• Lehigas Universitāte anulējusi Trampam priešķirto goda grādu

    Slavenības
    Margarita Sēkliņa
    17. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    ASV prezidents Donalds Tramps
    Foto: Flickr
    ASV prezidents Donalds Tramps
    Lehigas Universitāte, kas atrodas Pensilvānijā, atsaukusi goda grādu, kuru pirms vairāk nekā 30 gadiem piešķīrusi Amerikas Savienoto Valstu prezidentam Donaldam Trampam, ziņo CNN.

    Donalds Tramps goda grādu saņēma 1988. gadā, universitātes dibināšanas ceremonijā.

    Lēmums to atcelt tika pieņemts janvāra sākumā, pēc tam, kad simtiem kareivīgi noskaņotu Trampa atbalstītāju ielauzās ASV Kapitolijā, kad tur oficiāli tika apstiprināta Džo Baidena uzvara 2020. gada prezidenta vēlēšanās. Nemieru laikā bojā gājuši pieci cilvēki, bet vairāki tikuši ievainoti.

    Tieši šo protestu dēļ universitātes prezidents Džons D. Saimons pieņēma lēmumu goda titulu Trampam atņemt, nesenos notikumus nosaucot par aukstasinīgu cīņu pret demokrātiju.

    Lehigas žurnālistikas profesors Džerimijs Litto savā Twitter kontā paziņoja, ka tas ir ļoti nozīmīgs un ilgi gaidīts lēmums:

    “Pēc 5 gadiem un spiediena no fakultātes, universitātes darbiniekiem, studentiem, absolventiem, Lehigas Padome beidzot izdarīja pareizo lēmumu un atcēla Donalda Trampa goda grādu!”

    Un patiešām, kopš Donalds Tramps kļuva par Amerikas Savienoto Valstu prezidentu, universitātes mācībspēki aktīvi lūguši šo goda titulu viņam atņemt, bet tas ik reizi piedzīvoja neveiksmi. Studentu radītajā laikrakstā skolas Padomes nevēlēšanās izskatīt šo lūgumu tika saukta par atbalstu ksenofobijai un rasismam, ko izplata Tramps”.

    “Visu tas nelabo. Par spīti garajam sarakstam ar iemesliem, kādēļ to vajadzēja izdarīt jau pirms vairākiem gadiem, universitāte ilgstoši nelikās ne zinis. Šī ir viela pārdomām par to, kādas intereses un vērtības ir šeit mītošajiem spēkiem. Šodien tā ir uzvara. Bet tas ir tikai sākums," min profesors.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē