• Kultūras dzīve apstājas: slēdz muzejus, bibliotēkas un kultūrvietas

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Shutterstock
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Lai mērķtiecīgi cīnītos ar Covid-19 pandēmijas izplatību Latvijā un kopīgiem spēkiem radītu apstākļus, kuros vīrusa izplatība sabiedrībā tiek apturēta, valdība lēmusi no 21. decembra visas kultūrvietas klātienes apmeklējumam slēgt un kultūras pakalpojumus iedzīvotājiem nodrošināt tikai attālināti.

    Apmeklētājiem būs slēgtas arī muzeju telpas, bibliotēkas pārtrauks grāmatu izsniegšanu. Tomēr tāpat kā brīvdabas takas apmeklējumiem aizvien būs atvērtas muzeju ārtelpu ekspozīcijas.

    Amatiermākslas kolektīvi darbību varēs turpināt tikai attālināti – kultūras centros u.c. kultūrvietās individuālo klātienes mēģinājumu norise ir pārtraucama. Arī kultūrizglītības process būs pilnībā organizējams attālināti – klātienē pārtraucama arī individuālo stundu noturēšana.

    Profesionālajos darba kolektīvos kultūras jomā – teātros, koncertorganizācijās, muzejos, bibliotēkās, arhīvos, kultūras centros u.c. – darbu klātienē varēs turpināt vienīgi tie darbinieki, kas iesaistīti tiešraižu translāciju vai ierakstu sagatavošanas nodrošināšanā; pārējie darbinieki darbu veiks attālināti.

    “Paldies ikvienam, kas šajā laikā ir rūpīgi ievērojis ierobežojumus, rūpējoties par mūsu sabiedrības drošību.

    Tomēr, ņemot vērā epidemioloģiskās situācijas attīstību, šobrīd izšķiroši ir nepulcēties un distancēties, sargāt sevi un līdzcilvēkus, kā arī izvērtēt visus riskus.

    Mums visiem kopā ar atbildīgu, sevi un savus tuvākos pasargājošu rīcību jāspēj apturēt Covid-19 izplatība Latvijā, lai pārskatāmā nākotnē varētu atkal atvieglot drošības pasākumus, tostarp kultūras nozarē,” uzsver kultūras ministrs Nauris Puntulis.

    Vienlaikus Kultūras ministrija (KM) un tās iestādes atgādina par vienuviet apkopota un atjaunota #Ēkultūra resursa pieejamību, aicinot iedzīvotājus ārkārtējās situācijas laikā visdažādākās kultūras norises izbaudīt virtuāli, savukārt kultūras jomā pieejamos e-pakalpojumus saņemt attālināti, iestādes klātienē neapmeklējot.

    #Ēkultūra resurss vienuviet pieejams KM tīmekļvietnē.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē