• Liela daļa medicīnas iekārtu Stradiņa slimnīcā novecojušas, bet naudas visu atjaunošanai nav

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    25. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā (PSKUS) 44% medicīnas iekārtu ir vecākas par desmit gadiem, bet 11% – vecākas par 16 gadiem, trešdien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē sacīja slimnīcas valdes priekšsēdētāja Ilze Kreicberga.

    Pēc viņas teiktā, aprīkojuma atjaunošanai un nomaiņai turpmākajos trīs gados nepieciešami 6,7 miljoni eiro, kaut pati slimnīca šim nolūkam var atvēlēt apmēram divus miljonus eiro.

    Kreicberga piebilda, ka medicīnas iekārtu uzturēšanas izmaksas gadā ir apmēram 1,5 miljoni eiro.

    Kreicberga informēja, ka slimnīcas finanšu situācijas uzlabošanai veikta virkne dažādu pasākumu, piemēram, ieviesti pasākumi pacientu parādu samazināšanai un vienoti principi medicīnas preču iegādē.

    Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāre Daina Mūrmane-Umbraško norādīja, ka abas Latvijas lielākās slimnīcas – Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca un PSKUS – uzlabojušas savus darba rādītājus, kā rezultātā ievērojami samazinājušies slimnīcu zaudējumu.

    Mūrmane-Umbraško atzina, ka abām slimnīcām ir struktūrvienības, kas rada zaudējumus, tāpēc VM meklē iespējas, kā uzlabot šo segmentu finanšu perspektīvas.

    Arī bijusī veselības ministre, tagad Saeimas deputāte Anda Čakša sēdē norādīja, ka Stradiņa slimnīcas izaugsme divu gadu laikā ir acīmredzama un daudzas problēmas tagad slimnīcā ir sakārtotas.

    Vienlaikus komisijas sēdē iezīmējās virkne problēmu, tostarp patalogu trūkums, ķīmijterapijas plāna nepieciešamība un starp slimnīcu konsīlija izveide, lielas rindas uz atsevišķiem pakalpojumiem, nepieciešamība veicināt slimnīcu savstarpējo sadarbību, kurā deputāti aicināja iesaistīties VM, kā arī citi jautājumi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē