• Slavenais kanādiešu Saules cirks piesaka bankrotu

    Nauda
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    30. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pasaulslavenais Cirque du Soleil koronavīrusa radītās krīzes iespaidā pieteikuši bankrotu un atbrīvojuši apmēram 3500 darbinieku, paziņojis uzņēmums.

    Paziņojumā teikts, ka bankrotu izraisīja “Covid-19 pandēmijas radīti ievērojami darbības traucējumi un šovu piespiedu atcelšana”. Savus parādus Monreālā bāzētā kompānija cer atrisināt ar restrukturizācijas palīdzību, piesaistot Kanādas valdības atbalstu un privāto kapitālu.

    “36 gadus Saules cirks bijusi ļoti veiksmīga un pelnoša kompānija,” uzsver Cirque du Soleil Entertainment Group izpilddirektors Daniels Lamārs. “Taču pēc tam, kad Covid-19 dēļ mēs piespiedu kārtā atcēlām visas izrādes, mūsu ienākumi ir bijuši nulle, tāpēc nolēmām reaģēt, lai nosargātu mūsu uzņēmuma nākotni.”

    Lēmums par bankrota procedūras uzsākšanu pieņemts trīs mēnešus pēc tam, kad uz laiku tika pārtraukta Saules cirka šovu izrādīšana, ieskaitot sešus rezidējošos šovus Lasvegasā. Tas iespaidoja arī 10 ceļojošos šovus kā O, Michael Jackson One un The Beatles LOVE.

    CNN ziņo, ka cirka kopējie parādi ir apmēram viens miljards dolāru. Nupat kompānija ir saņēmusi 300 miljonus eiro lielu finansējumu, lai “varētu atsākt darbību, sniegt atbalstu Cirque du Soleil darbiniekiem un partneriem, kurus ietekmējusi esošā situācija, un segt nenomaksātās saistības”, teikts paziņojumā.

    Saules cirks viesojies arī Rīgā, atvedot uz Latviju vairākus tūres šovus – Saltimbanco, Varekai, skatītāju īpaši iemīļoto Alegria un vienu no jaunākajiem saviem šoviem, pirmo cirku uz ledus – Crystal, ko paguva izrādīt Arēnā Rīga 2020. gada sākumā, īsi pirms pandēmijas.

    Cirque du Soleil dibināts 1984. gadā Monreālā. Pēc oficiālajiem datiem, kompānijā strādā 4900 darbinieku, no kuriem lielākā daļa ir cirka mākslinieki. 2018. gadā kompānijas peļņa bija 850 miljoni Kanādas dolāru (551 miljons eiro).

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē