kļuvis par biznesa, efektivitātes un komunikācijas rīku. Izmantoju Apple viedtālruni, ko var ērti sinhronizēt mākoņos ar citām iOS operētājsistēmas digitālajām ierīcēm. Viedtālrunī mūsdienās ir teju viss izdzīvošanas komplekts, tomēr ne velti arvien aktuālāka kļūst arī digitālā detoksikācija. Rodas jautājums: kā ikdienā viedtālruni izmantot mazāk, bet efektīvāk?

    Arī es Jaungadā apņēmos pēc iespējas mazāk sēdēt telefonā un vairāk laika veltīt ģimenei, kolēģiem un saviem hobijiem.

    Slack
    Komunikācijas un ziņu apmaiņas vietne, kas ir pieejama gan telefonā, gan datorā. Ar kolēģiem kopīgajos projektos failu pārsūtīšanai un komunikācijai vairs neizmantojam atsevišķus e-pastus, bet šo lietotni. Daudzi projekti caur Slack kļuvuši daudz efektīvāki.

    Financial Times
    Izmantoju šo lietotni, lai katru rītu izlasītu jaunākās ziņas vai vismaz to virsrakstus. Esmu sapratusi, ka ikdienā nav jāpaspēj izlasīt pilnīgi visus informācijas avotus, pietiek ar vienu, bet uzticamu mediju.

    • Kindle
      Man ir arī atsevišķa Kindle elektroniskā grāmata, bet ne vienmēr atceros to paķert līdzi ikdienas gaitās. Kad ir brīvāks laiks starp, ilgstoši jābrauc transportā vai esmu ceļojumā, grāmatu varu turpināt lasīt arī telefonā.
    • Tildes Balss Beta
      Latvijā radīta Tildes uzņēmuma lietotne. Latviešu valodā varu ierunāt balss ziņu, un tā automātiski pārvēršas uzrakstītā tekstā. Ļoti ērti, lai nosūtītu WhatsApp ziņas vai Waze ievadītu galamērķa nosaukumu.
    • Maps.me
      Līdzīgi kā Google Maps, šī lietotne darbojas kā karte. Ērti, ja dodamies uz ārzemēm. Varu tajā lejupielādēt konkrēto pilsētu un pēc tam karti izmantot arī bez interneta pieslēguma. Tajā atzīmētas pat taciņas mežā. Tikko biju Nepālā, un pat pārgājienā augstu kalnos lietotne labi paveica savu funkciju.
    • Health Data
      Šī lietotne ir iebūvēta manā telefonā. Izmantoju kā soļu skaitīšanas lietotni, un tā ir labs atskaites punkts – katru dienu cenšos nostaigāt ap 10 tūkstošiem soļu.
    • Timehop
      Ja gribas sevi uzmundrināt ar ko nenopietnu, šī lietotne ļauj apskatīt, kas šajā dienā ar mani ir noticis pirms vairākiem gadiem. Piemēram, fotogrāfija, kuru esmu publicējusi, Instagram, teksts, ko esmu ierakstījusi Twitter, vai interesants fails, ko kāds šajā datumā man ir sūtījis. Noder kā arhīvs un reizē labs atgādinājums, cik ātri paskrien laiks.

     

    Linda Ķuze, dizaina papīrlietu Cloudberry radītāja:

     

    – Esmu viedierīču atbalstītāja, jo tās atvieglo manu ikdienas dzīvi. Mēģinu atrast veselīgu līdzsvaru starp papīra lietu izmantošanu (man ir plānotājs, kurā rakstu ar roku) un digitālās pasaules palīgiem. Visbiežāk darbojos Instagram, kas ir palīdzējis manam uzņēmumam gūt plašāku atpazīstamību un ir patiesi noderīgs biznesa instruments.

    • Asana
      Lietotne paredzēta darbu plānošanai komandā pa projektiem – gan telefonā, gan datorā. Ērti, ja norit darbs pie vairākiem projektiem vienlaikus. Lietotnei iespējams piesēgt komandas biedrus, ļaujot gūt pieeju darba uzdevumiem, izpildes termiņiem, tuvākajiem plāniem un citām būtiskām lietām.
    • Podcasts un Audible
      Podcasts lietotne Apple telefonos ir pēc noklusējuma. Tajā, braucot mašīnā, klausos vērtīgus dzīvesstila, mārketinga, laika plānošanas vai mērķu noteikšanas podkāstus.

      Audible savukārt iespējams noklausīties audiogrāmatas. Šobrīd klausos Building a story brand, ko iesaku noklausīties ikvienam mazāka vai lielāka zīmola vadītājam.
    • Headspace
      Meditācijas un apzinātības lietotne, piemērota iesācējiem. Tā mani piesaista vizuāli, jo caur viegli uztveramām īsfilmiņām parāda dažādas tehnikas un palīdz vadīt meditācijas procesu.
    • Planoly
      Instagram publikāciju vizuālais plānošanas rīks. Tajā var gaumīgi uz priekšdienām salikt Instagram saturu – fotogrāfiju ierakstus kopā ar tekstiem, kā arī ieplānot, lai publikācija automātiski kļūtu publiska konkrētā dienā un laikā.
    • Couple
      Jauka lietotne pāriem. Ar vīru to izmantojam iepirkumu sarakstu veidošanai. Ja otrā pusīte dodas uz veikalu, lietotnē ierauga, kādi produkti nepieciešami. Tāpat var atzīmēt, ja konkrētais produkts ir ielikts iepirkumu ratiņos, bet es jebkurā brīdī varu pieslēgties un paspēt šo un to pierakstīt klāt.
    • Aaptiv
      Kad dzīvoju Kalifornijā, šo lietotni izmantoju regulāri. Patika, ka, dodoties skriet, tā nodrošina privātā trenera klātesamības ilūziju – caur austiņām motivē grūtākos brīžos un profesionāli uzlabo skriešanas tehniku, katru dienu iespējams izvēlēties cita veida treniņu, padarot fiziskās aktivitātes interesantākas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē