• KUR IESIM? Pasākumu un notikumu afiša no 5. līdz 11. oktobrim

    Sabiedrība
    Kristiāna Žīle
    4. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Nedēļas aktivitātes paredzētas aktīvajiem, mūzikas baudītājiem un zinātkārajiem. Būs iespējams izzināt mūsu pašu Centrāltirgu, noskatīties labu izrādi, noklausīties lekciju, kas pavērs plašāku redzesloku un piedalīties maratonā.

    Skaņu Mežs 2020

    Kur? Hanzas Peronā

    Mūzikas festivāla «Skaņu mežs’2020» lielākie koncertvakari šogad notiks 9. un 10. oktobrī kultūras ēkā Hanzas Perons. 9. oktobra koncertvakara centrā būs divu īpaši „Skaņu mežam” radītu darbu pasaules pirmatskaņojumi. Taču 10.oktobrī uzstāsies tādi mūziķi kā Stīvens O’Mellijs, Džeisons Kāns, Ešlija Pola un Radu Malfati.

    Biļetes: www.bilesuserviss.lv/lat/biletes/muzika/skanu-mezs2020-festival-for-adventurous-music-and-related-arts-72333

    Centrāltirgus noslēpumi ar Mārtiņu Sirmo

    Kur? 3 pavāru restorānā

    10. oktobrī plkst. 12:00 notiks ekskursija pa Rīgas Centrāltirgu ar Mārtiņu Sirmo. Ekskursijas dalībnieki tiks iepazīstināti ar labākajām produktu pārdošanas vietām. Mārtiņš Sirmais dalīsies pieredzes stāstos un izrādīs Rīgas Centrāltirgus paviljonu aizkulises. Vēlāk būs degustācijas un četru kārtu pusdienas 3 pavāru restorānā. Biļetes: 49 eiro pieaugušajiem, 25 eiro bērniem.

    Info: dinnerbooking.com/lv/en-US/eventbooking/event/5774/publiska-ekskursija-ar-martinu-sirmo-rigas-centraltirgu-un-pusdienas-3-pavaru-restorana

    Dailes teātra izrāde Monstrs

    Kur? Dailes Teātrī, Rīgā

    Dailes teātra Mazajā zālē 9. oktobrī plkst. 19:00 notiks izrāde “Monstrs”. Lomās tādi aktieri kā Gints Andžāns, Kārlis Arnolds Avots, Anete Krasovska, Indra Briķe. Galvenais tēls ir Derils, kas neapmeklē stundas, izceļas ar sliktu uzvedību. Viņu fascinē vardarbība un spīdzināšana. Viņš negrib pakļauties tiem noteikumiem, ko viņam liek ievērot jaunais skolotājs Toms. Konflikts starp viņiem abiem ir neizbēgams.

    Biļeteshttps://www.bilesuparadize.lv/lv/performance/9987

    Par izrādi: https://bit.ly/3hQECt4

    Akustiskie The Sound Poets koncerti

    Kur? Jelgavas Kultūras namā

    11. oktobrī plkst. 16:30 notiks grupas The Sound Poets akustiskais koncerts “Klusāk”. Atskaņojot dziesmas akustiski ir iespējams vairāk izprast dziesmas jēgu un vēstījumu, ieklausīties vārdos. Koncerta laikā tiks izmēģinati jauni instrumentāli salikumi. Akustiskie koncerti ir īpaši ar to, ka klausītājiem liekas, ka mūziķi ir daudz tuvāk, tādejādi rodoties īpašai gaisotnei.

    Biļetes: www.bilesuparadize.lv/lv/event/84331

    Ezeru izaicinājums 2020

    Kur? Kazdangas ezerā

    10. oktobrī sāksies pārgājiens apkārt Kazdangas ezeram. Tas notiks Ezeru izaicinājuma 2020 ietvaros. Aktīva pastaiga, meditācija pie dabas, kā arī dažādas grūtības pakāpes ejot pāri gan purviem, gan mežiem. Katra ezera iekarotājs saņems īpašu dāvanu, kas simbolizēs paveikto.
    Pieteikšanās:  https://forms.gle/LvXV49QUzW4BwnT8A

    Biļetes: forms.gle/iH9u99Hm2dUmAzgA7

    Pētera Kļavas lekcija

    Kur? Tiešsaistē

    Otrdien, 6. oktobrī plkst. 18:30 notiks 2. lekcija par nāvi un apziņu mūsdienas zinātnes skatījumā. To vadīs reanimatologs Pēteris Kļava, kurš jau kopš 1989.gada, strādājot BKUS Reanimācijas nodaļā ir saskāries ar cilvēku sāpēm, nesamierināšanos un domām par dzīvības vērtību. Lekcijas gaitā tiks apskatīti pētījumi par nāves brīžiem, zinātnieku atziņas, secinājumi, kā arī intervijas ar Latvijas cilvēkiem, kas piedzīvojuši nāvei tuvu pieredzi.

    Biļešu iegāde: www.bilesuparadize.lv

    Agnese Jēkabsones solokoncerts “Edītes Piafas motīvs”

    Kur? Kultūras centrā “Siguldas devons”

    Agnese Jēkabsones, Liepājas teātra aktrises, solokoncerts «Edītes Piafas motīvs» notiks 6. oktobrī plkst. 19:00. Pirmajā daļā skanēs franču dziedātājas Edītes Piafas dziesmas, taču otrajā daļā tiks atskaņotas dziesmas no Agneses bērnības un pusaudžu laikiem, piemēram Bītli, Abba un Dženisa Džoplina.

    Biļešu iegāde: www.bilesuparadize.lv

    Ekskursija Koncertzālē Lielais Dzintars

    Kur? Koncertzālē “Lielais dzintars”, Liepājā

    Iepazīsti koncertzāles «Lielais dzintars» aizkulises, dodoties ekskursijā. Liepājas koncertzāle ir starptautiski atzīta arhitektūras pērle. Gida pavadībā būs iespēja ielūkoties Lielajā zālē, Kamerzālē un citās koncertu un mākslas telpās. No tām paveras brīnišķīgs panorāmas skats uz pilsētu. Stundu garajā ekskursijā būs iespēja uzzināt faktus par koncertzāles tapšanu. Ekskursija notiek latviešu valodā, bet gids var pielāgot saziņas valodu apmeklētāju ērtībām.

    Biļešu iegāde: www.bilesuparadize.lv

    Carnival Youth koncerts Naivais ku-kū

    Kur? Latgales vēstniecībā “Gors”, Rēzeknē

    10. oktobrī plkst. 18:00 notiks grupas “Carnival Youth” koncerts “Naivais ku-kū”. Koncertprogrammā tiks atskaņotas dziesmas no latviešu kino filmām. Sākot ar Imanta Kalniņa šedevriem un Raimonda Paula nemirstīgajiem hitiem līdz “Čipsim un Dullajam”. 

    Biļešu iegāde: latgalesgors.lv

    Rimi Rīgas maratons 2020

    Kur? Rīga

    10. oktobrī plkst. 10:00 notiks Rimi Rīgas maratons 2020. Dažādu distanču trasēs izkliedēti startēs vismaz 15 tūkstoši Latvijas dalībnieku. Visi dalībnieki tiks pie Tokijas olimpisko medaļu dizainera Džuņiči Kavaņiši radītajām medaļām. Jaunās trases paredz nodalīt startu no finiša. Starts šogad tiks izkliedēts, dalībniekus “viļņos” un koridoros pie Brīvības pieminekļa sadalot tā, lai minimizētu kopā esošo cilvēku skaitu, kopā būšanas laiku un vienā laikā startējošo skaitu.

    Biļešu iegāde: www.rimirigamarathon.com

    Koncerts Baltijas jaunie komponisti – bigbendam!

    Kur? JVLMA Lielajā zālē, Rīgā

    8. oktobrī plkst. 18.00 notiks Baltijas jauno komponistu Bigbenda kompozīciju konkursa pusfināla koncerts «Baltijas jaunie komponisti – bigbendam!» Piedalīsies JVLMA un RDKS Bigbends, Beāte Zviedre /vokāls/ un diriģents Dāvis Jurka. Koncertā izskanēs desmit jauno komponistu darbi, kas aprīļa mēnesī tika izvirzīti konkursa pusfinālam. Koncertā tiks noskaidroti trīs finālisti, kuru darbus 4. decembrī Spīķeru koncertzālē atskaņos Latvian Radio Big Band un Beāte Zviedre.

    Biļešu iegāde: www.bilesuparadize.lv

    Uzzināt vairāk: www.jvlma.lv

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē