• Lupatiņu piedzīvojumi turpinās — izdota grāmata Lupatiņi laukos

    Kultūra
    Santa.lv
    Santa.lv
    28. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Ieejot siltajā vasaras brīvdienu laikā, kuru vislabāk pavadīt laukos, arī bērnu iemīļotie varoņi Lupatiņi aicina doties dabā. Izdevniecības Liels un mazs izdotajā interaktīvu uzdevumu grāmatu sērijā pirmsskolas vecuma bērniem Kā Lupatiņi mācījās klāt nākusi trešā grāmata – Lupatiņi laukos. Rotaļu ceļojums kopā ar Lupatiņiem palīdzēs bērniem saprast dabas pasauli.

    Grāmata tapusi sadarbībā ar Latvijas Universitāti, Tartu Universitāti un Igaunijas uzņēmumu Digital Learning Systems un animācijas studiju Atom Art. Tirdzniecībā jau kopš pagājušā gada novembra ir pieejamas pirmās divas no piecām sērijas grāmatām: Lupatiņi pie galda un Lupatiņu pilsēta. Grāmatas var iepazīt kopā ar īpašu palīgu – runājošo pildspalvu jeb digitālu ierīci, ar kuras palīdzību grāmatas ir ne tikai lasāmas, šķirstāmas un pētāmas, bet kļūst arī klausāmas.

    Sērijas trešajā grāmatā Lupatiņi laukos Lakatiņš aicina visus Lupatiņus doties līdzi rotaļu ceļojumā. Lupatiņi aizver acis un klausās Lakatiņa lasītajā grāmatā, kas pa taciņām un ceļiem aizved rotaļu biedrus uz mežiem, pļavām, purvu, ieved noslēpumainā alā. Kalnos Lupatiņi redz strautus, kas pāraug lielās upēs. Nonākuši jūras krastā, viņi ierauga, cik tas var būt piemēslots. Stāsta beigās Lupatiņi izkāpj kādā nezināmā jūras salā.

    Grāmatas saturu caurvij dabas tēma: augi, putni, kukaiņi, dzīvnieki un dabas parādības.

    Lupatiņi meklē atbildes uz tiem pašiem jautājumiem, kurus mēdz uzdot bērni. Vai meža zemenītes mežmalā kāds iestādīja? Vai āboli aug tāpat kā kartupeļi – zemē, vagās? Ko var dabūt no gotiņas – ābolus vai pienu? Kas ir siens, ko ēd gotiņa? Kas ir aizsargājamie augi un kāpēc tos nevajadzētu plūkt? Kā plastmasas pudele nonāca jūrā?

    Grāmata Lupatiņi laukos ir ne tikai dabas mācības vai ekoloģijas grāmata. Tajā atrodami arī logopēdiski un muzikāli vingrinājumi, ģeometriskās figūras, kā arī lielumi, to mērīšana un salīdzināšana.

    Grāmatas veidotāju pieredze rāda, ka Lupatiņu piedzīvojumi runājošās pildspalvas sabiedrībā šķiet vienlīdz aizraujoši gan 2–3, gan 4–7 gadus veciem bērniem. Dažādos vecumos bērniem ir atšķirīgas spējas un uztvere, un katrā vecumā jāattīsta dažādas prasmes. Grāmatu atvērumos atrodami gan vienkāršāki, gan grūtāki uzdevumi, tāpēc grāmatas ir piemērotas dažāda vecuma bērniem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē